PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

BENARKAH UMNO+PAS=MELAYU+ISLAM?

>> Khamis, Januari 13, 2011

UMNO akan terus main isu kaum.  Aziz Deraman kolumnis Sinar beri pandangan
UMNO+PAS=MELAYU+ISLAM

Inilah permainan UMNO.  Siapakah Aziz Deraman? Bekas Pengarah DBP. Orang Kelantan.  Mungkin atas pagar, mungkin condong pada UMNO.  Formula Aziz Deraman

UMNO+PAS - formula ini sama macam 1 + a. ianya tiada jawaban.  Sama juga UMNO+PAS juga tiada jawaban.  Orang sastera tak tahu matematik gamaknya.  UMNO + yang macam UMNO seperti UMNO Melaka, UMNO Perak yang seperti ini mungkin dapat dicampurkan.  sebab asasnya UMNO.

PAS perjuangannya adalah Islam. Tidak mungkin dapat dicampurkan dengan perjuangan yang berasaskan bangsa.  Justeru tidak mungkin dapat bersama perjuangan Islam dengan nasionalisme.

Hasilnya juga adalah kabur.  Melayu + Islam.  Ini lagi karut.  Melayu lebih utama dari Islam atau Islam yang besar dari bangsa.  Aziz Deraman guna Melayu (rujuknya adalah bangsa) yang ini lagi berat.  Ketuanan bangsa tiada dalam Islam.  Yang ada dalam Islam ialah ketuanan Al-Qur'an dan Sunnah Nabi Muhammad saw.  Inilah kakalutan hari ini.

Isu kaum akan terus dimainkan oleh UMNO, Penyokong UMNO dan Simpatisan UMNO.  UMNO selalu bertanya  kenapa PAS tak mahu bekerjasama dengan UMNO.  Jawapan UMNO adalah pengkhianat kepada bangsa Melayu.

JAUHI UMNO KERANA UMNO ADALAH PERKAUMAN

Read more...

UMNO AKAN TERUS MAIN ISU PERPADUAN UMNO-PAS

>> Selasa, Januari 11, 2011

UMNO menggunakan Agung untuk melaksanakan agenda politiknya.  Pertemuan 24 Disember 2010 terus digunakan UMNO.  Kali ini menggunakan Agung.  Inilah perangai UMNO untuk memecahbelahkan Pakatan Rakyat PAS-PKR-DAP.  Pimpinan 2 Tok Guru jawab iaitu PAS terus setia dengan Pakatan Rakyat.  DS Anwar Ibrahim hari ini dalam sinar menyatakan bahawa isu pertemuan 24 Dis versi UMNO dah selesai.

UMNO bersifat kesyaitanan.  Syaitan suka menimbulkan keraguan.  UMNO mahu menimbulkan keraguan di peringkat rakyat dan penyokong PR supaya dengan keraguan yang banyak akan menimbulkan perpecahan.  Bila PR berpcah maka akan menanglah lagi UMNO.

Rakyat sekelian waspadalah permainan politik machievelle UMNO.  UMNO pragmatik dan jahat.

JAUHI UMNO.  JANGAN UNDI CALON UMNO-BN DALAM PRU 13 SUPAYA HARGA BARANG TURUN.  UNDI LAGI UMNO-BN BARANG AKAN TERUS NAIK.

Read more...

AWAS UMNO AKAN MAIN 3 R - RELIGION, RACE, ROYAL

>> Isnin, Januari 10, 2011

UMNO sudah berada dihujung jalan.  Hanya tinggal pada UMNO 3 isu yang akan terus dipermainkan oleh UMNO iaitu Agama, Perkauman dan Raja. UMNO permainkan isu berikut

1)   YB Teo masuk masjid (agama)
2)  Perlantikan SUK Selangor (Raja)
3)  Apa akan jadi kalau UMNO kalah dan PRU 13? (Perkauman)
4).  Kematian Teo Beng Hock (Perkauman)
5)  Isu duit judi yang diterima warga emas di PP (agama)

  Ini adalah antara perkara yang akan terus di mainkan oleh UMNO.  Kalau UMNO nak bincang hal ekonomi maka UMNO akan menemui jalan  mati.  Rasuah, penyelewengan, harga barang naik, ekonomi menjunam merosot semuanya angkara UMNO.  Maka awas UMNO akan permain sentimen bangsa, agama dan negara

JAUHI UMNO.  HANCURLAH UMNO

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP