PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERCAYAKAH LAGI ORANG MELAYU PADA UMNO-BN?

>> Sabtu, Julai 31, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU KE 138

PERCAYAKAH LAGI ANDA PADA UMNO-BN?

MAHUKAH LAGI ORANG MELAYU MENGUNDI UMNO-BN?

MENTERI UMNO-BN DITUDUH MEMBOHONGI KABINET UMNO-BN?     Inilah kerja menteri kabinet UMNO-BN.  Masa jadi menteri pengangkutan tak di tangkap.  Bila pencen baru nak di tangkap.  Habis wang rakyat? diguna untuk keputusan menteri tersebut.  Kalau kabinet Tun Ling tipu? rakyat lagi le kabinet akan terus tipu.

    Jangan undi lagi calon UMNO-BN.  Mereka tipu?  Rakyat juga mesti merasa tertipu.  Oleh yang demikian PRU-13 jangan lagi undi pemimpin UMNO-BN.   


    Kenaikan harga barang kita tentang.  Gula naik 25 sen.  Yang diperolehi oleh peniaga ialah 2.5 sen.  Mana lagi 22.5 sen.?  Kerajaan mesti beri jawaban.  Ini satu lagi kerja jahat UMNO-BN terus perah dan cekik rakyat.  Orang Melayu jangan undi UMNO lagi.

Read more...

PEMIMPIN UTAMA UMNO CABUT LARI

>> Jumaat, Julai 30, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU 137

PEMIMPIN UTAMA UMNO CABUT LARI - NAJIB CUTI HINGGA 10 OGOS

     Allah taala berfirman dalam Al-Qur'an (makar-perancangan manusia dan perancangan Allah) Surah An Naml ayat 50


Dan (dengan demikian) mereka telah merancangkan rancangan jahat, dan Kami pula rancangkan balasannya dengan seburuk-buruk balasan, sedang mereka tidak menyedarinya.

Surah Ibrahim ayat 46


Dan sesungguhnya mereka telah menjalankan rancangan jahat mereka (untuk menentang Islam), sedang di sisi Allah ada balasan bagi rancangan jahat mereka, walau rancangan jahat mereka itu, dapat melenyapkan gunung-ganang sekalipun.Dalam ayat di atas Allah Taala menjelaskan bahawa untuk terjadi sesuatu takdir maka ada dua perancangan.  1) -  perancangan manusia..  Manusia merancang.  Macamana manusia merancang.  Antara cara manusia

1.   Mesyuarat - membuat perancangan.  Biasanya melibatkan ramai
2.  membuat perancangan sulit - sekurangnya dua orang atau lebih supaya maklumat tak bocor

2) - Perancangan Allah.  Sehebat mana perancangan manusia tidak dapat mengatasi perancangan Allah.  Barulah datang kebenaran dan kekuasaan Allah.

Hakikat perancangan kedua ini biasanya tidak diambil hirau oleh manusia.  Sedangkan yang akan terlaksana ialah perancangan Allah swt.  Apa pun yang dirancang manusia, ia adalah tertakluk dengan kehendak Allah.

Manusia cuba menutup apa sahaja kesalahan.  Tetapi apabila kesalahan itu sudah tidak dapat ditutup lagi atau kesalahan yang ditutup itu sudah menyebabkan UMNO hilang sokongan rakyat maka UMNO mula bertindak menangkap pemimpin yang dikatakan mempunyai kekebalan seperti TUN LING.  Pemimpin UMNO cabut lari.  PM bercuti. Kenapa PM bercuti?  Sebab tak nak jawab soal penangkapan TUN LING.

Piawaian perundangan negara sudah diketahui umum.  Ini semua adalah silap mata mainan UMNO untuk mendapat kembali sokongan masyarakat.  Kalau benar perundangan berintegriti maka kes Dato Seri ANWAR mestilah segera digugurkan. 

Ini semua adalah topeng.  Kalau benar perundangan Malaysia ada integriti macam mana dengan

TUN MUSA HITAM - KES MEMALI
TUN MAHATHIR - KES RASUAH

Itu sebab kerja yang dibuat UMNO semuanya sudah tidak mendatangkan manfaat lagi.  Satu sahaja tindakan untuk UMNO iaitu Melayu jangan lagi mengundi calon daripada UMNO.  Mengundi calon UMNO dalam PRU 13 bermakna mengekalkan kezaliman UMNO dengan terus-menerus menganiayai manusia termasuk kes memali dan lain-lain.  JANGAN UNDI CALON DARI UMNO.

Read more...

UMNO MENYESATKAN MANUSIA MELALUI POLITIK

>> Khamis, Julai 29, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 136

DULU TAK BOLEH AKTIF POLITIK - SEKARANG BOLEH
BUKTI UMNO SEMAKIN LEMAH

   Inilah kesesatan UMNO. Dulu melarang cikgu aktif politik.  UMNO letak satu doktrin bahawa politik hendaklah dipisahkan daripada kehidupan.  Inilah kejahatan UMNO.

    Hari ini UMNO kata cikgu boleh aktif politik.  Guru UMNO berpolitik tak tukar tempat kerja.  Apa jadi dengan guru yang cenderung dengan Pakatan Rakyat.  Maka Guru ini akan ditukar ke Sabah, Serawak dan lain-lain tempat.

    Guru yang sokong UMNO terus naik pangkat.  Guru yang sokong PR belum tentu.  Inilah kejahatan UMNO yang mesti diberhentikan.  Macamana nak memberhentikan kezaliman UMNO, tak de jalan lain orang melayu mesti bersatu tidak mengundi calon UMNO dalam pilihanraya ke 13.  Bila UMNO bukan lagi memerintah maka akta zalim ISA, OSA, KRONI DAN RASUAH akan dihapuskan.

    Undi UMNO bermakna orang Melayu merela dirinya dizalimi oleh sistem politik UMNO.  Maka jangan undi lagi calon UMNO dalam pilihanraya ke 13.

    Negeri yang diperintah oleh PR berusaha untuk mengembalikan kekayaan negeri kepada rakyat.  Contoh Negeri Selangor

Tabung Anak Kelahiran Selangor
yang mendapat faedah 13,424 orang atau jumlah perbelanjaan RM 1.3 billion

Air Percuma 20 meter kubik
yang mendapat faedah seramai 3.343 billion atau jumlah perbelanjaan RM0.234 billion

Inilah contoh bila berubah pemerintahan negeri. Maka orang Melayu mesti mengundi calon dari PR (Pas, Keadilan dan DAP) supaya kekayaan negeri segera dapat dimanfaatkan oleh rakyat.

      UMNO pasal apa tak boleh buat sebab UMNO kayakan kroni sahaja dan lupakan rakyat yang mengundinya.  Negeri mana yang UMNO perintah dapat air percuma 20 meter kubik?  Negeri yang UMNO perintah yang manakah dapat wang kelahiran anak baru peringkat negeri?  UMNO tak bagi apa-apa pada rakyat yang mengundinya.  Mahukah anda mengundi lagi calon UMNO?

Read more...

APA HUKUM UMNO RAMPAS KUASA KAT PERAK - HARUSANI BAGAIMANA?

>> Rabu, Julai 28, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 135

APA HUKUM UMNO BUAT RAMPASAN KUASA DI PERAK? 
APAKAH UMNO YANG RAMPAS KUASA DI PERAK NAK BERSATU?  APA FATWA HARUSANI? HALAL/HARAM?

     Harusani sibuk nak jadi orang tengah.  Sebelum nak jadi orang tengah kita mahu tanya Harusani, apa hukum rampasan kuasa di Perak?  Adakah Halal atau haram?  Yang mana satu?

     Harusani kena jawab soalan ini.  Soalan ini penting untuk menentukan kategori manusia yang nak disatukan. 

Apakah boleh orang yang baik disatukan dengan penjahat (UMNO- Perampas kuasa di Perak)?

Apakah boleh orang yang baik disatukan dengan pencuri (UMNO - Perampas kuasa di Perak)?

Apakah boleh orang yang baik disatukan dengan penceroboh (UMNO - Perampas kuasa di Perak)?

Apakah orang yang baik hendak disatukan dengan penyamun (UMNO) - Perampas kuasa di Perak)?

Apakah orang yang baik hendak disatukan dengan penyagak (UMNO - Perampas kuasa di Perak)?

Apakah orang yang baik hendak disatukan dengan perompak (UMNO - Perampas kuasa di Perak)?


    Apa fatwa Mufti Harusani?  Kalau mufti kata kita lupakan kisah yang lalu, maka kenapa mufti melenting bila orang memanggilnya dengan bermacam panggilan.  Orang panggil Harusani dengan bermacam panggilan sahaja, Harusani mengeluarkan fatwa orang itu fasik.  Hukum RAMPASAN KUASA DI PERAK,  APA HUKUMNYA WAHAI MUFTI YANG BIJAKSANA?

    Kalau soalan ini Harusani tak boleh jawab, berwibawakah Harusani nak jadi orang tengah menyatukan UMNO dan PAS.  Soalan dalam rumahtangga UMNO Harusani gagal memberi fatwa.

   Oleh yang demikian jangan undi calon BN.  Undi calon BN dalam PRU 13 bermakna anda mengekalkan UMNO terus melaksanakan dasar pemerintahan yang zalim. Dasar ISA, KRONI, RASUAH.  Negeri yang di perintah UMNO-BN dapat apa?  Habuk pun takde.

    Maka undilah calon dari Pakatan Rakyat (PAS, DAP, KEADILAN) untuk kesejahteraan umat.  Dasar yang zalim akan dihapuskan. Kewangan negara akan lebih telus. Kebajikan rakyat diutamakan.  Orang Melayu seluruhnya boleh membuat perubahan. Negeri PR terus mengembalikan kekayaan negeri kepada RAKYAT.  KUASA RAKYAT KUASA YANG MEMERINTAH.
  

Read more...

UNDI KEPADA BN MENGEKALKAN UMNO-BN DALAM KEZALIMAN

>> Selasa, Julai 27, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU KE 134

UNDI MELAYU ADALAH BERHARGA, 
MELAYU MESTI UNDI UNTUK PERUBAHAN
JANGAN UNDI BN

ALLAH TAALA BERFIRMAN DALAM AL-QUR'AN SURAH AL-BAQARAH AYAT 91


Dan apabila dikatakan kepada mereka: "Berimanlah kamu kepada apa yang telah diturunkan oleh Allah (kepada Nabi Muhammad)", mereka menjawab: "Kami hanya beriman kepada apa yang telah diturunkan kepada kami (Taurat)". Dan mereka ingkarkan (Kitab) yang lain yang diturunkan kemudian daripadanya, padahal Al-Quran itu benar lagi mengesahkan Kitab Taurat yang ada pada mereka. Katakanlah (wahai Muhammad): "Jika demikian mengapa kamu membunuh Nabi-nabi Allah pada masa yang lalu kalaulah kamu benar-benar orang-orang yang beriman?". 
Chinese
有人對他們說:「你們應當信真主所降示的經典。」他們就說:「我們信我們所受的啟示。」他們不信此後的經典,其實,這部經典是真實的,能証實他們所有的經典。你說:「如果你們是信道的人,以前你們為甚麼殺害眾先知呢?」 
Tamil 
"அல்லாஹ் இறக்கி வைத்த (திருக்குர்ஆன் மீது) ஈமான் கொள்ளுங்கள்" என்று அவர்களுக்கு சொல்லப்பட்டால், "எங்கள் மீது இறக்கப்பட்டதன் மீதுதான் நம்பிக்கை கொள்வோம்" என்று கூறுகிறார்கள்; அதற்கு பின்னால் உள்ளவற்றை நிராகரிக்கிறார்கள். ஆனால் இதுவோ(குர்ஆன்) அவர்களிடம் இருப்பதை உண்மைப் படுத்துகிறது. "நீங்கள் உண்மை விசுவாசிகளாக இருந்தால், ஏன் அல்லாஹ்வின் முந்திய நபிமார்களை நீங்கள் கொலை செய்தீர்கள்?" என்று அவர்களிடம் (நபியே!) நீர் கேட்பீராக.


     Dalam ayat ini Allah Taala dengan tegas menyatakan bahawa sifat orang yang beriman itu ialah menyokong kebenaran.  Kebenaran dari Al-Qur'an dan Sunnah Nabi Muhammad saw.  Kalau tak sokong kebenaran Al-Qur'an dan Sunnah, apa makna hidup.

    Termasuk mengundi juga mestilah dilaksanakan mengikut perintah Al-Qur'an dan Sunnah.  Orang yang mengundi pemimpin yang menentang Al-Qur'an dan Sunnah itulah yang busuk hatinya.
 
    Maka orang yang beriman mestilah menyokong parti yang hendak menegakkan keadilan dan kebenaran berdasarkan Al-Qur'an dan Sunnah.  Saya rela dikata apa sahaja oleh sesiapa sahaja, asalkan saya tetap dalam perjuangan menegakkan Al-Qur'an dan Sunnah.

   Oleh yang demikian undi melayu sangat bermakna.  Orang melayu mengundi calon BN bermakna Melayu hendak meneruskan kezaliman UMNO-BN.  Jelas dasar ISA, mengutamakan kroni, budaya rasuah, budaya memfitnah dan macam-macam lagi.  Ini jadi jati diri UMNO.

   UNDI lah Pakatan Rakyat untuk kesejahteraan rakyat.  Dasar-dasar yang zalim akan dihapuskan.  Bukankah ini yang dikehendaki.  Undi anda akan menerbitkan lebih banyak kesejahteraan untuk rakyat.  Ini dibuktikan di negeri yang di pimpin oleh Pakatan Rakyat - Kedah, PP, Selangor dan Kelantan.

Read more...

UMNO SEDANG SIAP PRU 13

>> Isnin, Julai 26, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU 134

UMNO SEDANG SIAP PRU 13
AMBIL KUASA MENENTANG ALLAH

     Tanda pilihanraya dah dekat, UMNO-Bn dah nak bersiap

1)     Isu Perpaduan PAS-UMNO - Orang Melayu lupa harga barang naik

2)     Kajian Merdeka Center - Orang Melayu semakin yakin dengan 1 Malaysia,  PM dan kroni makan duit berjuta-juta? melayu lupa.  APco World wide berjaya naikkan imej Najib.  Najib yang tiada imej guna wang rakyat naikkan imej.

3)    Wanita UMNO sedang dikursuskan oleh BTN seluruh negara

4)    Usaha menarik undi bukan Melayu sedang rancak dibuat oleh UMNO-BN.  Apa sahaja kehendak orang cina terutama pendidikan akan dipenuhi UMNO-BN.  Perak sebagai contoh bila kerajaan negeri beri 1,012 hektar kepada sekolah cina jenis SUWA.  Ini belum lagi yang di Hulu Selangor, Di Sibu dan lain-lain tempat.

5)    Pelbagai taklimat akar umbi ditelah dibuat di seluruh negara.  Ketua Kg, penghulu telah diberi taklimat

6)    Harga barang naik terutama petrol - maka kantung Petronas akan penuh kembali.  Bila kantung Petronas kembali penuh maka duit akan disalurkan kepada kerajaan.  Maka kerajaan akan manipulasi wang itu untuk pilihanraya?

7).    Isu orang Asli (undi orang asli?) ditangani oleh PM

8)     Isu desa, kampung dan felda (tempat banyak penyokong UMNO?) ditangani oleh TPM

9.     UMNO Kedah membatalkan usaha merampas Kedah.  UMNO hendak menunjukkan kejantanannya. Bila UMNO Kedah buat begini maka kajian politik mengatakan bahawa Kedah bukan lagi negeri PR dalam PRU13

10.  UMNO akan guna isu pasir di Selangor.  Walaupun katanya tak kuat tetapi pengundi atas pagar boleh beralih pilihan dalam PRU 13

11.   UMNO-BN batal permit akhbar Suara Keadilan

     Secara seimbang PR juga berusaha untuk mengatasi wilayah pengaruh UMNO-BN

1.     Kerajaan Kedah terus berusaha menjalankan berbagai dasar untuk rakyat.  Yang terkini semua projek mewah negeri ditangguh untuk kesejahteraan rakyat.   Lain-lain intensif untuk rakyat diteruskan

2.     Begitu juga kerajaan PP.  Pebagai intensif juga telah dibuat.  Kenaikan gaji guru KAFA PP, elaun untuk mereka yang huffaz Al-Qur'an, Majlis Syura Ulama, bantuan RM 100 setahun untuk warga emas dan lain-lain.

3)    Selangor adalah negeri yang rakyat negeri sudah nampak perbezaan ketara antara PR dengan UMNO-BN.  PR di Selangor sudah menampakkan bahawa kekayaan kerajaan negeri dikembalikan kepada rakyat

4)    Apa lagi di Kelantan.Langkah-langkah yang berterusan dibuat dengan strategik untuk kemenangan PR

     Pada pemikiran UMNO selagi ia boleh kekal berkuasa maka pilihanraya PRU 13 akan berlaku.  Najib memerlukan mandat baru.  Najib tidak akan tunggu 5 tahun baru nak buat pilihanraya.  Yang Najib tunggu adalah nasihat daripada APCO. 

     Bersedialah seluruh orang Melayu yang hendakkan perubahan.  Kali ini adalah masa yang tepat untuk menghumban UMNO menjadi kapal yang karam.  Undi anda adalah sama ada

a.   mengekalkan UMNO-BN berkuasa dan terus melakukan kezaliman atau

b.   membuat perubahan supaya dengan ketiadaan UMNO Malaysia akan lebih maju dan berdaya saing kerana kroni UMNO sudah tiada, budaya nepotisme sudah dijahannamkan,  budaya rasuah terhapus.

Fikir-fikirkan.  Jangan Undi UMNO-BN untuk negara berkebajikan.

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP