PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

UMNO=FIR'AUN - MERASA BUMI INI MEREKA PUNYA

>> Sabtu, Oktober 23, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU 192

"Walau berkecai tulang dan juga badan, walau bercerai jasad dari nyawa. Saudara dan saudari, walau apa pun yang terjadi, Putrajaya mesti kita pertahankan!" kata Najib Razak ketika merasmikan perhimpunan agung Umno di PWTC.

FIR'AUN RASA BUMI DIA PUNYA DENGAN MENGAKU DIA TUHAN
UMNO RASA MALAYSIA DIA PUNYA PERTAHAN PUTRAJAYA SEHINGGA BERCERAI NYAWA

Inilah kebodohan kepimpinan.  Fir'aun pusat pemerintahannya ialah tempat tertegaknya piramid.  Kajian oleh ahli arkeologi bahawa inilah pusat pentadbiran Fir'aun.  Disinilah Fir'aun mempertahankan kekuasaannya.  Sehingga rakyat Mesir yang bodoh itu menerima dakwaan bahawa Fir'aun adalah tuhan yang maha tinggi mengatasi Allah Nabi Musa.  Dakwaan ini adalah karut kerana ada lagi Yang Maha Kuasa iaitu ALLAH.  Kenapa Fir'aun membuat dakwaan seperti ini tidak lain UNTUK MENGEKALKAN KUASA PEMERINTAHAN FIR'AUN. APA YANG TERJADI? Kerajaan Fir'aun yang sesat itu ditelan bumi.

   Begitulah UMNO, apakah yang dirasai UMNO sekarang?  UMNO rasa

1)  Kuasa pemerintahan kekal dengannya
2)  KUASA memerintah adalah hak UMNO sahaja di Malaysia
3)  UMNO rasa pembangunan negara ini adalah dari duit ahli UMNO bukan dari bayaran cukai rakyat
4)  Najib sebagai PM, dia rasa nak bagi pada siapa sahaja termasuk isterinya boleh ATAU nak buat apa projek ppun boleh

    Sedangkan tiada Presiden negara maju yang membuat pengakuan seperti UMNO.  Bush ketika mahu kalah dengan Obama tidak membuat kenyataan akan mempertahankan White House sehingga bercerai nyawa dengan badan kalau Obama memegang Preseden Amerika.  Begitu juga PM Britain (Parti Labour) yang lalu juga tidak membuat kenyataan mempertahankan 10 DOWNING STREET sehingga berkecai nyawa apabila Parti Konservatif menang.

    Apa makna kenyataan Najib bahawa UMNO akan mempertahankan apa sahaja walau nyawa sekalipun terhadap PUTRAJAYA?  Ini membawa makna DEMOKRASI DI MALAYSIA SUDAH MATI.  Ini adalah arahan dari PM Najib.  Badan yang mesti segera bertindak ialah SPR.  SPR MESTI memenangkan UMNO-BN.

BANGKITLAH WAHAI RAKYAT.  LAWANLAH KEPERCAYAAN KARUT UMNO-BN.  TEGAKKAN SEMULA DEMOKRASI. SIAPA SAHAJA BOLEH MENDUDUKI PUTRAJAYA.  MANA-MANA PARTI YANG MENANG DI PERINGKAT NASIONAL PILUHANRAYA UMUM MAKA LAYAKLAH PARTI ITU MEMERINTAH MALAYSIA.  HAPUSKAN FAHAM YANG KARUT INI.  HANYA RAKYAT DAPAT MENGAJAR UMNO-BN MELELUI UNDI KEPADA CALON PAKATN RAKYAT.

Read more...

UMNO=FIR'AUN=QARUN=ABU LAHAB - HINA ISLAM

>> Jumaat, Oktober 22, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU 191UMNO=FIR'AUN=QARUN=ABU LAHAB HINA NABI MEREKA

FIR'AUN HINA NABI MUSA DAN TAURAT.  PERTARUNGAN ANTARA NABI MUSA DENGAN FIRAUN ADALAH PANJANG. ALLAH TAALA MENYEBUT KEJAHATAN FIR'AUN SEBANYAK 74 KALI DALAM AL-QUR'AN.

QARUN BERSAMA MERANCANG DENGAN FIR'AUN.  FIR'AUN MEMBERI IDEA YANG MELAKSANA DAN MEMBIAYAI IALAH QARUN.  QARUN SEPERTI WATAK KEDUA. NAUM APABILA MENJADI PEMBIAYA QARUN SUDAH MENJADI WATAK UTAMA.  DALAM AL-QUR'AN TERDAPAT 3 AYAT ALLAH MENYATAKAN KEJAHATAN QARUN.

SAMALAH UMNO ALASAN PM NAJIB, YANG HENDAK MEMBUAT MENARA WARISAN PNB (QARUN) .  YANG MENCADANG IALAH PM NAJIB (FIR'AUN)

ABU LAHAB MENGEJI NABI MUHAMMAD SAW.  SEGALA USAHA ABU LAHAB ADALAH SIA-SIA.

SAMA LAH UMNO, KEJI NABI MUHAMMAD SAW.  AMBIK LAGI APCO JADI PENASIHAT.  YAHUDI MEMANG MEMBENCI NABI. UMNO JUGA MEMBENCI NABI.

UMNO HINA NABI MUHAMMAD SAW
UMNO TOLAK HUKUM YANG DITERANGKAN ALLAH
UMNO TOLAK HUDUD, QISAS
UMNO TAK MAHU KEPADA KEADILAN


     UMNO=FIR'AUN=QARUN=ABU LAHAB, YA ALLAH HANCURKAN UMNO. UMNO PARTI YANG MENENTANG ISLAM

UNDILAH CALON PAS DI GALAS DAN PR DI BATU SAPI.  UNDILAH CALON PR DALAM PRU 13 UNTUK KESEJAHTERAAN HIDUP RAKYAT.

Read more...

SIRI 24 - UMNO=FIR'AUN BUAT BANGUNAN PENCAKAR LANGIT

>> Khamis, Oktober 21, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU 190FIR'AUN - BUAT PIRAMID - BANGUNAN PENCAKAR LANGIT UTK TENGOK TUHAN MUSA
UMNO - BUAT BANGUNAN 100 TINGKAT - PEMBAZIRAN

     Fir'aun meninggalkan sejarah piramid.  Mengapa piramid dibuat? Fir'un menyatakan kepada rakyat Mesir bahawa piramid dibuat adalah untuk melihat apakah ada Tuhan Musa.  Namun itu semua sia-sia kerana piramid ada, yang membuat piramid telah dihapuskan Allah kerana kemungkarannya.  Rakyat dikerah untuk membuat piramid.  Orang Mesir berkulit hitam banyak dikerah untuk mendirikan piramid.

     UMNO ada perangai yang sama.  Mahu membuat bangunan 100 tingkat yang berharga 5 Billion.

1)    Kenapa bangunan ini mahu dibuat?
2)    Mana lebih utama kesejahteraan rakyat atau penindasan terhadap keringat rakyat
3)    Mana lebih utama membelanjakan RM5 Billion itu kepada bonus rakyat kerana rakyat diutamakan atau membina bangunan pencakar langit yang tiada langsung terdesak.
4)    UMNO suka gejala rasuah bermahrajalela.  Kakitangan awam yang sebanyak 1.2 juta tidak mendapat bonus maka ini akan menyuburkan rasuah. RM500 untuk kakitangan awam tidak mencukupi.  Inilah UMNO

     JAUHI UMNO KERANA UMNO SUKA KEPADA RASUAH.  ANGAN UNDI CALON UMNO DI GALAS DAN BATU SAPI.  JANGAN JUGA UNDI UMNO DALAM PRU 13.  HANCUR UMNO KERANA BERBUDAYA MUNGKAR

     UNDILAH CALON PAS DI GALAS DAN PKR DI BATU SAPI.  UNDILAH JUGA CALON PAS,PKR, DAP DALAM PRU 13.

Read more...

SIRI 23 - UMNO=FIR'AUN MEYAKINI KESESATAN ADALAH KEBENARAN

>> Selasa, Oktober 19, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU 189

FIR'AUN DAN AHLI SIHIR MEYAKINI KESESATAN ADALAH KEBENARAN
UMNO DAN AHLI UMNO MEYAKINI KESESATAN ADALAH KEBENARAN

     Fir'aun meyakini bahawa Musa adalah pendusta. Walaupun dalam banyak hal dan pertemuan Nabi Musa telah menyampaikan kebenaran.  Tetapi ditolak oleh Fir'aun.  Sehinggalah Fir'aun mengupah ahli sihir untuk melawan Nabi Musa.  Nabi Musa dijemput datang ke istana Fir'aun untuk melihat sendiri kehebatan ahli sihir fir'aun.  Allah Taala sendiri menceritakan kisah benar ini dalam ayat 44 surah as-syu'araa

Lalu mereka mencampakkan tali-tali dan tongkat-tongkat mereka sambil berkata: "Demi kekuasaan Firaun, sesungguhnya sudah tetap kamilah orang-orang yang akan menang".

Kesimpulan daripada ayat ini

1)    Ilmu sihir adalah ilmu salah yang terus dituntut oleh mereka yang benci dengan Islam
2)    Lawan Islam akan menggunakan apa sahaja cara untuk mengalahkan Islam walaupun dengan kaedah sihir
3)    Ilmu sihir adalah warisan syaitan yang bertentangan dengan Islam

    UMNO yakin bahawa perjuangan mereka adalah benar.  Walau ada Qur'an dan Sunnah disisi mereka.  UMNO tetap mengatakan bahawa perjuangan mereka adalah benar.  Allah Taala dalam Al-Qur'an mengatakan bahawa manusia mesti mengabdikan diri seluruhnya kepada Allah.  Itupun ditolak UMNO.

    UMNO turut menggunakan sihir dan dunia perbomohan.  Kisah Mona Fendy, kisah meja mensyuarat PWTC UMNO punya yang ada bahan balutan kain kuning, bomoh dari India yang dijemput masuk ke Dewan ADUN Pk adalah petunjuk jelas penggunaan ilmu sihir dalam politik UMNO.  Perkara ini didedahkan kepada umum.Namun ahlu UMNO tidak juga mahu berubah kerana sudah merasakan bahawa UMNO memperjuangkan kebenarn.  Penilaian mereka sudah diterbalikkan Allah.  Ahli UMNO melihat kebenaran sebagai mungkar dan melihat kemungkaran sebagai kebenaran.  Inilah mata hati syaitan.

    JAUHI UMNO KERANA UMNO TIADA ROH IMAN DAN NILAI AKHLAK.  KANGAN UNDI CALON UMNO PADA GALAS DAN BN DI BATU SAPI.  TOLAK UMNO DAN TALKINKAN UMNO

    UNDILAH CALON PAS DI GALAS DAN PAKATAN RAKYAT DI BATU SAPI. UNDILAH CALON PAS, PKR, DAP DALAM PRU 13 UNTUK KESEJAHTERAAN HIDUP UMAT DAN RAKYAT DI MALAYSIA.

Read more...

UMNO TIADA ROH IMAN DAN NILAI AKHLAK

>> Isnin, Oktober 18, 2010

Nabi Yusuf adalah salah seorang daripada anak nabi Yaakob.  Adik beradik nabi Yusuf adalah seramai 12 orang.  Ketika bermimpi Nabi Yusuf maka Nabi Yaakob memberitahunya bahawa penceritaan mimpi itu hendaklah disembunyikan dari pengetahuan adik beradiknya.  Nabi Yaakub takut bahawa adik beradik Nabi Yusuf merancang kejahatan untuk Nabi Yusuf.

Penceritaan ini AllahTaala cerita pada ayat 5 dan 6 surah Yusuf


Bapanya berkata:" Wahai anakku! Janganlah engkau ceritakan mimpimu kepada saudara-saudaramu, kerana aku khuatir mereka akan menjalankan sesuatu rancangan jahat terhadapmu. Sesungguhnya syaitan adalah musuh yang nyata bagi manusia. Dan demikianlah caranya Tuhanmu memilihmu, dan akan mengajarmu takbir mimpi, serta akan menyempurnakan nikmatNya kepadamu dan kepada keluarga Yaakub: sebagaimana Ia telah menyempurnakannya kepada datuk nenekmu dahulu: Ibrahim dan Ishak. Sesungguhnya Tuhanmu Maha Mengetahui, lagi Maha Bijaksana".

Kenapa  Nabi Yaakob takut dengan adik beradik Nabi Yusuf?  Adik beradik Nabi Yusuf mengaturkan makar dan rancangan jahat untuk menghancurkan Nabi Yusuf.  Inilah penceritaan benar daripada Allah bahawa adik beradik peringkat yang paling dekat dengan Allah pun mengaturkan rancangan jahat.  Kalau adik beradik Nabi Yusuf mengaturkan rancangan jahat maka apakah UMNO dan ahli UMNO bersih daripada turut juga mengaturkan rancangan jahat ini.

UMNO kini sudah tidak ada nilai akhlak dan roh iman.  UMNO merapu.  Ucapan penting belanjawan diisi dengan ungkapan seluar dalam dan coli oleh PM.  Seluar dalam dan coli inilah yang ada dalam pemikiran PM Najib Tun Razak.  Apakah ini standard PM sekarang berlawak berdasarkan hal kecenderungan seks yang tinggi.  Cerita dalam kelambu diucap secara terbuka.

Jauhi UMNO kerana sudah tiada roh iman dan nilai akhlak.  UMNO memimpin ke neraka. Jangan undi pemimpin UMNO di Galas atau calon BN di Kota Sapi dan dalam PRU 13.  Undi calon UMNO bermakna menyokong kemungkaran dan kezaliman.

UNDILAH CALON PAS DI GALAS DAN PAKATAN RAKYAT DI KOTA SAPI.  MENANGKAN PAKATAN RAKYAT SAMA ADA DI GALAS ATAU KOTA SAPI.

Read more...

BUDGET 2011-UMNO YANG TIADA NILAI AKHLAK DAN ROH IMAN

>> Ahad, Oktober 17, 2010

Inilah persoalan yang terus dipertikai.  Budget 2011 UMNO menjelaskan gambaran UMNO dan apa yabf berada dalam otak pemimpin UTAMANYA iaitu

1)   Barangan yang dikecualikan cukai ialah seluar dalam, coli/baju dalam, kelambu - untuk bini Najib ROSMAH MANSUR.  Berapa ramaikah yang memakai coli dan seluar dalam yang berjemana mahal.  Siapakah kalau keluar negara memberi berbakul-bakul seluar dalam dan baju dalam?

2)   ROSMAH MANSUR DAPAT RM 111 JUTA.  Ini jenis budget apa?  Bini sendiripun dapat.  Kenapa tidak di upgradekan apa yang sedia ada.  Apakah program PERMATA adalah program terdesak peringkat negara?  Sudah ada Tabuika kemas, kenapa tidak diupgradekan dengan apa yang dimahu oleh RSOMAH?  INI BETUL SATU PEMBAZIRAN.

3)  Betul ke kerajaan yang ada ini mempunyai cukup wang?  Bayaran-bayaran yang semakin bertambah seperti elaun ketua kampung, tok batin, Imam, Siak, guru KAFA?  Apakah nanti akhirnya untuk membayar semua yang dibentangkan maka HARGA PETROL AKAN DINAIKKAN.  rakyat juga akan terus ditekan.

4)   Kenapa harga petrol tidak diturunkan?  Inilah yang dinantikan rakyat.  Najib Razak hanya berani mengatakan harga tol tidak turun dalam jangka 5 tahun.  Berapa ramaikah yang menggunakan tol berbanding dengan penggunaan petrol? Tiada siapakah yang menasihati Najib Razak?

5)   Kenapa tidak di umumkan harga getah naik?  Pemberian biasisiwa untuk pengajian tinggi diadakan balik dan dihapuskan PTPTN?  Ini semua dijaga oleh kroni UMNO

Justeru Al-Qur'an meletakkan bahawa yang paling asas dalam menjaga kewangan negara ialah faktor akhlak. Demikianlah penceritaan panjang lebar oleh Allah dalam surah Yusuf.  Kisah Nabi Yusuf yang menjaga perbendaharaan negara Mesir.  Bebas kroni dan nepotisme kerana menjaga untuk kepentingan rakyat.  Adik beradik Nabi Yusuf 12 orang ramainya.  Kita tidak pernah mendengar bahawa sirah Nabi Yusuf mempunyai ijazah ekonomi yang berjela-jela.  tetapi dengan bekalan amanah dan akhlak sahaja Nabi Yusuf menyelamatkan negara Mesir daripada kebuluran selama 14 tahun lamanya.Kisah benar ini Allah ceritakan bermula diayat 3-4 sebagai renungan.BOLEHKAH BUDGET 2011 COLI DAN SELUAR DALAM PEMIMPIN  UMNO BN dipercayai membela rakyat atau terus MENEKAN RAKYAT.

HAPUSKAN UMNO DALAM PILIHANRAYA KECIL GALAS DAN KOTA SAPI.  JANGAN UNDI UMNO YANG SUDAH TIDAK BERAKHLAK.

UNDILAH CALON PAS DAN PR DALAM PRK GALAS DAN KOTA SAPI DAN PRU 13 UNTUK KESEJAHTERAAN HIDUP RAKYAT

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP