PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

PERINGATAN kepada PARA PENGUNDI  PRU-14 di SELURUH NEGARA. TOLAK BN !!!

UMNO AMBIL NASIHAT DARI BANGSA (APCO) YANG DIKUTUK ALLAH

>> Sabtu, Mei 08, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 73

UMNO AMBIL NASIHAT DARI BANGSA (APCO-YAHUDI) YANG DIKUTUK ALLAH


Allah Taala berfirman dalam Al Qur'an surah al Fatihah ayat 7


Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat. 
Chinese
你 所祐助者的路,不是受譴怒者的路,也不是迷誤者的路。 
Tamil 
(அது) உன் கோபத்துக்கு ஆளானோர் வழியுமல்ல, நெறி தவறியோர் வழியுமல்ல.  (1:7)
 

     Dalam ayat ini Allah Taala dengan jelas menyebut kalimat al-Maghdub.  Kalimat ini adalah kalimah yang membawa makna golongan yang dimurkai Allah.  Seluruh ahli tafsir menyatakan bahawa golongan ini ialah bangsa Yahudi.  Kenapa Yahudi dimurkai Allah?  Tidak lain kerana

1)     Yahudi membunuh Rasul Allah.  Allah membenci pembunuhan
2)     Yahudi engkar perintah Allah.  Allah membenci manusia yang engkar perintah Allah
3)     Yahudi menyusahkan Rasul dengan pelbagai pertanyaan.  Sedangkan setelah seluruh pertanyaan  dijawab Rasul mereka tetap engkar.
4)     Yahudi merasakan mereka adalah manusia pilihan.  Yang lain adalah goyem (anak lembu) yang mesti dihapuskan.  Itu sebab yahudi tak mahu kepada Islam kerana Rasul akhir zaman itu tidak datang daripada bangsa Yahudi
5)    Yahudi adalah jenis manusia berkualiti seperti kera yang disifatkan Al-Qur'an.  Mereka melanggar perjanjian hari Sabtu.
6)    Yahudi jenis bangsa yang dengar tapi engkar.

     Ciri yang disenaraikan atas adalah antara sebab Yahudi dikutuk oleh Allah.  Banyak lagi.  Dalam Al-Qur'an tersenarai 174 ciri bangsa yahudi yang dibenci Allah.  Setiap hari orang yang bersolat akan membaca sebanyak 17 kali ayat ini, mengutuk Yahudi.

     APCO-Yahudi adalah kawan UMNO-BN hari ini.  Bangsa yang dibenci Al-Qur'an sudah menjadi kawan UMNO.  Kenapa UMNO boleh berkawan dengan Yahudi?  Imam Al-Ghazali menyatakan bahawa kalau nak tahu siapakah sebenarnya rupa dan akhlak seseorang maka lihatlah siapakah kawannya.  UMNO kawan dengan Yahudi. Maka wajah sebenarnya UMNO adalah seperti kawannya.

         Wahai ahli UMNO fikir-fikirkan.  Wajarkah anda mempertahankan lagi UMNO.  Tinggalkan UMNO dan jangan undi calon UMNO lagi.  Sayonara UMNO.  Katakan Selamat Tinggal UMNO.

Read more...

UMNO BERSILIH GANTI JEMPUT DAN JUMPA YAHUDI

>> Jumaat, Mei 07, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 72

UMNO SILIH GANTI JEMPUT DAN JUMPA YAHUDI
DARI MERDEKA HINGGA KINI

              Dari fakta sejarah jelas menunjukkan bahawa kedatangan Yahudi adalah silih berganti sejak merdeka.  Bermula dari tahun pengharaman Hizbul Muslimin hingga kini, Yahudi silih berganti datang ke Tanah Melayu atau Malaysia bagi mengawal keadaan Malaysia sebelum diberikan kemerdekaan oleg British.  Tempoh hayat Hizbul Muslimin hanya 3 bulan.

      British tidak akan beri kemerdekaan sekiranya PM bukan dari kalangan mereka yang terdidik secara barat.  Tunku Abdul Rahman pegawai kerajaan.  Begitu juga Tun Razak juga adalah pegawai kerajaan.  Tun Hussien adalah tentera British.

     Henry Gurney adalah tokoh yahudi yang datang ke Malaysia.  Beliau memperkenalkan darurat, kampung cina secara perkauman,  memperkenalkan provokasi sehingga berlakunya darurat.  Henry Gurney adalah tokoh yahudi yang mengatur pembelian tanah di negeri Palestin.  Inilah tokoh yang kemudiannya datang ke Malaysia.  Akhirnya berjaya yahudi menggagalkan penubuhan sebuah negara Islam di Malaysia. 
    Secara teraturnya pada tahun 2002 Mahathir mengatur pelobi Yahudi yang bernama Abramov melobi pertemuan dengan G Bush.  Pertemuan 10 min itu, kerajaan Malaysia (duit rakyat)  terpaksa di bayar kepada pelobi yahudi sebanyak RM4.4 juta.  Abramov apabila disiasat oleh Senat Amerika maka kini merengkok dalam penjara kerana tidak mengisytiharkan wang yang diterima dari Malaysia.   Kenyataan menteri bahawa hubungan Malaysia-Amerika dalam dingin selama lebih 28 tahun adalah kenyataan yang salah.  Mahathir jumpa G Bush tahun 2002.  

    Menyusuli tahun 2006, Abdullah Badawi pula bertemu dengan Condolorice di KL.  Badawi melayani SU negara Amerika tersebut sebagai tetamu negara.

     Tahun 2010 Najib bertemu pula dengan Obama dengan aturan pertemuan dilobi oleh APCO Worldwide.  Kini tawaran oleh pelobi yahudi adalah besar.  Kerajaan Malaysia terpaksa membayar sebanyak RM77 juta bagi penasihat dan pembinaan imej PM.

     Begitulah kerajaan Malaysia menghabiskan wang rakyat dalam bentuk membela yahudi.  Sedang yahudi siang dan malam membunuh umat Islam di Palestin, Afghanistan dan Iraq.  Wahai pemimpin UMNO kami tidak rela duit rakyat ini kamu guna untuk membiayai yahudi.  Inilah sikap kami terhadap tindakan yang kamu (UMNO) buat.  Semua ini adalah talam dua muka.  Kata saja menentang yahudi.  Tetapi yahudi di bawah ketiak kamu kamu bagi makan dengan sempurnya.

     Ooi orang UMNO udah le.  Sejarah pemimpin kamu bersekongkol dengan yahudi adalah jelas.  Udah le.  Tinggalkan le UMNO tu.  Selamat tinggal UMNO.

Read more...

UMNO-BN = APCO = YAHUDI - CARA KEMPEN YANG SAMA NAJIB=OBAMA

>> Khamis, Mei 06, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 71

CORAK KEMPEN YANG SAMA NAJIB=OBAMA

Allah Taala berfirman dalam Al-Qur'an surah Al-Imran 100


Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu taat akan sesuatu puak dari orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang diberikan Kitab itu, nescaya mereka akan mengembalikan kamu menjadi orang-orang kafir sesudah kamu beriman. 
Chinese
信道的人們啊!如果你們順從曾受天經的一部分人,那末,他們將使你們在信道之 後變成不信道的人。 
Tamil
நம்பிக்கை கொண்டோரே! வேதத்தையுடையோரில் ஒரு பிரிவாரை நீங்கள் பின்பற்றினால், அவர்கள் உங்களை, நீங்கள் ஈமான் கொண்டபின், காஃபிர்களாக திருப்பி விடுவார்கள்.
 (3:100)

     Dalam ayat ini Allah Taala membimbing orang yang beriman supaya menjauhi orang kafir terutama yahudi dan nasrani.  Ini dua kaum yang Allah Taala membencinya.  Jutaan orang yang bersolat pasti akan mengutuk dua kaum ini melalui bacaan surah Al-Fatihah.  Golongan Al-Maghdub (yang dimurkai Allah iaitu yahudi) dan Ad-Dhollun (golongan yang sesat iaitu golongan nasrani).

    Sudah pasti golongan ini hendaklah dijauhi.  Dikukuhkan lagi bimbingan ini oleh Allah Taala melalui ayat 100 surah Al-Imran.  Juga disebut golongan yang diberikan kitab (yahudi dan nasrani) hendaklah dijauhi kerana mereka cenderung untuk menyesatkan orang yang beriman.

    Dalam hubungan ini UMNO-BN mengambil APCO-Yahudi sebagai penasihat kepada kerajaan.  Kita sudah melihat kesan nasihat tersebut iaitu

1.    Pertemuan yang mudah Najib=Barak Obama
2.    Najib sudah bersetuju memotong perbekalan gas ke Iran
3.    Najib sokong desakan sekatan keatas negara umat Islam Iran

     Dalam negeri pula kempen pilihanraya yang dibawa Najib=Obama.  Obama terkenal dengan perkataan "Change".  Najib juga membawa perkataan hampir sama.  Di P094 = Mampu berubah (sama makna Change) dan di PRK Sibu Najib bawa perkataan HOPE (harapan).  Betul-betul dah ikut Yahudi.

Pilihanraya di Hulu Selangor UMNO-BN  tabur wang untuk membeli undi.  Di Sibu juga UMNO-BN dah mula menabur wang untuk membeli undi.  SPRM diam sahaja.  UMNO-BN terus menerus melacur demokrasi dengan secara terang-terangan membeli undi.  Apabila dikutuk, UMNO-BN buat tak reti sahaja.  Memang UMNO-BN pemimpin mereka tak ada hati perut.  Hati perut pemimpin UMNO-BN dah mati.
    
     Wahai ahli UMNO tidakah anda ingin berfikir bahawa pemimpin anda dah menyeleweng.  Islam telah diketepikan.  Yang didengar oleh pemimpin UMNO hari ini adalah nasihat daripada Yahudi.  Ucaplah Selamat Tinggal UMNO.

Read more...

MAJLIS IFTAR JAMA'IY DAN HADIS IMAM BUKHARI MEI 2010 - TOLAK UMNO/MUNGKAR DGN TARBIYAH RUHIYAH

>> Rabu, Mei 05, 2010

MAJLIS IFTAR JAMA'IY DAN HADIS IMAM BUKHARI 
MEI 2010


SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR KE MAJLIS 

IFTAR JAMA'IY DAN KULIAH HADIS IMAM BUKHARI &
KULIAH POLITIK ISLAM


TARIKH : 6 MEI 2010
TEMPAT : PUSAT TARBIYAH PAS PEKAN CHEMOR

ATURCARA

6.30 PTG     -    BACAAN YASIN DAN AL-MA;THURAT
                     -   IFTAR/BERBUKA PUASA (BERBUKA PUASA DISEDIAKAN)
                     -   SOLAT MAGHRIB/SUNAT BA'DIAH MAGHRIB
                     -   KULIAH 1 - HURAIAN AYAT MU'MININ (UST WAN)
                         KULIAH 2 - HADIS IMAM BUKHARI (UST M ZAKI AL-MISRI)

9.30              -  SOLAT ISYA'
                     -  KULIAH POLITIK SEMASA/ISLAM
                     -  TAYANGAN PERBAHASAN DI PARLIMEN APCO WORLDWIDE
11.00 MLM  -  BERSURAI

DATANG DAN SEBARKAN MAKLUMAT INI.

Read more...

UMNO = YAHUDI GUNA HUJAH AKAL TOLAK HUJAH QUR'AN

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 70

UMNO=YAHUDI GUNA HUJAH AKAL
TOLAK HUJAH AL-QUR'AN


Allah Taala berfirman dalam surah Al-Baqarah ayat 61


Dan (kenangkanlah) ketika kamu berkata: "Wahai Musa, kami tidak sabar (sudah jemu) dengan makanan yang semacam sahaja; maka pohonkanlah kepada Tuhanmu untuk kami, supaya dikeluarkan bagi kami sebahagian dari apa yang tumbuh di bumi; dari sayur-sayurannya, dan mentimunnya, dan bawang putihnya, dan adas (kacang dalnya), serta bawang merahnya". Nabi Musa menjawab: "Adakah kamu mahu menukar sesuatu yang kurang baik dengan meninggalkan yang lebih baik? Turunlah kamu ke bandar kerana di sana kamu boleh dapati apa yang kamu minta itu". Dan mereka ditimpakan dengan kehinaan dan kepapaan, dan sudah sepatutnya mereka mendapat kemurkaan dari Allah. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka kufur (mengingkari) ayat-ayat Allah (perintah-perintah dan mukjizat-mukjizat yang membuktikan kebesaranNya); dan mereka pula membunuh Nabi-nabi dengan tidak ada alasan yang benar. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka menderhaka dan mereka pula sentiasa menceroboh. 
Chinese
當時,你們 說:「穆薩啊!專吃一樣食物,我們絕不能忍受,所以請你替我們請求你 的主,為我們生出大地所產的蔬菜──黃瓜、大蒜、扁豆和玉蔥。」他說:「難道你們要以較貴的換取較賤的嗎?你們到一座城裡去吧!你們必得自己所請求的食 物。」他們陷於卑賤和窮困中,他們應受真主的譴怒。這是因為他們不信真主的跡象,而且枉殺眾先知;這又是因為他們違抗主命,超越法度。 
Tamil 
இன்னும், "மூஸாவே! ஒரே விதமான உணவை நாங்கள் சகிக்க மாட்டோம். ஆதலால், பூமி விளைவிக்கும் அதன் கீரையையும், அதன் வெள்ளரிக்காயையும், அதன் கோதுமையையும், அதன் பருப்பையும், அதன் வெங்காயத்தையும் எங்களுக்கு வெளிப்படுத்தித்தருமாறு உன் இறைவனிடம் எங்களுக்காகக் கேளும்" என்று நீங்கள் கூற, "நல்லதாக எது இருக்கிறதோ, அதற்கு பதிலாக மிகத்தாழ்வானதை நீங்கள் மாற்றிக் கொள்(ள நாடு)கிறீர்களா? நீங்கள் ஏதேனும் ஒரு பட்டணத்தில் இறங்கி விடுங்கள்; அங்கு நீங்கள் கேட்பது நிச்சயமாக உங்களுக்குக் கிடைக்கும்" என்று அவர் கூறினார். வறுமையும் இழிவும் அவர்கள் மீது சாட்டப்பட்டு விட்டன, மேலும் அல்லாஹ்வின் கோபத்திற்கும் அவர்கள் ஆளானார்கள்; இது ஏனென்றால் திடமாகவே அவர்கள் அல்லாஹ்வின் வசனங்களை நிராகரித்தும், அநியாயமாக அவர்கள் நபிமார்களைக் கொலை செய்து வந்ததும்தான். இந்த நிலை அவர்கள் (அல்லாஹ்வுக்குப் பணியாது) மாறு செய்து வந்ததும், (அல்லாஹ் விதித்த) வரம்புகளை மீறிக்கொண்டேயிருந்ததினாலும் ஏற்பட்டது. (2:61)


     Ayat ini dengan jelas Allah mencirikan orang Yahudi dengan 2 ciri

1)  menolak ayat Allah atau kufur dengan ayat Allah
2)  membunuh Nabidan Rasul mereka

     Menolak ayat Allah atau kufur dengan ayat Allah membawa makna tak mahu kepada ayat Allah.  Orang yahudi banyak menggunakan hujah berdasarkan akal.  Dalam Islam hujah akal tidak akan lebih tinggi dari hujah Al-Qur'an dan Sunnah Nabi Muhammad saw.  Hujah aqal adalah

1)   terhad - tidak boleh menjangkau 10 tahun akan datang.  Ianya hanya agak-agak
2)   terbatas - dalam lingkungan yang boleh dilihat sahaja

     Hujah akal ada 3 komponen iaitu

1)   komponen 1 : logik (cth 1+1 = 2)
2)   komponen 2 : tak logik (cth 1+1 = 3)
3)   komponen 3 : mustahil - aqal menolaknya (cth beriman kepada yang ghaib)

     Dalam UMNO, mengurus hal agama mereka guna hukum akal.  Itu sebab UMNO sesat.  Persoalan iman, UMNO jawab dengan akal.  Contoh di bawah adalah jelas UMNO guna hukum akal

Hukum Qisas
Al-Qur'an mewajibkan orang yang beriman melaksanakannya (hukum Al-Qur'an)
UMNO kata tak perlu kerana ada masyarakat majmuk (hukum akal oleh UMNO=Yahudi)

Hukum Hudud
Al-Qur'an mewajibkannya kepada manusia (hukum Al-Qur'an)
UMNO kata buat hukum hudud, pelabur tiada (hukum akal oleh UMNO=yahudi)

Anak luar nikah
Al-Qur'an kenakan hukum hudud keatas penzina lelaki wanita (hukum Al-Qur'an)
UMNO cadang bina pusat penjagaan anak luar nikah (hukum akal,UMNO=Yahudi)

Judi
Al-Qur'an kata haram,
UMNO kata Halal dan ia menjana sumber ekonomi (hukum akal, UMNO=Yahudi)
dan banyak lagi

Wahai ahli UMNO tinggalkan UMNO.  UMNO sudah tidak berhujah dengan Hujah Al-Qur'an.  Dangkal dan jauh dari agama.Selamat Tinggal UMNO.

Read more...

UMNO IKUT APCO-YAHUDI - SIFAT YAHUDI LANGGAR LARANGAN

>> Selasa, Mei 04, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 69

UMNO AKAN TERUS MELANGGAR LARANGAN - SIFAT YAHUDI DALAM AL-QUR'AN

Allah taala berfirman dalam Al-Qur'an surah Al-Baqarah ayat 65


Dan sesungguhnya kamu telah mengetahui (bagaimana buruknya akibat) orang-orang di antara kamu yang melanggar (larangan) pada hari Sabtu, lalu Kami berfirman kepada mereka: "Jadilah kamu kera yang hina". 
Chinese
你們確已認識你們中有些人,在安息日超越法度,故我對他們說:「你們變成卑賤的 猿猴吧。」 
Tamil 
உங்க(ள் முன்னோர்க)ளிலிருந்து சனிக்கிழமையன்று (மீன் பிடிக்கக் கூடாது என்ற) வரம்பை மீறியவர்களைப்பற்றி நீங்கள் உறுதியாக அறிவீர்கள். அதனால் அவர்களை நோக்கி "சிறுமையடைந்த குரங்குகளாகி விடுங்கள்" என்று கூறினோம். (2:65)
 

Allah Taala dalam ayat jelas menceritakan kepada seluruh manusia sifat yahudi iaitu suka melanggar larangan.  Terdahulu daripada itu Allah mengisahkan bagaimana Yahudi mengambil janji setia dengan Allah.  Namun larangan Hari Sabtu terus dilanggar oleh Yahudi.

Allah Taala melarang yahudi daripada mengail ikan pada hari Sabtu.  Yahudi datang pada hari Jumaat ikan tiada timbul.  Begitu juga ikan pada hari Ahad dan lain-lain.  Paling banyak ikan akan timbul ialah pada hari Sabtu.  Sedangkan hari Sabtu adalah hari yang dilarang untuk mengail ikan.  Lalu Yahudi mula berfikir untuk melanggar larangan Allah terhadap mereka.  Inilah yahudi sentiasa berfikir untuk melanggar perintah Allah.  Mereka bukan berfikir untuk mengikut perintah Allah.  Fenomena inilah yang sedang melanda UMNO.  Mereka berfikir bagaimana perintah Allah mahu terus dilanggar.

Yahudi mengemukakan cadangan.  Cadangan jahat yahudi ialah mereka memasang pukat pada hari Jumaat dan mengangkat pukat pada hari Ahad.  Pada tanggapan yahudi bahawa mereka tidak melanggar larangan Allah. Yahudi itu sebenarnya menipu dirinya sendiri.

Ada 2 perkara penting dalam pengkisahan ini

1)     Yahudi bangsa melanggar larangan. 
2)     Yahudi akan sanggup buat apa sahaja asalkan matlamat mereka tercapai sehingga sanggup berbohong

Inilah budaya yang sedang melanda dalam UMNO dan kerajaan UMNO-BN.  UMNO sedia melanggar perintah Allah untuk mencapai sesuatu tujuan.  Contoh kes bunuh adik Aminurrashid

1)      Polis kata mereka menembak penyamun - bohong (kaedah Yahudi)
2)     Polis tembak pemandu kereta dari belakang yang keretanya bergerak kehadapan - buat apa shj
3)      Polis yang menembak hanya ditukar tempat kerja bukan gantung kerja - membela pelaku mungkar (cara yahudi)
4)     Polis yang siasat polis.  Tiada ketelusan.  Semasa As-Syahid Ustaz Ibrahim Libya di tembak sehingga mati suatu kertas putih dibentang dan dibahaskan dalam Parlimen.  Sekarang tidak ada lagi. UMNO-APCO-BN takut kalau berlaku perbahasan di Parlimen.

Ini baru satu kes.  Kita sudah melihat tempangnya sistem yang ada.  Belum lagi rasuah dalam pilihanraya, komisyen beli barang, Menteri rasuah dikatakan tak rasuah walau terima rasuah, pemimpin UMNO-BN tunggang arak dan macam-macam lagi.  Kesemua ini adalah jejak langkah Yahudi.  Oooi orang UMNO tinggalkanlah UMNO yang dinasihati Yahudi.

Read more...

UMNO-APCO - UMNO AKAN JAHAT MACAM YAHUDI

>> Isnin, Mei 03, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 68


UMNO-APCO - UMNO JAHAT SEPERTI YAHUDI

Allah Taala berfirman dalam Al-Qur'an Al-Baqarah ayat 61 (ayat hujung zalika......) itulah golongan yang kafir .........

Dan (kenangkanlah) ketika kamu berkata: "Wahai Musa, kami tidak sabar (sudah jemu) dengan makanan yang semacam sahaja; maka pohonkanlah kepada Tuhanmu untuk kami, supaya dikeluarkan bagi kami sebahagian dari apa yang tumbuh di bumi; dari sayur-sayurannya, dan mentimunnya, dan bawang putihnya, dan adas (kacang dalnya), serta bawang merahnya". Nabi Musa menjawab: "Adakah kamu mahu menukar sesuatu yang kurang baik dengan meninggalkan yang lebih baik? Turunlah kamu ke bandar kerana di sana kamu boleh dapati apa yang kamu minta itu". Dan mereka ditimpakan dengan kehinaan dan kepapaan, dan sudah sepatutnya mereka mendapat kemurkaan dari Allah. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka kufur (mengingkari) ayat-ayat Allah (perintah-perintah dan mukjizat-mukjizat yang membuktikan kebesaranNya); dan mereka pula membunuh Nabi-nabi dengan tidak ada alasan yang benar. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka menderhaka dan mereka pula sentiasa menceroboh. 
Chinese
當時,你們說:「穆薩啊!專吃一樣食物,我們絕不能忍受,所以請你替我們請求你 的主,為我們生出大地所產的蔬菜──黃瓜、大蒜、扁豆和玉蔥。」他說:「難道你們要以較貴的換取較賤的嗎?你們到一座城裡去吧!你們必得自己所請求的食 物。」他們陷於卑賤和窮困中,他們應受真主的譴怒。這是因為他們不信真主的跡象,而且枉殺眾先知;這又是因為他們違抗主命,超越法度。 
Tamil 
இன்னும், "மூஸாவே! ஒரே விதமான உணவை நாங்கள் சகிக்க மாட்டோம். ஆதலால், பூமி விளைவிக்கும் அதன் கீரையையும், அதன் வெள்ளரிக்காயையும், அதன் கோதுமையையும், அதன் பருப்பையும், அதன் வெங்காயத்தையும் எங்களுக்கு வெளிப்படுத்தித்தருமாறு உன் இறைவனிடம் எங்களுக்காகக் கேளும்" என்று நீங்கள் கூற, "நல்லதாக எது இருக்கிறதோ, அதற்கு பதிலாக மிகத்தாழ்வானதை நீங்கள் மாற்றிக் கொள்(ள நாடு)கிறீர்களா? நீங்கள் ஏதேனும் ஒரு பட்டணத்தில் இறங்கி விடுங்கள்; அங்கு நீங்கள் கேட்பது நிச்சயமாக உங்களுக்குக் கிடைக்கும்" என்று அவர் கூறினார். வறுமையும் இழிவும் அவர்கள் மீது சாட்டப்பட்டு விட்டன, மேலும் அல்லாஹ்வின் கோபத்திற்கும் அவர்கள் ஆளானார்கள்; இது ஏனென்றால் திடமாகவே அவர்கள் அல்லாஹ்வின் வசனங்களை நிராகரித்தும், அநியாயமாக அவர்கள் நபிமார்களைக் கொலை செய்து வந்ததும்தான். இந்த நிலை அவர்கள் (அல்லாஹ்வுக்குப் பணியாது) மாறு செய்து வந்ததும், (அல்லாஹ் விதித்த) வரம்புகளை மீறிக்கொண்டேயிருந்ததினாலும் ஏற்பட்டது. (2:61)
    
Dalam firman Taala ini, Allah menjelaskan 2 sifat yahudi iaitu

1)     menentang ayat Allah
2)     suka membunuh Rasul mereka

     Inilah sifat Yahudi yang sangat jelas dalam Al-Qur'an.  Yahudi menentang semua Nabi yang diutuskan kepada mereka.  Termasuk yang mereka tentang ialah Nabi Muhammad saw.  Yahudi yakin dengan arahan Al-Qur'an.  Tetapi hanya satu sahaja Yahudi tidak yakin ialah mengapa Rasul paling akhir untuk umat manusia tidak dipilih oleh Allah daripada  bangsa Yahudi.  Sedangkan anggapan mereka Yahudi adalah "Choosen people".  

     Penentangan yahudi tersebut ada semacam kesamaan dengan pemikiran beragama orang Melayu.  Orang Melayu yakin dengan isi kandungan Al-Qur'an.  Hanya satu sahaja yang bangsa Melayu tak yakin iaitu Hukum Allah.   Pola ini hampir sama dengan yahudi. 

     Kemuncak kepada kekufuran bangsa Yahudi ialah mereka membunuh Nabi dan Rasul mereka.  Nabi Yahya, Nabi Zakaria, Nabi Isa adalah antara Rasul yang dibunuh oleh bangsa Yahudi.  Mereka merancang pembunuhan tersebut secara teliti sehingga akhirnya terbunuhlah Nabi dan Rasul mereka.  Inilah perangai Yahudi ialah membunuh dan menghalalkan pembunuhan kerana yahudi menganggap mereka adalah the choosen people.  Yahudi menganggap yang selain daripadanya adalah binatang dan halal dibunuh.  Umat Islam Palestin dibunuh dan yahudi menganggap bahawa membunuh umat Islam Palestin adalah suatu tanggungjawab.

     Runtuh World Trade Center (WTC) di New York (2003)  masih dalam ingatan.  Ia berlaku pada hari bekerja.  Terdapat 4,000 yahudi bekerja di WTC.  WTC diruntuhkan adalah untuk mengaitkan kegiatan taliban.  Lalu berlaku penaklukan di Iraq dan di Afghanistan.  Ketika WTC runtuh ribuan nyawa terkorban.  Sedangkan Yahudi 4,000 orang semuanya selamat.

     Hari ini pembunuhan sudah semacam tidak terkawal.  Yahudi akan buat apa sahaja termasuk melakukan pembunuhan.  Inilah yang sedang dilakukan dalam politik UMNO hari ini.  Kerajaan UMNO-BN akan melakukan apa sahaja atas nasihat APCO walau termasuk membunuh.  Membunuh karekter orang baik telah dilakukan.  Karekter manusia baik telah dibunuh kerajaan UMNO-BN.  Tok Guru Nik Aziz dikaitkan dengan rasuah, Tok Guru Hadi Awang dikaitkan dengan Kerajaan Perpaduan,  Anwar Ibrahim dimatikan kerekternya sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen.

    Kejadian bunuh tanpa sebab juga berleluasa.  Terakhir adik Aminurrashid.  Sebelum ini ada kematian yang akhirnya fail ditutup.  Kugan (mati dipenjara), Teoh Beng Hock (mati di Pej SPRM Selangor) juga sedang menghantui rakyat Malaysia.  Dimanakah keadilan? 

    Wahai ahli UMNO. penasihat kerajaan UMNO-BN ini ialah APCO-Yahudi.  Yahudi ada 2 sifat yang asas dalam membina kesombongan yahudi iaitu kufur dengan ayat Allah dan membunuh manusia.  Hujah sudah dikemukakan. Fikirkan.  Sekiranya anda tetap dengan UMNO maka anda memiliki 2 sifat yahudi iaitu kufur akan ayat Allah dan menyokong pembunuhan.  Sekiranya anda tidak mahu bersama dengan UMNO bermakna anda telah kembali kepada Al-Qur'an dan Sunnah.  Selamat tinggal UMNO.  UMNO sudah bersifat dengan sifat yahudi.  Melayu mesti tinggalkan UMNO.

Read more...

UMNO DAN ANAK HARAM - PEMUSNAH GENERASI AKAN DATANG

>> Ahad, Mei 02, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 67

UMNO DAN ANAK HARAM SEBAB TOLAK HUKUM HUDUD

FIRMAN ALLAH DALAM SURAH FURQAN AYAT 68-69


Dan juga mereka yang tidak menyembah sesuatu yang lain bersama-sama Allah, dan tidak membunuh jiwa yang diharamkan Allah membunuhnya, kecuali dengan jalan yang hak (yang dibenarkan oleh syarak), dan tidak pula berzina; dan sesiapa melakukan yang demikian, akan mendapat balasan dosanya; 
Chinese
他們只 祈禱真主,不祈禱別的神靈;他們不違背真主的禁令而殺人,除非由於償 命;他們也不通奸。誰犯此類(罪惡),誰遭懲罰; 
Tamil
அன்றியும், அவர்கள் அல்லாஹ்வுடன் வேறு நாயனைப் பிரார்த்திக்கமாட்டார்கள்; இன்னும், அல்லாஹ்வினால் விலக்கப் பட்ட எந்த மனிதரையும் அவர்கள் நியாயமின்றிக் கொல்லமாட்டார்கள், விபசாரமும் செய்ய மாட்டார்கள் - ஆகவே, எவர் இவற்றைச் செய்கிறாரோ, அவர் தண்டனை அடைய நேரிடும். (25:68)

 Akan digandakan baginya azab seksa pada hari kiamat, dan ia pula akan kekal di dalam azab itu dengan menerima kehinaan, - 
Chinese
復活日要受加倍的刑罰,而受辱地永居其中。 
Tamil
கியாம நாளில் அவருடைய வேதனை இரட்டிப்பாக்கப்படும்; இன்னும் அதில் இழிவாக்கப்பட்டவராக என்றென்றும் தங்கிவிடுவர். (25:69)Cukup banyak ayat dalam Al-Qur'an yang menjelaskan persoalan yang berkaitan dengan perzinaan.  Surah Furqan adalah antara ayat yang berkaitan dengan perzinaan yang disukai oleh manusia.  Allah taala dengan jelas mengetahui akan sifat manusia iaitu suka berfoya dan memuaskan hawa nafsu.  Justeru datang kepada manusia hukuman dari Allah yang mengawal kemahuan nafsu.

    Hukuman itu ialah hudud.  Antara hukuman hudud ialah berkaitan dengan perzinaan.  Perbuatan zina adalah perbuatan yang terkutuk dan hendaklah dijauhi.  Perbuatan zina akan mendatangkan anak luar nikah.  Anak luar nikah adalah anak yang terputus nasab dan tidak dapat mewarisi apa-apa dalam konteks hukum faraid.

    Parlimen Malaysia dalam tahun 2009 mendedahkan statistik anak luar nikah 1988-2008 ialah sebanyak 257,000 bayi dilahirkan tanpa bapa.  Nama bapa tidak tercatat dalam surat beranak.  Sedangkanuntuk tempoh 10 tahun yang sama Madinah mencatatkan 1 anak luar nikah dengan perlaksanaan hukum hudud.  Di Malaysia dalam tempoh 10 tahun jumlah anak luar nikah mencecah suku juta.  Kenapa jumlah ini jurangnya terlalu besar?  Tidak lain kerana UMNO-BN menolak hukum Allah.  Dalam perkara zina hanya hukum Allah sahaja yang dapat membendungnya.

     UMNO-BN tak mahu hukum hudud.  Tidak hairan berleluasa anak luar nikah.  Semakin tahun semakin banyak.  Tahun 2009 sahaja merekodkan hampir 17,000 anak luar nikah.Kenapa ini tidak dibendung?  20 tahun akan datang mereka ini semuanya sudah dewasa dan mahu berkahwin.  Macam mana dengan perkahwinan mereka?  Persoalan yang mesti difikirkan umat ialah

1)    Keluarga manakah yang hendak menerima lelaki/perempuan yang tiada bapa
2)    Anak luar nikah terputus nasab, tiada dapat mewarisi harta melalui hukum faraid
3)    Ibu yang ada 1 anak luar nikah, kemudiannya berkahwin secara sah dengan seorang lelaki dan memiliki zuriat,  bagaimanakah psikologi anak pertama yang diperolehi secara haram?
4)  Bagaimana pergaulan anak ini di sekolah?  Dulu boleh letak anak luar nikah dengan bapa Abdullah. Tapi kini apabila tak ada surat nikah maka ruang nama bapa dikosongkan.
5)   Anak luar nikah ini pula kalau tak kahwin akan terus melahirkan anak luar nikah juga dan begitulah seterusnya.

    Kerumitan ini tidak lain kerana UMNO tak mahu hukum Islam.  UMNO tak mahu laksana hudud.  Apabila hudud tidak dilaksanakan maka terjadilah gejala sosial yang ada kini.  Wahai UMNO kembalilah kepada Al-Qur'an dan Sunnah.  Wahai Allah, jodohkanlah anak luar nikah ini dengan mereka yang menentang hukum hudud (UMNO), Ya Rabbil 'alamin.

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto Saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP