PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

MAHKAMAH KETUANAN MELAYU (UMNO) - SIAPA MAU PERCAYA

>> Jumaat, Disember 10, 2010

SINAR hari ini melaporkan Najib kata kes pendakwaan Khir toyo adalah benar.

Kenapa keluar kenyataan yang sebegini?  Ini sudah pasti bahawa rakyat sudah muak dengan pendakwaan terpilih.  Orang UMNO jika didakwapun akhirnya akan dibebaskan.

Kes yang hendak diperhatikan

Kes MB Perak  -  Berhari-hari perbicaraan NIZAR vs ZAMRI di mahkamah tinggi.  Hakim Dato Abd Aziz mengeluarkan 75 ms bertulis hujah penghakiman.

Zamry buat rayuan di mahkamah rayuan - Hakim ambil masa 5 minit sahaja memutuskan bahawa Zamry adalah MB Peark yang sah.

Cukup Kes ini menunjukkan bahawa mahkamah Malaysia telah dibeli.

Kes DS Anwar Ibrahim

Pihak hakim dan  tidak membenarkan laporan polis saiful, laporan perubatan saiful diperolehi oleh DS Anwar.  Apa jenis perbicaraan?  Hakim jelas tidak menyebelahi kebenaran.

Mahukah lagi mahkamah Malaysia dipercayai?  Fitrah yang benar maka semua ini akan ditolak.  Termasuk yang ditolak ialah kerajaan yang memimpin.  Bangsa Melayu memiliki fitrah yang tidak benar.

Fitrah yang benar membantu kebenaran.  Ramai orang melayu yang membantu kezliman

jauhi UMNO.  UMNO berfitrah jahat

Read more...

KETUANAN MELAYU (UMNO) SELAMANYA TIDAK AKAN MEMERINTAH PP

>> Khamis, Disember 09, 2010

UMNO selamanya tidak akan memerintah PP kerana

jumlah kerusi yang ditandingi UMNO ialah 15 kerusi DUN berbanding 40 kerusi DUN.  Ketika persempadanan kawasan pilihanraya yang terakhir jumlah kerusi DUN bertambah menjadi 40 kerusi.  Daripada 40 kerusi UMNO hanya bertanding 15 kerusi sahaja.

Katalah UMNO menang semua kerusi yang ditandinginya, UMNO tetap tidak dapat memerintah PP.  Lepas itu Melayu UMNO dan mereka yang menyokong ketuanan Melayu menjerit melayu dihina di PP.  Jeritan ini langsung tidak relevan kerana yang menyebab suasana ini berlaku ialah UMNO sendiri.

Inilah hipokrasi dan munafik UMNO.  Dalam tanggapan UMNO Koh Soo Koon dalah Melayu dan yang benar-benar berbangsa cina ialah Lim Guan Eng.

JAUHI UMNO.  UMNO HIPOKRIT. KATA SAHAJA MEMPERJUANGKAN MELAYU, NEGERI PP DISERAHKAN PADA PARTI GERAKAN .  IKUT UMNO MELALUI PENGAGIHAN KERUSI DUN PP MENYEBABKAN PARTI GERAKAN AKAN  TERUS MEMERINTAH PP.  MEMANG UMNO MUNAFIQ DAN HIPOKRIT

Read more...

UMNO GUNA INTELEKTUAL NAK HANCURKAN DS ANWAR IBRAHIM

>> Rabu, Disember 08, 2010

UMNO semakin terdesak.  Usaha terkini mereka menggunakan golongan intelektual Islam bagi menyatakan bahawa DS Anwar Ibrahim benar-benar melakukan liwat.  Usaha ini sedang dilakukan oleh 2 orang yang bergelar Dr. (doktor falsafah).

Satu orang Dr bidang ijtihad.  Beliau mengatakan bahawa DS Anwar benar-benar melakukan liwat.  Teman-temannya bertanya sejauhmana keyakinan beliau bahawa DS Anwar tu meliwat,  Dr pakar ijtihad ini kata 100%. Lalu seluruh teman-teman ini menyuruh beliau bertaubat.  Apakah yang dijanjikan UMNO padanya.  UMNO berjanji kalau berkaya melaksanakan misi besar ini maka jawatan yang akan diberikan ialah PEGAWAI KHAS KEPADA PM

Satu lagi Dr juga pakar bidang pendidikan.  Selalu keluar di Radio.   Orang menggelarnya juga adalah pakar motivasi.   UMNO menjanjikan sekiranya misi besar ini berjaya maka beliau akan di lantik sebagai rektor UIA.  Maka bergerak dua insan ini.

Sekadar suatu muhasabah, apakah dua Dr ini lebih hebat daripada Dr Yusuf Al-Qardawiy (Qatar) Pengerusi Ulama Sedunia,  Dr Said Ramadhan Al-Buti (Syria),  dan seluruh ulama mengatakan bahawa DS Anwar dituduh  maka hudud Qazaf dikenakan keatas saiful.

Orang yang bergerak atas kepentingan politik maka terserlah ketidak ikhlasan.  Mereka yang tidak ikhlas ini sedang menghancurkan imej baik yang sudah mereka lakukan sebelum ini.

JAUHI UMNO.  UMNO GUNA APA SAHAJA UNTUK MENCAPAI MATLAMAT JAHATNYA.  BERKAWAN DENGAN UMNO, ORANG BAIK AKAN JADI JAHAT.

Read more...

HIJRAH - MENERUSKAN KERJA POLITIK RASULLULLAH SAW

>> Selasa, Disember 07, 2010

Nabi saw melaksanakan hijrah atas arahan Allah.  Maka Nabi saw menurut perintah dengan berhijrah bersama dengan Saidina Abu Bakar ra.  Kerja Nabi di Madinah ialah membuka episod baru iaitu

1)  membina Masjid Quba - pusat perhimpunan umat
2)  mempersaudarakan dua kaum besar di Madinah, Aus dan Khasraj.  Mereka bersaudara hanya dengan Islam.  300 tahun lamanya mereka bergaduh tetapi Islam dan berdamai hanya dengan Islam yang dibawa nabi Muhammad saw. Inilah kerja politik Nabi Muhammad saw
3)  menamakan orang tempatan Islam yang duduk di Madinah dengan nama kaum ansar dan orang yang berhijrah dinamakan muhajirin.
4)  mempersaudarakan antara kaum Aus dan Khazraj.
5.  Nabi Muhammad saw memulakan kerja untuk mewujudkan sebuah perlembagaan negar Islam Madinah.  Kerja membuat perlembagaan ialah kerja politik.
6)  Nabi Muhammad saw bertemu dengan ketua-ketua kabilah arab, yahudi dan nasrani untuk membuat perjanjian dalam perlembagaan Madinah.  Inilah tahalluf siyasi atau persefahaman politik.  Antara kabilah yahudi yang ditemui nabi Muhammad saw ialah Bani Quraizah, Bani Qaza'ah.  Mereka adalah yahudi yang tidak mahu duduk dibawah pemerintahan nabi muhammad saw tetapi berjanji untuk mempertahankan Madinah sekiranya madinah diserang.

Inilah antara kerja politik yang dilakukan oleh Nabi muhammad saw.  Orang UMNO kata PAS kata UMNO kafir kerana lawan dengan orang cina.  Nak kawan dengan siapa tidak pernah dihalang oleh Islam.  Tetapi apabila menolak Islam dan yang dilakukan oleh Nabi Muhammad saw itulah sebabnya orang melayu UMNO dan ketuanan Melayu menjadi kafir.

jauhi UMNO,  UMNO MEROSAKKAN MAKNA HIJRAH YANG DIBUAT OLEH NABI MUHAMMAD SAW.  UMNO KATA POLITIK KOTOR.  INILAH KERJA KOTOR UMNO MEMISAHKAN ISLAM DENGAN POLITIK ISLAM

Read more...

UMNO KETUANAN MELAYU - ZALIMI RAKYAT

>> Isnin, Disember 06, 2010

UMNO KEKAL menzalimi rakyat dengan melakukan halangan terhadap para demonstrator bantahan kenaikan air oleh SYABAS sebanyak 37%

Rakyat di Selangor di bebani lagi dengan kenaikan harga barangan.  Petrol naik, gula naik, diesel naik sudah pasti akan ada kenaikan harga barang.  Tak cukup dengan itu tarif air selangor dinaikkan sebanyak 37%.  Bayangkan berapakah azab dalam kehendak meneruskan kehidupan.  Semuan naik.  Tak de yang turun.  Allah sahaja dengan rahmatnya menurunkan HUJAN.

Inilah konsep negara yang disebut najib "Rakyat didahulukan".  Pemimpin UMNO mestilah malu kerana gagal merealisasikan makna rakyat didahulukan.  Apa barang "rakyat didahulukan"

1)  Petrol Naik - semua barang naik lori maka barangan akan naik
2)  Diesel Naik - semua lori guna diesel maka barangan lain akan naik
3)  Gula Naik - semua makanan yang libatkan gula akan naik
4)  tarif air naik - semua yang berkaitan air akan naik terutama makanan dan lain-lain

Lengkaplah kezaliman UMNO-BN.

JAUHI UMNO-BN.  UMNO-BN MEROSAKKAN KEHIDUPAN RAKYAT

Read more...

UMNO-KETUANAN MELAYU DAN ISA

>> Ahad, Disember 05, 2010

Kalaulah UMNO kononnya hero dalam ketuanan Melayu,

UMNO perompak negeri (Perak)
UMNO mengamalkan rasuah
UMNO penghapus bahasa Melayu (aja UMNO perintah dan melaksanakan keadilan.  r Matematik/sains dalam BI)
UMNO sekat bantuan SAR
UMNO meluluskan judi
UMNO beri wang berjuta untuk isteri PM
UMNO amal kroni
UMNO dan menteri kabinet ditipu dalam kes PFKZ
UMNO menyebabkan amalan anak luar nikah

dan macam-macam lagi.  Kalau inilah ketuanan yang nak dibawa UMNO, hendak kah anda mengakui diri sebagi orang melayu?

Peguan UMNO cadang guna dn tangkap orang yang mencaci ketuanan Melayu.  Yng mmesti dikenakan ISA ialah Mahathir kerana mencaci Raja 2 kali iaitu menukar perlembagaan.  Mahathir tak kena.  Tetapi Wan Azizah peguam UMNO cadang tangkap dn tahan ISA.  Inilah cara UMNO perintaah negara.  UMNO terus mengamalkan pendakwaan terpilih.

JAUHI UMNO. UMNO PARTI KARUT DAN PATUT DIKEBUMIKAN

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP