PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

RAYUAN KEPADA SELURUH PENGUNDI DUN MERLIMAU DAN KERDAU - UNDI PAS

>> Sabtu, Mac 05, 2011

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani

Sebagai rakyat Malaysia yang mahukan perubahan maka kami merayu kepada seluruh pengundi DUN Merlimau dan DUN Kerdau untuk mengundi kepada perubahan yang lebih baik bersama dengan Pakatan Rakyat.  Khusus dalam PRK Dun Merlimau dan Dun Kerdau di wakili oleh PAS.

Para pengundi janganlah ragu dan bimbang.  Persoalan asas yang dibawa oleh PAS ialah keadilan.  Kenapa di DUN Kerdau masih ketinggalan?  Ini kerana persoalan ketidakadilan.  Bagi mengatasi keadilan ini janganlah mengundi calon BN dalam PRK kali ini.  Selain daripada persoalan keadilan yang turut sama diperjuangkan oleh PAS ialah kebenaran.  UMNO dan BN menegakkan kemungkaran.

Undi di DUN Kerdau dan Merlimau adalah penting.  Undi anda mungkin

1)     menahan kenaikan kali ke-2 RON 95
2)     menahan kenaikan diesel yang sedang dikaji oleh kerajaan
3)     menahan kenaikan harga barangan asas keperluan rumah
4)     menangguhkan tekanan terhadap rakyat seperti pembayaran saman traffik

dan bermacam-macam lagi.  Inilah kegunaan undi.  Undilah yang memberi keuntungan kepada rakyat.  Keuntungan kepada ialah dengan mengundi Pakatan Rakyat iaitu PAS

 

Read more...

UMNO-BN - TAKDE DUIT - DISKAUN SAMAN DITERUSKAN 10/3/11

>> Khamis, Mac 03, 2011

Inilah apabila undang-undang sudah jadi barangan permainan.  Saman ekor ikut suka UMNO.  Polis sudah berjaya mengutip hampir 30 juta lebih duit saman ekor. Kini meneruskan usaha mengutip wang rakyat melalui penerusan tarikh pembayaran saman sehingga 10 mac 11.  Inilah peraturan UMNO.  Mereka membuat sesuka hati.

Wahai semua pengundi PRK Dun Merlimau dan kerdau, jangan undi UMNO dalam PRK masing-masing.  Menang UMNO bermakna penswastaan saman akan berjalan dan terus menindas rakyat.

Read more...

MERLIMAU DAN KERDAU - UMNO KENA MENANG UTK KEKAL KERAKUSAN KUASA

>> Isnin, Februari 28, 2011

Pilihanraya adalah lambang sokongan, kata UMNO.  Oleh itu mereka berusaha sedayanya untuk memenangkan BN dalam 2 PRK serentak - Merlimau dan Kerdau.  SPR sudah tidak berkecuali.  SPR menyebelahi parti pemerintah.  Oleh kerana kedua-dua kerusi adalah UMNO punya maka SPR ternyata berat sebe;ah.  Bukti hari penamaan calon - Sabtu, mengundi dalam PRK Ahad.  Semuanya berjalan dalam suasana yang meragukan.

  Polis juga bersikap tidak profesional.  Tempoh kempen adalah 7 hari,  Ceramah mesti ada permit.  Apa jenis negara ini.  Sudah diumumkan pilihanraya tetapi ceramah mesti ada permit.  Sekadar ingatan, jangan ada banyak sekatan kerana sekatan akan menyebabkan rakyat bangkit.

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP