PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

TEO BENG HOCK (TBH) - UMNO ADALAH PERKAUMAN

>> Jumaat, Januari 07, 2011

Keputusan "open verdict" terhadap TBH jelas menunjukkan bahawa Mahkamah masih mahu membela beberapa kalangan di dalam kerajaan dan parti UMNO-BN.  Yang terlibat adalah SPRM Selngor.  Siapakah mereka?

1.   Mereka adalah penjawat awam yang "high rangking"
2.   Mendahului tindakan mereka ialah fahaman ketunan melayu yang dah sekian lama terdidik.  Mereka dididik oleh BTN.  Falsafah BTN adalah melayu masih terjajah oleh bangsa lain seperti mana dalam lagu BTN
3.  Kejadian berlaku dalam pej SPRM Selangor.

Keputuan ini jelas jauh dari keadilan.  Keadilan adalah kehendak dan naluri manusia.  Tanpa mengira apa bangsa dan keturunan manusia itu ia menghendaki keadilan. Islam jelas dan mampu meletakkan keadilan untuk seluruh manusia.   Keputusan hakim 'open verdict' cenderung

1.  Hakim tidak dapat menentukan kaedah mati TBH untuk melindungi seseorang
2.  Hakim takut menjalankan keadilan.  Tak mungkin kematian pada 2009 itu tak dapat dikesan cara matinya
3.  Mahkamah Malaysia mengamalkan pendakwaan terpilih.  Yang miskin di hukum.  Yang ada kepentingan dengan UMNO-BN terus dipelihara.

Ini semua hipokrasi.  Rakyat marah.  Nyatakan kemarahan anda atas kertas undi.  Jangan pangkah calon UMNO-BN dalam PRU-13

Read more...

UMNO GUNA INSTRUMEN KERAJAAN

>> Khamis, Januari 06, 2011

JELAS kini UMNO guna instrumen kerajaan untuk mengekalkan kuasa.  UMNO telah guna jentera kerajaan selama ini seperti

1)  Media cetak/suratkhabar - yang diberitakan hanyalah UMNO-BN
2)  Media elektronik - TV dan radio.  Yang ditunjukkan hanyalah pemimpin UMNO-BN.  Pemimpin Pakatan Rakyat hanya ditunjuk muka dan tanpa suara
3)  Polis - diguna untuk mengekalkan kuasa termasuk membunuh Altantuya
4).  FRU diguna untuk mencegah demo yang dibuat oleh PR
5)  Terkini - UMNO/BN guna Setiausaha Negara/JPA dengan meletakkan Khusrin sebagai SUK Selangor. Jawatan SUK memerlukan JUSA A, sedangkan Khusrin berada pada JUSA C.  Memang Khusrin tak layak untuk jawatan itu.  Tetapi UMNO/BN redah untuk mengekalkan kasanya.  SUK Perak dikekalkan.
Inilah kerja UMNO/BN

JAUHI UMNO. JANGAN UNDI CALON UMNO BN DALAM PRU 13. UBAH SEKARANG DAN SELAMATKAN MALAYSIA

Read more...

khusrin - UMNO 2 x RUGI

>> Rabu, Januari 05, 2011Jelas tindakan UMNO meletakkan khusrin sebagai SUK memberi kesan impak 2 x rugi pada UMNO

UMNO rugi 1 - UMNO nak alih isu kenaikan harga barang

UMNO cuba mengalih isu yang sebenar iaitu kenaikan harga barang dalam pasaran.  Kelapa dah naik, petrol ron 95 dah naik, gas dah naik, gula dah naik, minyak masak akan naik.  Rupanya tak menjadi. Rakyat terus marah dengan kenaikan segala jenis barangan.  Kini bawang kecil RM9.00 dan badang bessar RM12.00.  Dan bermacam-macam lagi.

UMNO rugi ke-2 Khusrin bermakna kerugian

UMNO akan rugi kerana nama khusrin adalah dari perkataan khus yang bermakna kerugian.  UMNO akan terus rugi dalam percaturan ini.

HANCUR UMNO.  UMNO MENYUSAHKAN RAKYAT

Read more...

KEBENARAN AKHIRNYA TERTEGAK, KEBATILAN UMNO TERSERLAH

>> Selasa, Januari 04, 2011Semalam PAS Tambun menyambut wira-wira pejuangnya apabila mereka dibebaskan oleh Mahkamah Majestrit Jawi, Pulau Pinag atas tuduhan menyekat penjawat awam melakukan tugas.  Antara tokoh ialah Md Lazim dan Zairul Azrul b Zainal Abidin (Ketuaa Pemuda PAS Tambun).  Tuduhan ini juga melibatkan tokoh utama PAS Mat Sabu.  Kesemua mereka di bebaskan.  Inilah KEBENARAN.

Tangkapan dibuat 3 tahun lalu ketika Mat Sabu mengahwinkan anaknya di Ulu Kinta.  Selesai sahaja majlis maka datang waran tangkap untuk menangkap Mat Sabu (2007).  Sahabat yang ada pada ketika itu menghalang tangkapan tersebut.  Perbicaraan berjalan 3 tahun lamanya.  Kini mereka dibebaskan dari tuduhan tersebut.

Antara hujah yang wujud KERAGUAN

1.  Dokumen waran tangkap yang tidak jelas.  Dalam waran tangkap polis ada dua pilihan iaitu membuat tangkapan atau saman.  Polis tidak menentukan sama ada mahu tangkap atau saman dalam waran itu.  Bila tiada penentuan maka ada KERAGUAN.

2.  Polis apabila menjalankan tugas mereka mengikut arahan bukan undang-undang.  Inilah yang berlaku dalam kes AlTantuya.  Polis iut arahan bos dan bukan ikur undang-undang.  Undang-undang menetapkan mestilah ditentukan sama ada mahu saman atau tangkapan.  Namun atas arahan maka polis membuat tangkapan.

Maka perbuatan polis ini yang tidak cermat ini beri 3 implikasi

1.   menyusahkan tertuduh Mat sabu dan 9 yang lain.  Imej merka tercalar
2.   terpaksa berulang alik ke Mahkamah Mejistrit Jejawi selama 3 tahun dengan kos yang banyak.  Katalah sekali pergibalik Ipoh-jejawi (RM150 x 10 = RM1,500)
3.  tertuduh diikat jamin RM3,500 seorang. Satu angka yang besar

INILAH KERJA UMNO YANG MAHU MMENYUSAHKAN PERJUANGAN.  JAUHI UMNO.  MEREKA MENGGUNAKAN INSTRUMEN KERAJAAN UNTUK MENGHALANG PERJUANGAN.  HANCURLAH UMNO.

Read more...

BUKA KERTAS PENYIASATAN KES MENTERI ROGOL AMAH

>> Ahad, Januari 02, 2011

Kerjaan Malaysia sepatutnya membuka kertas penyiasatan kes menteri rogol amah.  Inilah yang sepatutnya dibuat.  tetapi kabinet Najib terus membisu.  kenapa membisu?  Ini kerana bukan budaya UMNO menyiasat menteri Kabinetnya sendiri.  Berubahlah wahai UMNO.

kalau Anwar segera siasatan dibuat.  Kertas penyiasatan dibuat.  Polis memanggil saksi dan Peguam Negara membuat segera pendakwaan.

Kes menteri rogol amah sejak 2007.  Kes ini sudah berada pada 2 Perdana Menteri.  Polis diam. Peguam negara membisu.  Saksi tidak dipanggil.  Inilah UMNO.  Hei UMNO siasatlah menteri kabinet kamu yang durjana tu.  Buktikan dalam mahkamah bahawa dia tidak bersalah.  Panggil semua saksi dan lakukan pendakwaan.  UMNO kalau betul bermaruah dan menegakkan keadilan mestilah segera dibuat perkara yang penting ini.  Tapi UMNO tak buat.  Kalau tak buat benarlah UMNO asobiyah.  Geng dia yang bersalah pun dikatakan benar dan baik.Orang yang berfaham asobiyah tak masuk syurga. Na'uzibillah.

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP