PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

UMNO ZALIMI RAKYAT - NAIK HARGA MINYAK DAN GANTUNG TUGAS KETUA PEMBANGKANG

>> Sabtu, Disember 04, 2010

Inilah strategi UMNO-BN menaikkan harga minyak dan menggantung tugas Ketua Pembangkang.  Ini kena dibaca sekali dan tidak terpisah.

Menggantung tugas Ketua Pembangkang di Parlimen selama 6 bulan bermakna isu kenaikan tidak boleh dibahas di Parlimen secara yang terbaik.  Memang boleh MP Pakatan Rakyat bincang dan bahas.  Yang UMNO tak larat dengar dengan DS Anwar ialah pengalaman beliau sebagai Menteri Kewangan Kerajaan Malaysia selama 8 tahun dan rekad selam 8 tahun itu tiada kenaikan harga minyak.  Ini yang UMNO-BN tak larat dengar.

Menteri yang ada hari ini kerja mudah, tak da duit maka kenaikan barangan dibuat.  Hari ini UMNO-BN hadiah kepada seluruh rakyat dengan kenaikan harga minyak, gas dan gula.  Sudah pasti malam tadi merupakan malam yang sibuk bagi rakyat Malaysia.  Mereka beli gula yang banyak, gas bertong-tong dan minyak dipenuhkan tangkinya.

Wahai seluruh rakyat Malaysia berapalah gamaknya dapat bertahan dengan tindakan yang sedemikian?  1 hari, 2 hari, 3 hari adalah paling banyak.  Apakah kita hidup hanya untuk 3 hari?  Apakah perjuangan kita hanya untuk 3 hari?  Untuk itu jangan undi BN dalam PRU 13.  Jangan sokong UMNO-BN dalam PRU 13.  Sekiranya mereka berkuasa harga barangan akan terus naik dan menyusahkan hidup rakyat.

JAUHI UMNO.  PEMIMPIN UMNO TAK HABIS-HABIS MENYUSAHKAN RAKYAT

Read more...

UMNO PALING TERKEJUT KENYATAAN MURSYIDUL 'AM NIK ZIZ

>> Jumaat, Disember 03, 2010

Kenyataan Mursyidul 'Am PAS Nik Aziz bahawa apa salahnya dengN TPM adalah dari DAP?

     Dalam BN ucapan ini pun tak boleh dibincangkan.  Begitulah terbukanya Pakatan Rakyat.  Begitulah demokrasi dalam Pakatan Rakyat.  Perkara yang sangat sensitif tetap dibincangkan,  Inilah proses kematangan.  Pakatan sedang mengalmi proses kematangan dan perkra ini sudah mulai dibincangkan.

    Itu sebab UMNO sampai bila pun mengamalkan perkauman.  Sekarang UMNO bukan sekadar mahu mempertahankan bahawa jawatan PM dan TPM mestilah berbangsa melayu (UMNO),  UMNO sekarang mahu mempertahankan Putra Jaya hingga ke darh titisn yang terakhir.  Begitulah karutnya UMNO.

    Dalam soal yang dinyatakan oleh Mursyidul Am, umat Islam berada dalam dua keadaan. Prinsip Kaedah Fiqh "Antra dua ketakutan:

Keadaan 1 -  UMNO kekal berkuasa dan menentang Allah.  PM dan TPM orang bangsa Melyu.  Hukum Allah tidak tertegak,  tiada keadilan, pendakwan terpilih, tiada ketelusan, penyelewengan bermaharajalela, masjid tidak imarah,  rakyat terus tertekan dengan keniakan harga barangan.

Keadaan 2 -  Pakatan berkuasa.  PM orang Melayu, TPM orang cina,  Islam akan lebih bebas bergerak,  masjid akan imarah, pemimpin yang menyeleweng akan didakwa dan terhapus pendakwaan terpilih,  institusi hakim dikembalikan kewibawaannya,  negara dan rakyat terus dijaga kebjikannya, projek mega dihapuskan, kebajikan rakyat dipastikan.  PAS memerintah sama dalam konteks tersebut.

Antara dua keadaan, sebgai rakyat yang mengamalkan negara secara demokrasi, pastinya kit akan memilih keadaan nombor dua.  Seperti di Selangor yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat.  Setiap hri kuliah maghrib yng berjalan berjumlah 2,400 kuliah setip hari.  Kebajikan rakyat diutamakan dengan 20 meter padu air percuma.  Kerajaan Selangor membayar jutaan ringgit kepada SYABAS- syarikat air selangor.  Kematian dibayar kepada armalah sebanyak RM2,500.  Begitu juga dengan PP negeri berkebajikan.  Warga Emas mendapat bantuan dari kerajaan negeri sebanyak RM100 setahun.

Adapun Kedah dan Kelantan majoriti rakyat negeri itu adalah Melayu.

Bagaimana perkiraan rakyat untuk memberi undi?  Sudah pasti keadaan 2 adalah pilihan.  Buat apa PM dan TPM melayu sedangkan seluruh sistem sedang menemui kehancuran.

JAUHI UMNO,  UMNO MEROSAK SISTEM DEMOKRASI DI MALAYSIA

Read more...

AHLI PARLIMEN UMNO DAYUS - SOKONG KEZALIMAN

>> Khamis, Disember 02, 2010

Ahli Parlimen UMNO dayus.  Mereka menyokong kezaliman.  dalam tahun ini sahaja mereka menyokong

1)  kelulusan pembayaran RM 77 juta kepada APCO untuk kali ke 2.

Yahudi sudah jelas adalah musuh Allah.  Ahli Parlimen UMNO dayus menyokong agar pembayaran dibuat.  Sedang ahli Parlimen PR semuanya bangun menentang pembayaran tersebut.  Ahli Parlimen PR dari kalangan Cina dan India bangun menentang pembayaran ini.  Mana maruah ahli Parlimen UMNO?  Bila kata ahli Parlimen UMNO sudah pasti mereka Islam .

2)  Cadangan potongan gaji Menteri Penerangan RM 10.

Apa sangat RM10.  Tetapi kerana mempertahankan kebenaran maka diusulkan daripada MP Khalid Samad supaya di potong gaji Menteri Penerangan sebanyak RM10. Maka diundi.  Sekali lagi MP UMNO terus mempertahankan kebatilan.  Mereka menyokong kebatilan.  Ahli MP Pakatan Rakyat termasuk Melayu, Cina dan India mengangkat tangan mempertahankan kebenaran.  Mana yang lebih hebat?

JAUHI UMNO,  UMNO SOKONG KEZALIMAN DEMI PERIUK NASI MEREKA.  UMNO TIDAK AKAN PERTAHAN YANG DIKEHENDAKI KEBENARAN

Read more...

ANCAK, TIANG SERI, TEPUNG TAWAR - UMNO SYIRIK KEPADA ALLAH

>> Rabu, Disember 01, 2010

Mengikut Kamus Dewan


ancak - tempat menjamu jin

tepung tawar - sejenis beras yang telah dijampi dan direnjiskan agar tiada gangguan dari jin

tiang seri - tiang utama sebuah rumah

Ketiga-tiga benda ini adalah khurafat dan syirik kepada Allah.  Macam mana UMNO kata dia beriman sedang yang dilakukan adalah perkara syirik dan menentang Allah

Perkara syirik tidak memerlukan niat.  Syirik boleh berlaku dengan
1)     perkataan
2)     perbuatan 
3)     iktikad 

Salahlah alasan mufti bahawa zamry tiada niat sedang perkara niat dalam mungkar, syirik dan kezaliman tidak memerlukan niat.  Inilah kesesatan.

JAUHI UMNO, UMNO SESAT

Read more...

ANUGERAH ALLAH - KETUANAN ISLAM

>> Selasa, November 30, 2010

KETUANAN ISLAM VS KETUANAN MELAYU

Bertitahlah seorang sultan sedih dirinya terhadap golongan yang memperkecilkan ketuanan Melayu dan mempersoalkan hak melayu bumiputera.

Dari sudut Islam apakah ketuanan Melayu boleh dipertahankan dihadapan Allah?  Adalah diketahui bahawa seluruh manusia akan ditanya dihadapan Allah.  Termasuk yang akan ditanya adalah sultan. Sultan tidak ada kekebalan dihadapan Allah. Menurut perlembagaan Malaysia,  Sultan adalah pemegang kuasa agama di negeri. Apakah sultan tidak akan ditanya dihadapan Allah?  Pertanyaan tentang hukum hudud, qisas, dan lain-lain kepentingan Islam apakah sultan akan bebas dari pertanyaan?

Di Dunia di mana sahaja sultan berada dia mendapat layanan Istimewa.  Tetap[i di akhirat sultan dan rakyat biasa sama sahaja.  Pertanyaan apabila masuk kubur sesiapapun akan ditanya oleh Malaikat Munkar
"siapakah Tuhan kamu,  Apakah agama kamu dan siapakah Nabi kamu?"  Salah jawaban maka sesiapa pun akan disebat oleh Malaikat Nankir.  Apakah mana-mana sultan tidak gerun dengan keadaan ini?

Daripada bersedih sultan terhadap ketuanan Melayu yang semakin hari ditinggalkan, lebih baiklah setiap daripada sultan dan seluruh mereka yang beriman mempersiapkan diri untuk berhadapan dengan suatu hari yang pasti datang iaitu kematian.

JAUHI UMNO.  UMNO MEROSAKKAN KEHIDUPAN MASYARAKAT YANG ADA PADA HARI INI.

Read more...

FORUM PERDANA ANCAK DAN TIANG SERI DARI SUDUT AQIDAH

>> Ahad, November 28, 2010

MASA : 8.45 MALAM
TEMPAT : SURAU TAMAN HIBURAN, HULU KINTA

PANEL FORUM

1.  UST ABU BAKAR HUSIN, PJ PAS PERAK
2.  TUAN HAJI AZMI ABDUL HAMID , PRESIDEN TERAS
3.  UST WAN AHMAD TARMIZI B ABDUL AZIZ, KULIAH DHUHA

SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR.

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP