#1

JAMINAN PAS UNTUK BANGSANYA IALAH AL-QUR'AN DAN SUNNAH

>> Selasa, Februari 22, 2011

Tiada apa jaminan yang hendak dibrikan PAS kepada kebangkitan bangsanya Melayu melainkan Al-Qur'an dan Sunnah.  Inilah Jaminan PAS dalam Konvensyen Nasional Pengupayaan Bangsa - Jaminan PAS.  Pas tidak menjaminkan bangsanya dengan projek dan kemewahan harta negara tetapi meletakkan jaminan itu untuk semua manusia kembali tunduk dan patuh kepada Allah dan Rasul.

Inilah qada' Allah yang azali iaitu semua makhluk mestilah tunduk dan patuh kepada Allah. Justeru dengan itu maka PAS mengajak seluruh masyarakat diilmukan dengan Al-Qur'an dan Sunnah.  Tugas dan tanggungjawb mereka yang sedar untuk mengilmukan masyarakat supaya masyarakat tidak terus dibodohkan oleh UMNO-BN yang ada pad hari ini.

JK Pemandu JPM menyatakan bahawa negara akan muflis pada 2019, tetapi kenapa harga getah kini melambung tinggi?  Ada penoreh getah terpaksa dibantu oleh RELA untuk mengelakkan kecurian.  Negara akan  muflis 2019 tetapi kenapa harga kelapa sawit melambung tinggi?  Adalah diyakini apabila UMNO-BN menang dalam PRU 13 harga komiditi ini getah dan sawit akan merudum turun.  Inilah bentuk penipuan UMNO-BN yang dihancurkan.

Cukup-Cukup le.  Masyarakat mesti diselamatkan dari bentuk penipuan dan diperbodohkan oleh UMNO-BN.  Hanya dengan Al-Qur'an dan Sunnah manusia tidak akan tertipu.

JAUHI BN. KEJAHATANNYA SUDAH TERSERLAH.  DOSA-DOSA UMNO BN JUGA SUDAH TERSERLAH.

Read more...

BEZA WALA DAN TAHALLUF

>> Isnin, Februari 21, 2011

Apakah beza antara wala (memberi kepatuhan) dengan tahalluf siyasi (persefahaman politik)

wala - memberi kepatuhan.  Islam tidak sama sekali membenarkan orang yang beriman untuk memberi wala kepada orang kafir.  Itu sebab apabila datang wawaran daripada orang kafoir quraisy kepada Nabi Muhammad saw berkongsi penyembahan maka perkongsian ini ditolak Nabi Muhammad saw.  Tidak dibenarkan sama sekali orang kafir menentukan bentuk penyembahan orang yang beriman.  Begitu juga dengan lain-lain hal yang sudah jelas dalam sunnah Nabi Muhammad saw.

Tahalluf siyasi - kerjasama politik.  Bekerjasama dalam hal yang ada kepentingan bersama seperti menjatuhkan kerajaan yang zalim, berusaha untuk melaksanakan keadilan dan menegakkan kebenaran.  Tindakan ini tiada kaitan dengan bentuk penyembahan.

Nabi Muhammad saw telah bekerjasama dengan orang Yahudi Madinah (kafir) untuk mempertahankan Madinah daripada diserang oleh orang Quraisy.  Salahkah PAS hari ini bertahalluf siyasi dengan DAP, PKR untuk menjatuhkan kezaliman UMNO?  Sendiri mau jawab.

Read more...

CINTAI LAH NABI MUHAMMAD UNTUK KE SYURGA ALLAH

>> Khamis, Februari 17, 2011

Sempena dengan kedatangan Maulid Nabi Muhammad saw, kami mengajak seluruh umat Islam mencintai Nabi Muhammad saw sehingga menjadi kekasih utama dalam kehidupan.

Sifat kekasih - buat hanya yang disuruh.  Yang tidak mahu dan dibenci kekasih akan dihindarkan.  Sebagai kekasih kepada Nabi Muhammad saw maka yang disuruh Nabi Muhammad saw sahaja yang dibuat.  Yang dibenci oleh Nabi Muhammad saw sudah pasti dijauhi.  Kenapa sesuatu perkara dibuat maka sudah pasti kekasihnya yang menyuruhnya.  Kenapa sesuatu perkara dijauhi maka sudah pasti kerana kekasihnya tidak menyukainya.  Inilah cinta yang telah diterjemah oleh seluruh para sahabat Nabi Muhammad saw.

Ada juga yang mencintai Nabi Muhammad saw.  Tetapi cinta mereka membawa ke neraka.  Abu Lahab sangat sayang p[ada Nabi Muhammad saw.  Tetapi Abu Lahab dihumban oleh Allah ke neraka.  Kenapa  Abu Lahab ke neraka?
1.   Melawan Nabi Muhammad saw dan syariat yang dibawa Nabi Muhammad saw
2.   Menentang Nabi Muhammad saw dengan mengatakan kepada Nabi Muhammad saw sebagai pemecah belah masyarakat
3.   Abu Lahab menuduh Nabi Muhammad saw membawa ajaran baru
Ini adalah antara kesesatan Abu Lahab yang membawanya ke neraka.  Sedangkan yang paling seronok dengan kelahiran Nabi Muhammad saw ialah Abu Lahab.

UMNO macam mana?  Cinta pada Nabi seperti sahabat atau seperti ABU Lahab?  Jauhi UMNO.  Mereka adalah spesis dari Abu Lahab yang menentang Al-Qur'an dan Sunnah.

Read more...

REGIM ZALIM HUSNI TUMBANG, UMNO BILA LE AGAKNYA

>> Sabtu, Februari 12, 2011

Egyptians celebrate the news of the resignation of President Hosni Mubarak

AKHIRNYA regim zalim husni mubarak tumbang di tangan rakyatnya sendiri.  Kebangkitan rakyat sudah tidak dapat ditahan-tahan lagi.  Apabila daripada Dataran Tahrir para demonstrasi mahu berarak ke Istana Presiden, Husni Mubarak mengambil tindakan untuk melarikan diri.

Orang UMNO sampai bila pun tidak dapat memahami kenapa orang arab mesir bangkit menentang pemimpinnya.  Husni Mubarak orang arab, rakyat mesir juga orang arab.  Kenapa arab dengan arab berlawan.  Orang UMNO tak akan faham kerana pemikiran politik orang UMNO adalah bersifat perkauman.  UMNO akan memastikan bahawa hanya Melayu yang akan berkuasa.  Tak kira sama ada Melayu yang rasuah atau tidak.  Yang penting bagi UMNO ialah Melayu.  Inilah pemikiran politik yang bersifat dengan pemikiran bangsanya sahaja.

Itu sebab Melayu masih selesa menerima beras sekampit, kain pelekat, biskut, kopi-tea, kemudiannya mengundi UMNO-BN. Melayu tak kira pemimpin yang rasuah atau tidak,  pembunuh atau tidak,  ikut agama atau tidak, atau apa sahaja asalkan bangsanya maka ia akan diundi oleh Melayu.

Sedangkan politik tinggi yang berlaku di Mesir ialah politik menuntut keadilan dan kebenaran.  Inilah yang sepatutnya diikuti oleh bangsa Melayu.  Semoga berubahlah wahai bangsaku!!!!

Read more...

NABI MUHAMMAD SAW TIDAK MENGIKTIRAF MAKSIAT BANGSANYA, UMNO MACAMANA?

>> Rabu, Februari 09, 2011

Nabi Muhammad saw tidak pernah mengiktiraf kejahatan bangsanya.  Tiada hadis yang mengiktiraf kejahatan Abu Jahal,  tiada hadis yang mengiktiraf kejahatan Abu Lahab,  Tiada hadis yang Nabi Muhammad saw mengiktiraf kegiatan rasuah dan perjudian bangsa arab,   tiada hadis Nabi Muhammad saw yang mengiktiraf kegiatan riba bangsa arab, tiada hadis Nabi Muhammad saw yang mengiktiraf kegiatan tanam anak perempuan hidup-hidup oleh orang arab.  Semuanya kemungkaran itu tidak diiktiraf oleh nabi Muhammad saw.

Orang UMNO kata mereka adalah pengikut setia Nabi Muhammad saw kenapa

1)    masih duduk dalam parti yang mengamalkan rasuah
2)   masih bergelumang dengan perogol
3)   masih bersama dengan perasuah-perasuah

Keluarlah dari menyokong parti yang menentang Islam dan Iman.  Jauhi UMNO.

Read more...

NABI MUHAMMAD SAW BEBASKAN DIRI DARI KETUANAN ARAB, UMNO MACAMANA?

>> Isnin, Februari 07, 2011

12 Rabi'u;awal tarikh umat Islam menyambut hari kelahiran Nabi Muhammad saw.  Peribadi hebt yang mengungguli semua zaman hidup manusia.  Manusia yang dicintai Allah.

Pda ketika Nabi Muhammad lahir budaya Arab adalah bersifat jahiliyah.  Tanam anak hidup-hidup adalah kemuncak tamadun arab yang memusnahkan kemanusiaannya.  Selain dari itu pelbagai khurafat seperti bunyi burung hantu, ancak dan tepung tawar dan lain-lain adalah juga budaya orang arab.

Namun tidak ada satu hadis nabi pun yang meraikan perbuatan yang bertentangan dengan nilai yang dibawa oleh Nabi Muhammad saw.  Nabi Muhammad saw tidak pernah mengiktiraf perbuatan menanam anak perempuan hidup-hidup.  Nabi Muhammad saw tidak pernah mengiktiraf perbuatan jahiliyah Abu Lahab dan Abu Jahal.

Kalau Nabi Muhammad saw tidak pernah mengiktiraf Abu Jahal dan Abu Lahab maka bagaimanakah orang melayu mengiktiraf perbuatan jahat para pemimpinnya?  Rasuah bertentangan dengan Islam.  Allah murka terhadap orang yang memberi dan menerima rasuah.  Kenapa melayu masih menyokong pemimpin yang rasuah? Menutup aurat adalah wajib,  banyak isteri pemimpin UMNO yang tidak menutup aurat, kenapa orang melayu masih menyokong pemimpin UMNO?

Wahai orang UMNO sekiranya kamu adalah pengikut Nabi Muhammad saw maka segeralah bebaskan diri anda dari perkauman Melayu kerana Nabi Muhammad sendiri tidak pernah mengiktiraf apa yang dilakukan oleh Abu jahal dan Abu Lahab

Read more...

UMNO YANG BATIL DAN PAS YANG HAK

>> Rabu, Februari 02, 2011

Semua amalan yang berasaskan agama akan dihitung oleh Allah.  Yang dikatakan amalan itu adalah dibuat pasa ketika sedar dan bukan pada ketika tidur.  Nabi Muhammad saw menyebut dalam satu hadis yang bermaksud "Diangkat qalam (tulisan kebaikan oleh Malaikat Raqib dan tulisan kejahatan oleh Malaikat atid) di 3 tempat iaitu 1. tidur 2 kanak-kanak 3 gila."  Tiada catatan kebaikan dan kejahatan pada manusia yang beriman pada ketika tidur.  Maka mengundi dibuat dan dilaksanakan pada ketika sedar.  Bila dibuat pada ketika sedar maka ia akan dicatat oleh para malaikat dan nantinya akan dihisab dan ditanya oleh Allah di akhirat "kenapa kamu mengundi parti ini"

Perbuatan masuk tandas juga dibuat pada ketika sedar.  Sekiranya perbuatan ini dibuat berdasarkan sunnah Nabi Muhammad saw maka ia juga akan diberi pahala oleh Allah.  Sunnah Nabi Muhammad saw membimbing manusia yang beriman masuk tandas iaitu masuk dengan kaki kiri dan keluar dengan kaki kanan.  Belum masuk dan keluar tandas dengan doa. Lagilah diberi pahala oleh Allah.  Masuk tandas dan keluar tandas sahaja diberi pahala maka apakah mengundi tidak diberi pahala oleh Allah.

Perbuatan mengundi ada asas agama.  Makna mengundi berdasarkan asas agama ialah mengundi kepada parti yang hendak menegakkan agama, hukum Allah, kebenaran dan keadilan.  Mengundi parti yang hendak menjaga kebajikan rakyat, mengundi parti yang bebas daripada rasuah,  mengundi parti yang hendak menegakkan keadilan, mengundi parti yang hendak menegakkan kebenaran.  Mengundi parti ini adalah asas agama dan diberi pahala oleh Allah.  Parti yang seperti ini adalah PAS dan Pakatan Rakyat.

Perbuatan mengundi berasaskan bangsa.  Makna mengundi berasaskan bangsa ialah memilih pemimpin berdasarkan bangsa.  Parti yang diundinya mengamalkan rasuah, itu belakang kira.  Yang penting undinya adalah untuk pemimpin bangsa melayu. Isteri pemimpin tidak bertudung, itu juga belakang kira.  Yang penting yang diundinya adalah suaminya yang berbangsa melayu.  Pemimpin yang diundinya mengambil komisyen jual kapal RM500 juta, itu juga tidak penting.  Asalkan parti pemimpin yang diundi adalah bangsa melayu.  Pemimpin yang diundi menekan rakyat dengan kenaikan harga barangan, dihujahnya bahawa kenaikan barangan adalah perlu dan pemimpin yang diundinya juga adalah bangsanya iaitu bangsa melayu.  Pemikiran politik adalah berasaskan bangsa.  Parti yang dimaksudkan ialah UMNO dan BN

Inilah perbezaan antara mengundi UMNO dan PAS.  Berubahlah wahai orang melayu yang beriman.  Buktikan Kelantan yang diperintah PAS terlibat dengan rasuah.  Mengundilah wahai bangsa melayu dengan iman kepada Allah.  Jangan berhujah sama sahaja.  Kalau mengundi manapun sama sahaja, maka apakah masuk-keluar tandas dengan ikut sunnah sama sahaja dengan masuk-keluar tandas tak ikut sunnah atau makan yang dimulai dengan bismillah sama dengan makan yang tidak dimulai dengan bismillah, samakah pasangan yang bernikah ikut cara Islam dengan pasangan yang berzina dulu baru bernikah.  Kalau jawapan semuanya adalah tidak sama, maka mengundi UMNO dengan mengundi PAS juga adalah tidak sama.  SELAMATKANLAH KEHIDUPAN AKHIRAT ANDA

  

Read more...

YANG TAK NAK ISLAM (UMNO) DAN NAK ISLAM (PAS) AKAN TERUS BERTARUNG

>> Isnin, Januari 31, 2011

Allah dengan segala kekuasaannya boleh sahaja menghapuskan segala bentuk kebatilan.  Ini sudah dilakukan oleh Allah sendiri terhadap kaum 'Ad, kaum Thamud, kaum Fir'aun, kaum Namrud dan lain-lain kaum dalam alam ini.  Namun Allah mengekalkan kebatilan adalah sebagai ujian dalam kehidupan manusia.  Allah taala hendak memilih siapakah di kalangan manusia ini yang benar-benar beriman kepadaNya.

Dalam surah Al-Mulk ayat 2 bermaksud " Iaitu yang menciptakan maut dan kehidupan untuk menguji manusia siapakah yang lebih baik amalannya kepada Allah"

Apakah pilihan yang ada pad manusia?  Yang baik akan dibalas oleh Allah dengan pahala, yang memilih kejahatan dan menentang Allah akan di balas oleh Allah dengan dosa dan azab.  Dimanakah tempat anda di akhirat sekiranya memilih kebaikan yang diredai Allah, PAS  (Al-Qur'an dan Sunnah)?  Sudah pasti tempatnya ialah di syurga dan nikmat Allah.  Sekiranya anda memilih nilai jahat dan menentang hukum Allah, BN sudah pasti tempat orang yang memberi undi kepada BN ialah neraka.

Ada yang berhujah PAS pun kerjasama dengan DAP.  Apa beza kerjasama PAS dengan kerjasama BN.  Kerjasama dalam PAS ialah tidak menentang hukum Allah.  Perjuangan PAS dari Al-Qur'an dan Sunnah.  Dalam pilihanraya DUN Tenang, DAP sudah menunjukkan sikap terhadap Islam bahawa yang bukan muhim tidak boleh bersalam.  DAP sudah mula menerima nilai-nilai yang ada dalam Islam.

BN bekerjasama dengan komponen lain ialah untuk menentang hukum Allah.  Dalam pilihanraya DUN Tenang, Presiden MCA jelas menentang nilai Islam.  Beliau tidak boleh menerima nilai bahawa bukan muhrim tidak boleh bersalam dalam Islam. Malahan beliau menentang nilai ini walaupun Mufti Perak menyuruh Presiden MCA memohon maaf secara terbuka kepada seluruh masyarakat Islam.

Inilah perbezaan jelas dalam pilihanraya DUN Tenang.  DAP berusaha menerima Islam manakala MCA semakin jauh dari Islam.  DAP menerima Islam kerana komponennya adalah PAS.  MCA semakin menolak Islam kerana komponennya ialah UMNO yang sekular.  Kalau nilai salam sahaja MCA tidak boleh terima maka apakah hukum Allah boleh diterima oleh MCA?  Fikir-fikirkan wahai penyokong UMNO-BN.  Apakah pilihan anda berada dalam UMNO adalah tepat dan wajar.

Read more...

DOAKAN KEMENANGAN UNTUK PAS DI DUN TENANG

>> Sabtu, Januari 29, 2011

Esok adalah hari mengundi di Tenang.  Marilah sama kita berdoa supaya DUN Tenang, Allah Taala memenangkan calon PAS.  Buatlah solat hajat dan munajat supaya Allah Taala emenangkan PAS.  Tak cukup hanya bertanya khabar.  Mestilah disusuli dengan iltizam munajat demi kemenangan PAS di DUN Tenang.  Waktu yang dimakbulkan doa yang disebut oleh Nabi Muhammad saw ialah

1)   Masjidil Haram, Mekah
2)   Masjidin Nabawi, Madinah
3)   Masjidil Aqsa,  Baitul Maqdis
4)   Waktu antara azan dan iqamah
5)   Waktu pada permulaan hujan
6)   Waktu di hujung malam
7)   Waktu sujud terakhir pasa setiap solat

Mudah-mudahan apabila solat hajat dan munajat yang lebih banyak Allah taala akan mengabulkan seluruh hajat kita iaitu melihat kemenangan kepada PAS di Dun Tenang.  "Wahai Allah menangkan PAS di DUN Tenang". AMIN

Read more...

UMNO KELEMASAN - AWAS TINDAKAN ISA

>> Selasa, Januari 25, 2011

UMNO KELEMASAN - Talian hayat UMNO yang terakhir ialah ISA.  Pelbagai isu yang melanda UMNO.  UMNO sudah tak dapat jawab.  Isu

1)   Debat Anwar-Najib.  Najib kata tak faedah.  Rakyat desak Najib segera jawab mahu debat

2)  Maklumat wikileaks - RM 888 billion wang di keluarkan secara haram - UMNO belum jawab

3)  20 ADUN UMNO Selangor tolak usul mengembalikan kuasa sultan.  Siapakah yang derhaka kepada Sultan - PR atau UMNO-BN.  20 ADUN UMNO tak sokong usul yang dibawa Pakatan Rakyat .  UMNO mesti terkedu.  Kini yang benar-benar menderhaka ialah UMNO.  Ini pasti UMNO tak dapat jawab.

4)   Mufti Perak suruh MCA minta maaf kepada umat Islam kerana cacian dalam isu salam.  Mahyudin suruh MCA hentikan isu salam.  Siapakah yang mempermainkan agama - UMNO atau PR.  Jawabnya UMNO

5)  Isu Rosmah Mansur (RM) tidur di sebuah hotel di Oman dengan bayaran RM140,000 semalam?  Duit ini boleh beli sebuah rumah semi-d, 4 buah rumah kos rendah PPRT,  Isu ini menjerat UMNO.  UMNO Tak dapat jawab

6.)  Isu minyak masak yang tak de dalam pasaran.  -  UMNO juga tak dapat jawab

7)  Isu kenaikan harga barang - UMNO juga tak dapat jawab

8)  Isu taaran 100 hari Pakatan memerintah -  UMNO juga tak dapat jawab

Mampus UMNO.  Tetapi UMNO ada satu jalan iaitu ISAkan semua pemimpin Pakatan Rakyat.

JAUHI UMNO.  UMNO KELEMASAN. UMNO TOLAK RAJA DAAM ISU DI SELANGOR.  UMNO DERHAKA.  UNID PAS DI PRK TENANG

Read more...

ANWAR VS NAJIB : DEBAT UNTUK RAKYAT ATAU DEBAT PERIBADI

>> Ahad, Januari 23, 2011ISU 100 hari pemerintahan PR nampaknya telah menjerat UMNO-BN.  KIni UMNO-BN mengikuti jejak PR.

Anwar memilih untuk berdebat isu ekonomi rakyat.

Menghurai persoalan - kenapa naik petrol sedang negara Malaysia ialah pengeluar petrol
                                   kenapa naik minyak masak sedang kan Malaysia negara pengeluar kelapa sawit
                                   kenapa komisyen kapa selam RM500 juta
                                   kenapa komisyen sukoi 450 juta
                                

Najib memilih debat soal peribadi - PM Najib pilih soalan remeh.  PM Najib tak dapat jawab soalan Anwar dalam bab ekonomi.  Anwar kata kalau dalam debat peribadi pun, anwar ada soalan iaitu

 1.     siapa bunuh altantuya
2.      siapa yang kena tangkap basah di Port Dickson

Soalan-soalan ni pun PM Najib tak boleh jawab.

JAUHI UMNO. UNDI PAS DI TENANG.
      

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP