PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

UMNO TIDAK BERIMAN DENGAN AYAT QISAS 3

>> Sabtu, Mei 29, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 93ALLAH TAALA BERFIRMAN DALAM SURAH ISRA AYAT 33


Dan janganlah kamu membunuh diri seseorang manusia yang diharamkan oleh Allah membunuhnya kecuali dengan alasan yang benar. Dan sesiapa yang dibunuh secara zalim, maka sesungguhnya Kami telah menjadikan warisannya berkuasa menuntut balas. Dalam pada itu, janganlah ia melampau dalam menuntut balas bunuh itu, kerana sesungguhnya ia adalah mendapat sepenuh-penuh pertolongan (menurut hukum Syarak). 
Chinese
你們不要違背真主的禁令而殺人,除非因為正義。無辜而被殺者,我已把權柄授 予他的親戚,但他們不可濫殺,他們確是受援助的。 
Tamil
(கொலையை) அல்லாஹ் விலக்கியிருக்க நீங்கள் எந்த மனிதனையும் நியாயமான காரணமின்றிக் கொலை செய்து விடாதீர்கள்; எவரேனும் அநியாயமாகக் கொலை செய்யப்பட்டு விட்டால், அவருடைய வாரிசுக்கு (பதிலுக்கு பதில் செய்யவோ அல்லது மன்னிக்கவோ) நாம் அதிகாரம் கொடுத்திருக்கிறோம்; ஆனால் கொலையி(ன் மூலம் பதில் செய்வதி)ல் வரம்பு கடந்து விடக் கூடாது நிச்சயமாக கொலையுண்டவரின் வாரிசு (நீதியைக் கொண்டு) உதவி செய்யப் பட்டவராவார்.
 (17:33)


    Dalam ayat ini Allah Taala memberi hak kepada waris simati untuk menuntut balas diatas penganiayaan yang dilakukan.  Menuntut balas mestilah mengikut kaedah yang telah ditetapkan Islam.  Islam menetapkan baha pembunuhan hanya boleh berlaku dalam 3 keadaan iaitu

1)     melaksanakan hukuman bunuh balas bunuh
2)     melaksanakan hukuman murtad
3)     melaksanakan hukuman rejam sampai mati bagi penzina yang sudah kahwin

     Begitulah kawalan Islam terhadap nyawa.  Islam meletakkan harga nyawa sangat tinggi.  Orang kafir sekalipun tidak dibenarkan Islam membunuhnya kecuali dalam peperangan.  Apabila berlaku perang Islam meletakkan lagi syarat yang sangat ketat.  Tidak sama sekali dibenarkan membunuh

1)    kanak-kanak
2)    wanita
3)    orang tua
4)    orang kurang upaya
5)    tidak boleh menyerang rumah ibadah

    Nyawa yang ada pada manusia adalah milik Allah.  Maka Allah Taala menentukan kaedah hukumnya.  Kematian yang dibuat secara aniaya mestilah mendapat tuntutan daripada waris.  Maka Islam menetapkan hukum tersebut iaitu

1)     Balas bunuh iaitu pembunuh dibunuh
2)    Maaf dengan bayaran diyat.  Bayaran denda ialah sebanyak 100 ekor unta.  Unta yang menjadi bayaran diyat ini pula ada terdiri daripada pelbagai kategori iaitu yang bunting hendak beranak dalam masa 2/3 hari, yang sederhana dan berumur sekitar 2 tahun keatas.  Syarat adalah ketat kerana nyawa bukan perkara kecil dalam kehidupan manusia.

     Inilah yang tidak diimani oleh UMNO.  Dosa mereka yang melakukan pembunuhan hanya akan diampun Allah melalui pelaksanaan hukum Qisas.  Dengan terlaksananya hukum Qisas maka dosa orang yang melakukan pembunuhan diampuni Allah.  UMNO sebagai pemerintah tidak menyediakan ruang ini.  Apabila ruang ini tidak disediakan maka budaya membunuh berleluasa dalam kehidupan masyarakat.  UMNO bertanggungjawab penuh terhadap budaya yang merosakkan ini. 

     Redha kepada kekufuran maka jadi kufur (maksud hadis).  Ahli UMNO berhujah hahawa mereka tak masuk campur kerana ini adalah urusan pemimpin mereka.  Siapa yang melantik pemimpin UMNO, bukankah datang daripada undi daripada ahli UMNO juga.  Pemimpin UMNO memang sudah memikul dosa kerana tidak membuat Qisas.  Ahli UMNO peringkat bawah juga mendapat dosa kerana melantik pemimpin UMNO di atas dan menjadi ahli kepada parti yang menolak dan tidak beriman dengan hukum Qisas.

    Wahai ahli UMNO, segeralah tinggalkan UMNO.  Sertailah perjuangan yang lebih mulia iaitu menegakkan perjuangan Islam.  Terus berusaha untuk menegakkan keadilan  dan kebenaran Allah.  Islam yang dianuti bermakna tunduk dibawah kekuasaan Allah dan kedaulatan hukum Allah.  Meyakini hukum manusia lebih hebat daripada hukum Allah adalah kufur.

Read more...

UMNO TIDAK BERIMAN DENGAN AYAT QISAS 2

>> Jumaat, Mei 28, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 92

UMNO TIDAK BERIMAN DENGAN AYAT QISAS 2

ALLAH TAALA berfirman dalam surah Maidah ayat 45


Dan kami telah tetapkan atas mereka di dalam kitab Taurat itu, bahawa jiwa dibalas dengan jiwa, dan mata dibalas dengan mata, dan hidung dibalas dengan hidung, dan telinga dibalas dengan telinga, dan gigi dibalas dengan gigi, dan luka-luka hendaklah dibalas (seimbang). Tetapi sesiapa yang melepaskan hak membalasnya, maka menjadilah ia penebus dosa baginya; dan sesiapa yang tidak menghukum dengan apa yang telah diturunkan Allah, maka mereka itulah orang-orang yang zalim. 
Chinese
我在《討拉特》中對他們制定以命償命,以眼償眼,以鼻償鼻,以耳償耳,以牙償牙;-切創傷,都要抵償。自願不究的人,得以抵償權自贖其罪愆。凡不依真主所降示的經典而判決的人,都是不義的。 
Tamil 
அவர்களுக்கு நாம் அதில், "உயிருக்கு உயிர், கண்ணுக்கு கண், மூக்குக்கு மூக்கு, காதுக்கு காது, பல்லுக்குப் பல் ஆகவும்; காயங்களுக்கு(ச் சமமான காயங்களாகவும்) நிச்சயமாக பழி வாங்கப்படும் என்று விதித்திருந்தோம்;" எனினும் ஒருவர் (பழி வாங்குவதை) தர்மமாக விட்டுவிட்டால், அது அவருடைய பாவங்களுக்குப் பரிகாரமாகும்;. எவர்கள் அல்லாஹ் இறக்கி வைத்த (வேதக் கட்டளைப்)படி தீர்ப்பு வழங்கவில்லையோ நிச்சயமாக அவர்கள் அநியாயக்காரர்களே!
 (5:45)

     Dalam ayat hukum Qisas 1 yang ditolak UMNO, Allah Taala menegaskan tentang pelaksanaan hukum qisas dalam kes pembunuhan.  Dalam ayat ke-2 ini pula Allah Taala menerangkan keadilan hukumnya dalam konteks kecederaan. Hukum ini juga termasuk Qisas kerana konsep balas balik atau bayar diat. 

    Begitulah keadilan hukum Allah.  Tidak Allah borong kesemuanya dalam satu hukum sahaja.  Malahan Allah Taala memperincikan hukumannya kerana ia adalah keadilan.  Islam mengambil berat kecederaan 1 jari, 1 mata, sebelah kaki, 1 jari kaki,  sebelah lubang hidung, sebelah tangan, dan lain-lain.  Hal sekecil ini pun Islam meletakkan hukumnya apa lagi hukum berkaitan dengan pembunuhan.

   Demikianlah keadilan Allah.  Hanya manusia yang tidak beriman seperti orang UMNO sahaja yang tidak mahu kepada keadilan hukum Allah.  Sedangkan hukum mencederakan 1 jari kelingking tidak ada dalam kamus hukuman manusia tetapi ada di dalam keadilan hukum Allah.  Kalau kecederaan yang demikian sifatnya diambil berat oleh Allah, inilah hukum yang benar adil.

    Sekali lagi penolakan ayat ini jelas UMNO telah tersasar daripada Islam.  52 tahun diberikan peluang oleh Allah memerintah UMNO tidak langsung berusaha untuk menegakkan hukum Allah.  Malahan mencemuh hukum dan keadilan Allah.  UMNO membalas hujah Al-Qur'an dengan hujah akal yang dangkal dan bertentangan dengan Al-Qur'an.  Maka apabila hukum Allah ditolak datanglah kekejian yang menguasai masyarakat.

    Ada orang yang ditumbuk matanya hingga lebam tidak mendapat hukuman yang sewajarnya, ada orang yang kena tembak oleh Polis dan mengalami kecederaan juga tidak mendapat pembelaan sewajarnya dan ada anak remaja yang ditembak hingga mati juga tidak mendapat pembelaan sewajarnya,  Inilah kekejian yang sedang menguasai bangsa Melayu.  Belum lagi dibicarakan berkaitan dengan Bangsa melayu yang menjuarai Dadah, Dedah, Rempit, Bohsia, Anak luar nikah, kebejatan sosial.  Semua ini tidak lain kerana menolak hukum Allah oleh UMNO. 

    UMNO berhujah ini adalah kesalahan ibu dan bapa.  Dalam rumah boleh lah disalahkan ibu dan bapa.  Luar rumah? Luar rumah adalah tanggungjawab pemerintah.  Inilah yang diabaikan oleh UMNO selama ini.  Pengaruh luar rumah yang negatif dengan tiada penguatkuasaan menyebabkan gejala negatif dan merosakkan umat berlaku.  Itulah sebabnya apabila dilaksanakan hukum Allah maka akan terpelihara daripada seluruh gejala negatif.  Ini telah ditunjukkan oleh Nabi Muhammad saw di negara yang dibinanya iaitu Madinah.

     Wahai ahli UMNO, penyokong UMNO, pemimpin UMNO tinggalkanlah UMNO kerana UMNO menolak ayat-ayat Al-Qur'an.  Redha kepada kekufuran jadi kufur (maksud hadis).  Segera isi borang PAS dan menyertai perjuangan yang lebih bermakna untuk dunia dan keselamatan akhirat.

Read more...

UMNO TOLAK AYAT HUKUM QISAS

>> Khamis, Mei 27, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 91Allah Taala berfirman dalam Al-Qur'an surah Al-Baqarah ayat 178


Wahai orang-orang yang beriman! Diwajibkan kamu menjalankan hukuman "Qisas" (balasan yang seimbang) dalam perkara orang-orang yang mati dibunuh iaitu: orang merdeka dengan orang merdeka, dan hamba dengan hamba, dan perempuan dengan perempuan. Maka sesiapa (pembunuh) yang dapat sebahagian keampunan dari saudaranya (pihak yang terbunuh), maka hendaklah orang yang mengampunkan itu) mengikut cara yang baik (dalam menuntut ganti nyawa), dan (si pembunuh pula) hendaklah menunaikan bayaran ganti nyawa itu) dengan sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah suatu keringanan dari Tuhan kamu serta suatu rahmat kemudahan. Sesudah itu sesiapa yang melampaui batas (untuk membalas dendam pula) maka baginya azab seksa yang tidak terperi sakitnya. 
Chinese
信道的人們啊!今以殺人者抵罪為你們的定制,公民抵償公民,奴隸抵償奴隸,婦 女抵償婦女。如果屍親有所寬赦,那末,一方應依例提出要求,一方應依禮給予賠償,這是你們的主所降示的減輕和慈恩。事後,過份的人,將受痛苦的刑罰。 
Tamil
ஈமான் கொண்டோரே! கொலைக்காகப் பழி தீர்ப்பது உங்கள் மீது விதிக்கப்பட்டுள்ளது- சுதந்திரமுடையவனுக்குச் சுதந்திரமுடையவன்;, அடிமைக்கு அடிமை, பெண்ணுக்குப் பெண் இருப்பினும் (கொலை செய்த) அவனுக்கு அவனது (முஸ்லிம்) சகோதரனா(கிய கொலையுண்டவனின் வாரிசுகளா)ல் ஏதும் மன்னிக்கப்படுமானால், வழக்கமான முறையைப் பின்பற்றி (இதற்காக நிர்ணயிக்கப் பெறும்) நஷ்ட ஈட்டைக் கொலை செய்தவன் பெருந்தன்மையுடனும், நன்றியறிதலுடனும் செலுத்திவிடல் வேண்டும் - இது உங்கள் இறைவனிடமிருந்து கிடைத்த சலுகையும், கிருபையுமாகும்; ஆகவே, இதன் பிறகு (உங்களில்) யார் வரம்பு மீறுகிறாரோ, அவருக்குக் கடுமையான வேதனையுண்டு.
 (2:178)

     Inilah firman Allah yang berkaitan kewajipan hukum Qisas.  Satu lagi hukum untuk manusia bagi wujudnya keadilan dalam kehidupan manusia.  Islam mahu membina masyarakat yang kehidupannya harmoni. Dengan terlaksanaknya hukum Qisas maka

1)     tiada lagi sifat balas dengan antara masyarakat
2)     orang yang teraniaya akan terbela
3)     balas dendam akan diurus secara hikmah oleh hukum peringkat agama
4)    tiada nyawa lain yang terkorban.  Islam melindungi nyawa.  Sekiranya dibenarkan manusia itu membalas dendam maka akan lebih ramai manusia yang tidak berdosa terbunuh.  Inilah yang berlaku apabila peperangan tanpa etika berlaku iaitu mereka yang tidak berdosa turut terbunuh.  Kanak-kanak, orang tuan dan yang tidak terlibat dengan peperangan turut mati.

     Itulah sebabnya diperlukan hukum Allah.  Qisas meletakkan secara berfokus iaitu

1)      membunuh mereka yang melakukan jenayah bunuh
2)     membalas kembali anggota manusia yang dianaiya
3)     wujud proses maaf terhadap pembunuh tetapi mestilah membayar diyat (unta)

     UMNO tidak beriman dengan ayat ini.  Apa buktinya?  52 tahun UMNO berkuasa tiada langsung usaha daripada UMNO hendak melaksanakan hukum Qisas ini.  Malahan UMNO terus mengagungkan hukum manusia.  Hukuman manusia adalah zalim kerana wujud penganiayaan. 

     UMNO terus berhujah dengan akal.  Melaksana hukum yang zalim terhadap sesama manusia.  Walaupun hukum mati dibalas mati di Malaysia namun apabila kaedah melaksanakan hukuman itu tidak mengikut syariat maka ia tetap ditolak. Marilah bermuhasabah

Apalah makna pembangunan sekiranya menentang syariat Allah?
Apalah makna kemajuan sekiranya menentang ayat-ayat Al-Qur'an?


      Kesemua ini mestilah dijawab oleh ahli UMNO, penyokong UMNO, pemimpin UMNO dan mereka yang memberi undi kepada BN.  Marilah orang Melayu berubah pemikiran politiknya.  Berilah undi kepada parti yang berusaha untuk melaksanakan hukum Islam iaitu PAS dan PR.  Cubalah sekali beri undi ini kepada PAS dan PR sehingga menguasai Putrajaya dan cuba lihat bagaimana keadilan Islam dijelmakan dalam kehidupan bernegara termasuk aspek undang-undang. Berubahlah wahai pengundi Melayu.  Selamatkan Malaysia daripada Yahudi yang dilaknat Allah.

Read more...

UMNO TIDAK BERIMAN DENGAN AYAT HUDUD - SATU FAKTA MUHASABAH

>> Rabu, Mei 26, 2010

UMNO TIDAK BERIMAN DENGAN AYAT HUDUD - SATU FAKTA MUHASABAH

Allah berfirman dalam surah Al-Maidah ayat 48


Dan Kami turunkan kepadamu (wahai Muhammad) Kitab (Al-Quran) dengan membawa kebenaran, untuk mengesahkan benarnya Kitab-kitab Suci yang telah diturunkan sebelumnya dan untuk memelihara serta mengawasinya. Maka jalankanlah hukum di antara mereka (Ahli Kitab) itu dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah (kepadamu), dan janganlah engkau mengikut kehendak hawa nafsu mereka (dengan menyeleweng) dari apa yang telah datang kepadamu dari kebenaran. Bagi tiap-tiap umat yang ada di antara kamu, Kami jadikan (tetapkan) suatu Syariat dan jalan ugama (yang wajib diikuti oleh masing-masing). Dan kalau Allah menghendaki nescaya Ia menjadikan kamu satu umat (yang bersatu dalam ugama yang satu), tetapi Ia hendak menguji kamu (dalam menjalankan) apa yang telah disampaikan kepada kamu. Oleh itu berlumba-lumbalah kamu membuat kebaikan (beriman dan beramal soleh). Kepada Allah jualah tempat kembali kamu semuanya, maka Ia akan memberitahu kamu apa yang kamu berselisihan padanya. 
Chinese
我降示你這部包含真理的經典,以証實以前的一切天經,而監護之。故你當依真主 所降示的經典而為他們判決,你不要捨棄降臨你的真理而順從他們的私欲。我已為你們中每一個民族制定一種教律和法程。如果真主意欲,他必使你們變成一個民 族。但他把你們分成許多民族,以便他考驗你們能不能遵守他所賜予你們的教律和法程。故你們當爭先為善。你們全體都要歸於真主,他要把你們所爭論的是非告訴 你們。 
Tamil
மேலும் (நபியே! முற்றிலும்) உண்மையைக் கொண்டுள்ள இவ்வேதத்தை நாம் உம்மீது இறக்கியுள்ளோம், இது தனக்கு முன்னிருந்த (ஒவ்வொரு) வேதத்தையும் மெய்ப்படுத்தக் கூடியதாகவும் அதைப் பாதுகாப்பதாகவும் இருக்கின்றது. எனவே அல்லாஹ் அருள் செய்த(சட்ட திட்டத்)தைக் கொண்டு அவர்களிடையே நீர் தீர்ப்புச் செய்வீராக. உமக்கு வந்த உண்மையை விட்டும் (விலகி,) அவர்களுடைய மன இச்சைகளை நீர் பின்பற்ற வேண்டாம். உங்களில் ஒவ்வொரு கூட்டத்தாருக்கும் ஒவ்வொரு மார்க்கத்தையும், வழிமுறையையும் நாம் ஏற்படுத்தியுள்ளோம்;. அல்லாஹ் நாடினால் உங்கள் அனைவரையும் ஒரே சமுதாயத்தவராக ஆக்கியிருக்கலாம்;. ஆனால், அவன் உங்களுக்குக் கொடுத்திருப்பதைக் கொண்டு உங்களைச் சோதிப்பதற்காகவே (இவ்வாறு செய்திருக்கிறான்). எனவே நன்மையானவற்றின்பால் முந்திக் கொள்ளுங்கள். நீங்கள் யாவரும், அல்லாஹ்வின் பக்கமே மீள வேண்டியிருக்கிறது. நீங்கள் எதில் மாறுபட்டு கொண்டிருந்தீர்களோ அத(ன் உண்மையி)னை அவன் உங்களுக்குத் தெளிவாக்கி வைப்பான்.
 (5:48)

     Setelah dikemukakan hujah dari Al-Qur'an tentang ayat-ayat hukum hudud maka jelas UMNO menentangnya.  UMNO bukan sahaja menentang ayat-ayat tentang hukum hudud tetapi turut juga menentang hadis Nabi Muhammad saw tentang hukum hudud.  Fakta penentangan UMNO dengan Al-Qur'an sudah tidak disembunyikan lagi. 

FAKTA 1

UMNO MENENTANG HUKUM AL-QUR'AN (HUDUD)

FAKTA 2

PENENTANGAN UMNO JELAS - KUASA BERADA DI TANGAN UMNO. TETAPI UMNO TAK MAHU MELAKSANAKAN HUKUM INI. HUJAH UMNO HANYALAH BERDASARKAN HUJAH AKAL YANG DITOLAK OLEH ISLAM.  HUJAH UMNO

1)   MALAYSIA MASYARAKAT MAJMUK
2)   PELABUR LUAR NEGARA TIDAK DATANG MALAYSIA KERANA MALAYSIA AMAL HUKUM YANG ZALIM
3)   TIADA PELUANG PEKERJAAN KERANA BANYAK TANGAN ORANG KUDUNGFAKTA 3 -

PENENTANGAN AYAT AL-QUR'AN/HADIS  YANG JELAS

1) ZINA   - SEBAT 100 X - SURAH ANNUR (AYAT 2)
                   REJAM SAMPAI MATI - HADIS

2) QAZAF (TUDUHAN ZINA) - SURAH AN-NUR (AYAT 4)

3) PEMINUM ARAK - MAIDAH AYAT 90

4) MENCURI - MAIDAH AYAT 38

5) MEROMPAK - MAIDAH 33-34

6) MURTAD - HADIS NABI

7) PENDERHAKA (BUGHAH)

     Berdasarkan kepada pembentangan ini maka orang Melayu yang masih menyokong UMNO dan BN sepatutnya sudah insaf dan kembali kepada Islam yang benar.  Ahli UMNO juga kembali kepada Islam yang benar.  Pengundi atas pagar sudah tidak menyokong UMNO lagi.  Ini kerana UMNO sudah tidak ikut Al-Qur'an dan hadis Nabi Muhammad saw.  Inilah dasar ilmu dalam Islam.  Sokongan adalah berdasarkan ilmu yang jelas bukan berasaskan sentimen bangsa semata-mata.  Dasar keilmuan yang berasas Islam akan menyelamatkan diri manusia di dunia hingga akhirat

    Orang Melayu dalam pilihanraya sudah tidak memberi undi kepada UMNO.  Memberi undi kepada UMNO bermakna masih menyokong UMNO yang menentang Al-Qur'an dan hadis.  Redha kepada kekufuran maka jadi kufur (maksud Hadis Nabi Muhammad saw)

Orang Melayu secara keseluruhan mestilah memberi undi kepada PAS dan PR untuk tertegak sebuah kerajaan yang adil yang akan melaksanakan hukum Allah.  Berilah peluang kepada Islam memerintah.

Read more...

UMNO TIDAK BERIMAN DENGAN HUKUM HUDUD BAGI PENDERHAKA (BUGHAH)

>> Selasa, Mei 25, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO)90

UMNO TAK BERIMAN DENGAN HADIS HUKUM HUDUD UNTUK BUGHAH (PENDERHAKA)


     Istilah bughah adalah istilah dalam hukum hudud.  Bughah membawa makna penderhaka iaitu sekumpulan orang Islam yang menentang kepimpinan ulil Amri yang menegakkan hukum Allah dan Qisas.  Dalam Islam yang dikatakan negara Islam itu ialah negara yang menegakkan dan beramal dengan hukum hudud dan qisas.  Pemimpin negara yang melaksanakan hukum hudud dan qisas inilah yang digelar ulil amri yang adil dan sekiranya mana-mana orang Islam melawan kepimpinan negara yang seperti ini maka ia digelar penderhaka atau bughah.


     Di zaman khalifah Abu Bakar terdapat segolongan muslim yang tidak membayar zakat.  Maka kelompok ini diperangi oleh Khalifah Abu Bakar.  Memerangi kumpulan ini sehingga mereka kembali melaksanakan perintah-perintah Allah.


    Malaysia telah diisyhtiharkan oleh pemimpin UMNO sebagai Negara Islam.  Ia diumumkan oleh Mahathir (Presiden UMNO) pada mesyuarat Agung MCA.  Bukan dalam Parlimen Malaysia atau dalam mana-mana rapat umum.  Mahathir yang dia juga adalah Presiden UMNO  mengumumkan Malaysia adalah negara Islam tetapi dalam masa yang sama UMNO menentang hukum Allah iaitu hudud dan qisas.  Apabila hudud dan qisas tidak dilaksanakan oleh pemerintahan UMNO di Malaysia maka Malaysia bukan lagi negara Islam yang sebenar.  Maka melawan UMNO dalam pilihanraya adalah suatu tuntutan agama 

1)     supaya hukum Allah hudud dan Qisas dapat dilaksanakan
2)     melawan UMNO yang sekular tidak dikenakan hukuman bughah


     UMNO berhujah bahawa Malaysia adalah negara Islam kerana


1)    Boleh sembahyang, puasa, zakat dan haji.  Ini negara yang menentang Islam membenarkannya.
2)    Ada bank Islam.  Di negara kafir ada Bank Islam.  Di Switzerland ada bank Islam
3)    Malaysia adalah negara aman.  Aman bukan ciri yang melatakkan sesebuah negara itu Islam atau tidak


     Kalau UMNO kata Malaysia adalah negara Islam mengapa judi dihalalkan?  Sedangkan Al-Qur'an mengharamkannya.   

Kalau UMNO kata Malaysia adalah negara Islam kenapa pemimpin UMNO ambil Yahudi (APCO WORLDWIDE) SEBAGAI PENASIHAT KERAJAAN  Sedangkan Al-Qur'an melaknat Yahudi. 

Kalau pemimpin UMNO kata Malaysia adalah negara Islam kenapa arak dihalalkan.  Sedangkan Al-Qur'an mengharamkannya.

Kalau UMNO kata Malaysia ini adalah negara Islam kenapa bantuan sekolah agama rakyat 2003 ditahan.  Sedangkan Al-Qur'an menyuruh membela agama

Banyak lagi boleh dinyatakan.  Kenapa ahli UMNO tuli dan bisu.  Wahai ahli UMNO keluarlah UMNO segera dan isi borang PAS dan menyertai perjuangan PAS.

Read more...

UMNO MENOLAK HADIS HUKUM HUDUD UNTUK MURTAD IALAH BUNUH

>> Isnin, Mei 24, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 89

UMNO TAK BERIMAN DENGAN HADIS HUKUM HUDUD UNTUK MURTAD IALAH BUNUHMAKSUD HADIS 


"SESIAPA YANG MENUKAR AGAMANYA (MURTAD) MAKA BUNUHLAH DIA"
(RIWAYAT BUKHARI)


     Inilah hukum hudud yang ke-enam iaitu kesalahan murtad.  Dalam Islam hukum bagi pesalah ini  adalah bunuh .  Sengaja kami mendedahkan satu persatu ayat-ayat Al-Qur'an atau hadis yang diengkari oleh UMNO.  Inilah kaedah ilmiah.  Pernyataan umum  bahawa UMNO tidak meyakini Al-Qur'an kadang-kadang tidak dapat diterima umum.  Maka kami nyatakan yang manakah ayat Al-Qur'an dan Hadis yang diengkari oleh UMNO.  Maka barulah kita jelas bahawa UMNO menolak Al-Qur'an dan Hadis Nabi Muhammad saw.  Dalam Islam menolak satu ayat Al-Qur'an bermakna menolak keseluruhan Al-Qur'an.  Begitu juga menolak satu hadis bermakna sudah tidak meyakini lagi Nabi Muhammad saw


        Pendedahan ini adalah menyelamatkan generasi akan datang, Kita sebutkan hujah dan ayatnya supaya semua orang tahu ini dia ayat Al-Qur'an dan Hadis yang UMNO tolak.  Inilah faktanya.  Kalau dikatakan UMNO menolak Al-Qur'an, ayat yang mana UMNO tak nak.  Sama juga sekiranya Hadis, Hadis yang mana satu.


      Termasuk hadis hukum hudud untuk murtad UMNO tolak dan tak mahu beramal.  Murtad ialah keluar daripada agama.  Kenapa Islam memerintahkan orang yang murtad itu dibunuh?  Tidak lain kecenderungan yang tinggi orang yang murtad itu ialah untuk mengeji agama Islam dan memuliakan agama yang baru dianutnya.  Keadaan inilah yang tidak dibenarkan Islam.


     UMNO tak mahu beramal dengan hadis ini kerana mengatakan bahawa adalah zalim membunuh manusia.  Kezaliman mengeji agama adalah zalim yang lebih besar.  Bila hukuman ini tidak dijalankan maka gejala murtad semakin berleluasa.  Gejala murtad hanya boleh dibendung dengan melaksanakan hukum hudud ini.


     UMNO bersikap double-standard,  dalam perkara kalimah Allah beriya-iya UMNO memperjuangkannya.  UMNO mengatakan bahawa kalau kalimah Allah PAS tak nak berjuang bersama macam mana nak menegakkan hukum Allah.  Dalam masa yang sama hal kemurtadan UMNO tidak berusaha untuk mencegahnya.  UMNO membiar agama Allah dikeji.  Inilah kerja UMNO. 


     Sama juga, UMNO katanya memperjuangkan kalimah Allah dalam masa yang sama meluluskan lesen judi yang bertentangan dengan Islam.  Wahai ahli UMNO dan para pemimpin UMNO yang kamu lakukan adalah tidak mengikut ajaran Islam yang sebenar.  Segeralah tinggalkan UMNO dan sertai perjuangan PAS untuk ketenangan yang lebih hebat dan mulia.

Read more...

UMNO TIDAK BERIMAN DENGAN AYAT HUDUD 5 - PERAMPAS HARTA POTONG BERSILANG

>> Ahad, Mei 23, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 88

UMNO TAK BERIMAN DENGAN AYAT HUDUD 5 - 
PERAMPAS HARTA BERSENJATA DIPOTONG BERSILANG


Allah Taala berfirman dalam surah Al-Maidah ayat 33-34
Hanyasanya balasan orang-orang yang memerangi Allah dan RasulNya serta melakukan bencana kerosakan di muka bumi ialah dengan dibalas bunuh (kalau mereka membunuh sahaja dengan tidak merampas), atau dipalang (kalau mereka membunuh dan merampas), atau dipotong tangan dan kaki mereka bersilang (kalau mereka merampas sahaja), atau dibuang negeri (kalau mereka hanya mengganggu ketenteraman umum). Hukuman yang demikian itu adalah suatu kehinaan di dunia bagi mereka, dan di akhirat kelak mereka beroleh azab seksa yang amat besar.
Chinese
敵對真主和使者,而且擾亂地方的人,他們的報酬,只是處以死刑,或釘死在十字 架上,或把手腳交互著割去,或驅逐出境。這是他們在今世所受的凌辱;他們在後世,將受重大的刑罰。 
Tamil
அல்லாஹ்வுடனும் அவன் துதருடனும் போர் புரிந்து, பூமியில் குழப்பம் செய்து கொண்டு திரிபவர்களுக்குத் தண்டணை இதுதான்; (அவர்கள்) கொல்லப்படுதல், அல்லது தூக்கிலிடப்படுதல், அல்லது மாறுகால் மாறு கை வாங்கப்படுதல், அல்லது நாடு கடத்தப்படுதல்; இது அவர்களுக்கு இவ்வுலகில் ஏற்படும் இழிவாகும்;. மறுமையில் அவர்களுக்கு மிகக்கடுமையான வேதனையுமுண்டு.  (5:33)

 
Kecuali orang-orang yang bertaubat sebelum kamu dapat menangkapnya, (mereka terlepas dari hukuman itu). Maka ketahuilah, bahawasanya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani.  
Chinese
惟在你們能懲罰他們之前已經悔罪的人,你們須知真主對於他們是至赦的,是至慈 的。 
Tamil
நீங்கள் அவர்கள் மீது சக்தி பெறுமுன் திருந்திக் கொள்கிறார்களே அவர்களைத் தவிர, நிச்சயமாக அல்லாஹ் மன்னிப்பவனாகவும் கருணையுடையவனாகவும் இருக்கின்றான் என்பதை நீங்கள் அறிந்து கொள்ளுங்கள். (5:34)
 

     Dalam Kitab Qanun Jenayah Syariyyah dihuraikan dengan panjang lebar kesalahan hukum hudud ke-5 iaitu hirabah atau perampas harta secara bersenjata. Ia berskala besar.  Lebih besar daripada kesalahan curi.  Begitulah Islam meletakkan keadilannya.  Bukan semuanya curi.  Sekilanya berlaku rampasa harta maka potong bersilang iaitu tangan kanan dan kaki kiri dilaksanakan.

     Hukuman ini bukanlah pilihan malahan ia adalah wajib dilaksanakan oleh pemerintah.  Rakyat tidak dibebankan dengan pertanggungjawaban pelaksanaan hukum ini.  Kuasa yang ada pada rakyat ialah memilih pemimpin.  Pemimpin yang rakyat pilih ialah Islam dan parti Islam.  Maka tertegaklah hukum Allah.

     UMNO tidak beriman dengan hukum yang telah dinayatakan tadi.Untuk mengawal manusia mestilah hukum yang datang daripada yang menjadikan manusia.  Nafsu manusia tidak dapat dikawal oleh manusia.  Nafsu manusia hanya dapat dikawal oleh yang menjadikan nafsu.  Yang menjadikan nafsu tidak lain ialah Allah Taala.  Hanya hukum Allah sahaja yang dapat mengawal manusia.  

     UMNO tak mahu ini berlaku.  UMNO tetap dengan hukum sekular.  UMNO tetap dengan pendirian menolak hukum Allah.  52 tahun Malaysia di perintah oleh UMNO tiada perubahan dalam bab perundangan Islam.  Hukum Islam terus ditolak UMNO.  Wahai ahli dan pemimpin UMNO tinggalkan UMNO yang menolak Al-Qur'an dan Sunnah.  Bersegeralah menyelamatkan kehidupan akhirat anda dengan mengisi borang PAS untuk mengangkat perjuangan Islam dalam menegakkan hudud dan Qisas.Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP