PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

UMNO YANG BATIL DAN PAS YANG HAK

>> Rabu, Februari 02, 2011

Semua amalan yang berasaskan agama akan dihitung oleh Allah.  Yang dikatakan amalan itu adalah dibuat pasa ketika sedar dan bukan pada ketika tidur.  Nabi Muhammad saw menyebut dalam satu hadis yang bermaksud "Diangkat qalam (tulisan kebaikan oleh Malaikat Raqib dan tulisan kejahatan oleh Malaikat atid) di 3 tempat iaitu 1. tidur 2 kanak-kanak 3 gila."  Tiada catatan kebaikan dan kejahatan pada manusia yang beriman pada ketika tidur.  Maka mengundi dibuat dan dilaksanakan pada ketika sedar.  Bila dibuat pada ketika sedar maka ia akan dicatat oleh para malaikat dan nantinya akan dihisab dan ditanya oleh Allah di akhirat "kenapa kamu mengundi parti ini"

Perbuatan masuk tandas juga dibuat pada ketika sedar.  Sekiranya perbuatan ini dibuat berdasarkan sunnah Nabi Muhammad saw maka ia juga akan diberi pahala oleh Allah.  Sunnah Nabi Muhammad saw membimbing manusia yang beriman masuk tandas iaitu masuk dengan kaki kiri dan keluar dengan kaki kanan.  Belum masuk dan keluar tandas dengan doa. Lagilah diberi pahala oleh Allah.  Masuk tandas dan keluar tandas sahaja diberi pahala maka apakah mengundi tidak diberi pahala oleh Allah.

Perbuatan mengundi ada asas agama.  Makna mengundi berdasarkan asas agama ialah mengundi kepada parti yang hendak menegakkan agama, hukum Allah, kebenaran dan keadilan.  Mengundi parti yang hendak menjaga kebajikan rakyat, mengundi parti yang bebas daripada rasuah,  mengundi parti yang hendak menegakkan keadilan, mengundi parti yang hendak menegakkan kebenaran.  Mengundi parti ini adalah asas agama dan diberi pahala oleh Allah.  Parti yang seperti ini adalah PAS dan Pakatan Rakyat.

Perbuatan mengundi berasaskan bangsa.  Makna mengundi berasaskan bangsa ialah memilih pemimpin berdasarkan bangsa.  Parti yang diundinya mengamalkan rasuah, itu belakang kira.  Yang penting undinya adalah untuk pemimpin bangsa melayu. Isteri pemimpin tidak bertudung, itu juga belakang kira.  Yang penting yang diundinya adalah suaminya yang berbangsa melayu.  Pemimpin yang diundinya mengambil komisyen jual kapal RM500 juta, itu juga tidak penting.  Asalkan parti pemimpin yang diundi adalah bangsa melayu.  Pemimpin yang diundi menekan rakyat dengan kenaikan harga barangan, dihujahnya bahawa kenaikan barangan adalah perlu dan pemimpin yang diundinya juga adalah bangsanya iaitu bangsa melayu.  Pemikiran politik adalah berasaskan bangsa.  Parti yang dimaksudkan ialah UMNO dan BN

Inilah perbezaan antara mengundi UMNO dan PAS.  Berubahlah wahai orang melayu yang beriman.  Buktikan Kelantan yang diperintah PAS terlibat dengan rasuah.  Mengundilah wahai bangsa melayu dengan iman kepada Allah.  Jangan berhujah sama sahaja.  Kalau mengundi manapun sama sahaja, maka apakah masuk-keluar tandas dengan ikut sunnah sama sahaja dengan masuk-keluar tandas tak ikut sunnah atau makan yang dimulai dengan bismillah sama dengan makan yang tidak dimulai dengan bismillah, samakah pasangan yang bernikah ikut cara Islam dengan pasangan yang berzina dulu baru bernikah.  Kalau jawapan semuanya adalah tidak sama, maka mengundi UMNO dengan mengundi PAS juga adalah tidak sama.  SELAMATKANLAH KEHIDUPAN AKHIRAT ANDA

  

Read more...

YANG TAK NAK ISLAM (UMNO) DAN NAK ISLAM (PAS) AKAN TERUS BERTARUNG

>> Isnin, Januari 31, 2011

Allah dengan segala kekuasaannya boleh sahaja menghapuskan segala bentuk kebatilan.  Ini sudah dilakukan oleh Allah sendiri terhadap kaum 'Ad, kaum Thamud, kaum Fir'aun, kaum Namrud dan lain-lain kaum dalam alam ini.  Namun Allah mengekalkan kebatilan adalah sebagai ujian dalam kehidupan manusia.  Allah taala hendak memilih siapakah di kalangan manusia ini yang benar-benar beriman kepadaNya.

Dalam surah Al-Mulk ayat 2 bermaksud " Iaitu yang menciptakan maut dan kehidupan untuk menguji manusia siapakah yang lebih baik amalannya kepada Allah"

Apakah pilihan yang ada pad manusia?  Yang baik akan dibalas oleh Allah dengan pahala, yang memilih kejahatan dan menentang Allah akan di balas oleh Allah dengan dosa dan azab.  Dimanakah tempat anda di akhirat sekiranya memilih kebaikan yang diredai Allah, PAS  (Al-Qur'an dan Sunnah)?  Sudah pasti tempatnya ialah di syurga dan nikmat Allah.  Sekiranya anda memilih nilai jahat dan menentang hukum Allah, BN sudah pasti tempat orang yang memberi undi kepada BN ialah neraka.

Ada yang berhujah PAS pun kerjasama dengan DAP.  Apa beza kerjasama PAS dengan kerjasama BN.  Kerjasama dalam PAS ialah tidak menentang hukum Allah.  Perjuangan PAS dari Al-Qur'an dan Sunnah.  Dalam pilihanraya DUN Tenang, DAP sudah menunjukkan sikap terhadap Islam bahawa yang bukan muhim tidak boleh bersalam.  DAP sudah mula menerima nilai-nilai yang ada dalam Islam.

BN bekerjasama dengan komponen lain ialah untuk menentang hukum Allah.  Dalam pilihanraya DUN Tenang, Presiden MCA jelas menentang nilai Islam.  Beliau tidak boleh menerima nilai bahawa bukan muhrim tidak boleh bersalam dalam Islam. Malahan beliau menentang nilai ini walaupun Mufti Perak menyuruh Presiden MCA memohon maaf secara terbuka kepada seluruh masyarakat Islam.

Inilah perbezaan jelas dalam pilihanraya DUN Tenang.  DAP berusaha menerima Islam manakala MCA semakin jauh dari Islam.  DAP menerima Islam kerana komponennya adalah PAS.  MCA semakin menolak Islam kerana komponennya ialah UMNO yang sekular.  Kalau nilai salam sahaja MCA tidak boleh terima maka apakah hukum Allah boleh diterima oleh MCA?  Fikir-fikirkan wahai penyokong UMNO-BN.  Apakah pilihan anda berada dalam UMNO adalah tepat dan wajar.

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP