#1

UMNO TOLAK HUKUM HUDUD, ANAK LUAR NIKAH 2029 - 1 JUTA

>> Isnin, Mei 10, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 75

UMNO TOLAK HUDUD, JUMLAH ANAK LUAR NIKAH 2029 - 1 JUTA


Allah Taala berfirman dalam surah An-Nisa 105


Sesungguhnya Kami menurunkan kepadamu (wahai Muhammad) Kitab (Al-Quran) dengan membawa kebenaran, supaya engkau menghukum di antara manusia menurut apa yang Allah telah tunjukkan kepadamu (melalui wahyuNya); dan janganlah engkau menjadi pembela bagi orang-orang yang khianat. 
Chinese
我確已降示你包含真理的經典,以便你據真主所昭示你的(律例),而替眾人判 決。你不要替奸人做辯護人。 
Tamil 
(நபியே!) அல்லாஹ் உமக்கு அறிவித்ததைக் கொண்டு, நீர் மனிதர்களிடையே தீர்ப்பு வழங்குவதற்காக, முற்றிலும் உண்மையைக் கொண்டுள்ள இவ்வேதத்தை நிச்சயமாக நாம் உம்மீது இறக்கியுள்ளோம்;. எனவே சதி மோசக்காரர்கள் சார்பில் வாதாடுபவராகி விடாதீர்.
(4:105)

    Dalam ayat ini jelas Allah Taala meletakkan hukum utama untuk mengawal manusia ialah hukum daripada Allah. Hukum manusia tidak dapat mengawal nafsu manusia.  Lihat sahaja anak luar nikah, 20 tahun akan datang jumlah anak luar nikah di Malaysia ialah sebanyak 1 juta orang.  Wahai orang Melayu tidakkah kamu takut.  Anak luar nikah adalah

1)    haram di sudut Islam.  Hukuman kepada pelakunya ialah yang sudah kahwin berzina -rejam sampai mati.  Yang bujang berzina sebat 100 kali.

2) hanya hukum Allah sahaja yang dapat mengawal perzinaan.

3)  hukum manusia akan terus menggalakkan perzinaan.

     Apakah orang Melayu tidak risau apa yang akan berlaku 20 akan datang, apabila jumlah anak luar nikah adalah 1 juta orang?  Kenapa keadaan ini berlaku?  Tidak lain kerana UMNO hari ini tidak mahu hukum hudud.  Gejala yang berleluasa ini memang tidak dapat dirasai sekarang.  Tetapi 20 tahun akan datang anak luar nikah sudah berleluasa dan berjumlah 1 juta orang.

     Orang UMNO mestilah bertanggungjawab terhadap gejala ini.  20 tahun akan datang anak luar nikah ini akan kahwin dan mengeluarkan zuriat yang terus menerus terputus nasab.  Zuriat terputus nasab

1)  pembahagian harta faraid tidak dapat
2)  tidak layak menjadi waliy pernikahan,  waliy nikah ialah waliy hakim
3)  zuriat yang dibina terputus nasab
4)  psikologi anak yang terbina akan menjadi lemah (status keluarga yang tidak jelas)

     Oleh yang demikian wahai seluruh orang UMNO kembalilah menegakkan hukum Allah.  Selamatkanlah generasi akan datang.  Kesalahan pembinaan generasi adalah terletak pada UMNO.  Pemimpin UMNO bagi duit - ambil, bagi kopi - kacau, bagi kain pelekat - pakai.  Tapi bila undi, undilah PAS untuk nenegakkan hukum Allah bagi menyelamatkan generasi akan datang.  Selamat tinggal UMNO.


Read more...

UMNO MEMIMPIN MELAYU KEPADA KEHANCURAN

>> Ahad, Mei 09, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 74

UMNO MEMIMPIN MELAYU KEPADA KEHANCURAN 

Allah Taala berfirman dalam Al Qur'an surah al Fatihah ayat 7


Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat. 
Chinese
你 所祐助者的路,不是受譴怒者的路,也不是迷誤者的路。 
Tamil 
(அது) உன் கோபத்துக்கு ஆளானோர் வழியுமல்ல, நெறி தவறியோர் வழியுமல்ல.  (1:7)

     Dari ayat diatas bangsa yahudi memilih jalan yang bertentangan dengan Islam.  Mereka memilih jalan menentang IslamInilah jalan yang dipilih bangsa yahudi.  Yahudi menentang
1)      Nabi/Rasul
2)     Risalah yang di bawa Nabi/Rasul
3)     Hukum yang diturunkan Allah 
4)     Kebenaran yang dikehendaki Allah

      Inilah nasihat yang diberikan bangsa Yahudi (APCO) kepada bangsa Melayu (UMNO).  UMNO mengambil nasihat daripada bangsa yang dimurkai Allah.  Tak kan Yahudi (APCO) nak menasihatkan supaya pemimpin UMNO lebih beriman kepada Allah.  10 nasihat yahudi kepada umat Islam sedunia melalui protokol yahudi

1)    menghapuskan hukum Allah

2)    menghapuskan pemerintahan Islam (khilafah Islamiyah)

3)    menghapuskan gerakan (movement)  yang mahu menghidupkan  Islam yang syumul

4)    pergaulan bebas digalakkan

5)    hiburan yang berleluasa

6)    demokrasi yang terkawal contoh mengajar di masjid mesti ada tauliah, ceramah mesti ada permit, tiada menggalakkan perhimpunan walaupun perlembagaan membenarkan

7)     membenarkan pembunuhan asal matlamat tercapai

8)     penguasaan media sama ada elektronik dan cetak

9)    menghapuskan apa sahaja program yang ada kaitan dengan Al-Qur'an

10)  menghancurkan generasi muda dan jauhkan mereka dengan Islam.

     Inilah kerja yahudi-APCO.  Oleh itu nyahkan APCO dari bumi Malaysia.  Kerajaan membayar RM77 juta duit rakyat bayar kepada APCO.  Kami tak redha.  Yahudi bunuh umat Islam Palestin dari 1948 hingga hari ini berjumlah  seramai hampir 6 juta nyawa.  Kami tak redha sama sekali.  Umat Islam Palestin mesti mendapat pembelaan dari umat seluruh dunia.  Menyokong yahudi-APCO bermakna menyokong perjuangan membunuh umat Islam Palestin.  Sanggupkah kamu UMNO bersama dengan yahudi-APCO?  Segeralah tinggallkan UMNO.  UMNO sedang memimpin orang Melayu menuju kehancuran.
S A Y O N A R A    UMNO 

Read more...

UMNO AMBIL NASIHAT DARI BANGSA (APCO) YANG DIKUTUK ALLAH

>> Sabtu, Mei 08, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 73

UMNO AMBIL NASIHAT DARI BANGSA (APCO-YAHUDI) YANG DIKUTUK ALLAH


Allah Taala berfirman dalam Al Qur'an surah al Fatihah ayat 7


Iaitu jalan orang-orang yang Engkau telah kurniakan nikmat kepada mereka, bukan (jalan) orang-orang yang Engkau telah murkai, dan bukan pula (jalan) orang-orang yang sesat. 
Chinese
你 所祐助者的路,不是受譴怒者的路,也不是迷誤者的路。 
Tamil 
(அது) உன் கோபத்துக்கு ஆளானோர் வழியுமல்ல, நெறி தவறியோர் வழியுமல்ல.  (1:7)
 

     Dalam ayat ini Allah Taala dengan jelas menyebut kalimat al-Maghdub.  Kalimat ini adalah kalimah yang membawa makna golongan yang dimurkai Allah.  Seluruh ahli tafsir menyatakan bahawa golongan ini ialah bangsa Yahudi.  Kenapa Yahudi dimurkai Allah?  Tidak lain kerana

1)     Yahudi membunuh Rasul Allah.  Allah membenci pembunuhan
2)     Yahudi engkar perintah Allah.  Allah membenci manusia yang engkar perintah Allah
3)     Yahudi menyusahkan Rasul dengan pelbagai pertanyaan.  Sedangkan setelah seluruh pertanyaan  dijawab Rasul mereka tetap engkar.
4)     Yahudi merasakan mereka adalah manusia pilihan.  Yang lain adalah goyem (anak lembu) yang mesti dihapuskan.  Itu sebab yahudi tak mahu kepada Islam kerana Rasul akhir zaman itu tidak datang daripada bangsa Yahudi
5)    Yahudi adalah jenis manusia berkualiti seperti kera yang disifatkan Al-Qur'an.  Mereka melanggar perjanjian hari Sabtu.
6)    Yahudi jenis bangsa yang dengar tapi engkar.

     Ciri yang disenaraikan atas adalah antara sebab Yahudi dikutuk oleh Allah.  Banyak lagi.  Dalam Al-Qur'an tersenarai 174 ciri bangsa yahudi yang dibenci Allah.  Setiap hari orang yang bersolat akan membaca sebanyak 17 kali ayat ini, mengutuk Yahudi.

     APCO-Yahudi adalah kawan UMNO-BN hari ini.  Bangsa yang dibenci Al-Qur'an sudah menjadi kawan UMNO.  Kenapa UMNO boleh berkawan dengan Yahudi?  Imam Al-Ghazali menyatakan bahawa kalau nak tahu siapakah sebenarnya rupa dan akhlak seseorang maka lihatlah siapakah kawannya.  UMNO kawan dengan Yahudi. Maka wajah sebenarnya UMNO adalah seperti kawannya.

         Wahai ahli UMNO fikir-fikirkan.  Wajarkah anda mempertahankan lagi UMNO.  Tinggalkan UMNO dan jangan undi calon UMNO lagi.  Sayonara UMNO.  Katakan Selamat Tinggal UMNO.

Read more...

UMNO BERSILIH GANTI JEMPUT DAN JUMPA YAHUDI

>> Jumaat, Mei 07, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 72

UMNO SILIH GANTI JEMPUT DAN JUMPA YAHUDI
DARI MERDEKA HINGGA KINI

              Dari fakta sejarah jelas menunjukkan bahawa kedatangan Yahudi adalah silih berganti sejak merdeka.  Bermula dari tahun pengharaman Hizbul Muslimin hingga kini, Yahudi silih berganti datang ke Tanah Melayu atau Malaysia bagi mengawal keadaan Malaysia sebelum diberikan kemerdekaan oleg British.  Tempoh hayat Hizbul Muslimin hanya 3 bulan.

      British tidak akan beri kemerdekaan sekiranya PM bukan dari kalangan mereka yang terdidik secara barat.  Tunku Abdul Rahman pegawai kerajaan.  Begitu juga Tun Razak juga adalah pegawai kerajaan.  Tun Hussien adalah tentera British.

     Henry Gurney adalah tokoh yahudi yang datang ke Malaysia.  Beliau memperkenalkan darurat, kampung cina secara perkauman,  memperkenalkan provokasi sehingga berlakunya darurat.  Henry Gurney adalah tokoh yahudi yang mengatur pembelian tanah di negeri Palestin.  Inilah tokoh yang kemudiannya datang ke Malaysia.  Akhirnya berjaya yahudi menggagalkan penubuhan sebuah negara Islam di Malaysia. 
    Secara teraturnya pada tahun 2002 Mahathir mengatur pelobi Yahudi yang bernama Abramov melobi pertemuan dengan G Bush.  Pertemuan 10 min itu, kerajaan Malaysia (duit rakyat)  terpaksa di bayar kepada pelobi yahudi sebanyak RM4.4 juta.  Abramov apabila disiasat oleh Senat Amerika maka kini merengkok dalam penjara kerana tidak mengisytiharkan wang yang diterima dari Malaysia.   Kenyataan menteri bahawa hubungan Malaysia-Amerika dalam dingin selama lebih 28 tahun adalah kenyataan yang salah.  Mahathir jumpa G Bush tahun 2002.  

    Menyusuli tahun 2006, Abdullah Badawi pula bertemu dengan Condolorice di KL.  Badawi melayani SU negara Amerika tersebut sebagai tetamu negara.

     Tahun 2010 Najib bertemu pula dengan Obama dengan aturan pertemuan dilobi oleh APCO Worldwide.  Kini tawaran oleh pelobi yahudi adalah besar.  Kerajaan Malaysia terpaksa membayar sebanyak RM77 juta bagi penasihat dan pembinaan imej PM.

     Begitulah kerajaan Malaysia menghabiskan wang rakyat dalam bentuk membela yahudi.  Sedang yahudi siang dan malam membunuh umat Islam di Palestin, Afghanistan dan Iraq.  Wahai pemimpin UMNO kami tidak rela duit rakyat ini kamu guna untuk membiayai yahudi.  Inilah sikap kami terhadap tindakan yang kamu (UMNO) buat.  Semua ini adalah talam dua muka.  Kata saja menentang yahudi.  Tetapi yahudi di bawah ketiak kamu kamu bagi makan dengan sempurnya.

     Ooi orang UMNO udah le.  Sejarah pemimpin kamu bersekongkol dengan yahudi adalah jelas.  Udah le.  Tinggalkan le UMNO tu.  Selamat tinggal UMNO.

Read more...

UMNO-BN = APCO = YAHUDI - CARA KEMPEN YANG SAMA NAJIB=OBAMA

>> Khamis, Mei 06, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 71

CORAK KEMPEN YANG SAMA NAJIB=OBAMA

Allah Taala berfirman dalam Al-Qur'an surah Al-Imran 100


Wahai orang-orang yang beriman! Jika kamu taat akan sesuatu puak dari orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang diberikan Kitab itu, nescaya mereka akan mengembalikan kamu menjadi orang-orang kafir sesudah kamu beriman. 
Chinese
信道的人們啊!如果你們順從曾受天經的一部分人,那末,他們將使你們在信道之 後變成不信道的人。 
Tamil
நம்பிக்கை கொண்டோரே! வேதத்தையுடையோரில் ஒரு பிரிவாரை நீங்கள் பின்பற்றினால், அவர்கள் உங்களை, நீங்கள் ஈமான் கொண்டபின், காஃபிர்களாக திருப்பி விடுவார்கள்.
 (3:100)

     Dalam ayat ini Allah Taala membimbing orang yang beriman supaya menjauhi orang kafir terutama yahudi dan nasrani.  Ini dua kaum yang Allah Taala membencinya.  Jutaan orang yang bersolat pasti akan mengutuk dua kaum ini melalui bacaan surah Al-Fatihah.  Golongan Al-Maghdub (yang dimurkai Allah iaitu yahudi) dan Ad-Dhollun (golongan yang sesat iaitu golongan nasrani).

    Sudah pasti golongan ini hendaklah dijauhi.  Dikukuhkan lagi bimbingan ini oleh Allah Taala melalui ayat 100 surah Al-Imran.  Juga disebut golongan yang diberikan kitab (yahudi dan nasrani) hendaklah dijauhi kerana mereka cenderung untuk menyesatkan orang yang beriman.

    Dalam hubungan ini UMNO-BN mengambil APCO-Yahudi sebagai penasihat kepada kerajaan.  Kita sudah melihat kesan nasihat tersebut iaitu

1.    Pertemuan yang mudah Najib=Barak Obama
2.    Najib sudah bersetuju memotong perbekalan gas ke Iran
3.    Najib sokong desakan sekatan keatas negara umat Islam Iran

     Dalam negeri pula kempen pilihanraya yang dibawa Najib=Obama.  Obama terkenal dengan perkataan "Change".  Najib juga membawa perkataan hampir sama.  Di P094 = Mampu berubah (sama makna Change) dan di PRK Sibu Najib bawa perkataan HOPE (harapan).  Betul-betul dah ikut Yahudi.

Pilihanraya di Hulu Selangor UMNO-BN  tabur wang untuk membeli undi.  Di Sibu juga UMNO-BN dah mula menabur wang untuk membeli undi.  SPRM diam sahaja.  UMNO-BN terus menerus melacur demokrasi dengan secara terang-terangan membeli undi.  Apabila dikutuk, UMNO-BN buat tak reti sahaja.  Memang UMNO-BN pemimpin mereka tak ada hati perut.  Hati perut pemimpin UMNO-BN dah mati.
    
     Wahai ahli UMNO tidakah anda ingin berfikir bahawa pemimpin anda dah menyeleweng.  Islam telah diketepikan.  Yang didengar oleh pemimpin UMNO hari ini adalah nasihat daripada Yahudi.  Ucaplah Selamat Tinggal UMNO.

Read more...

MAJLIS IFTAR JAMA'IY DAN HADIS IMAM BUKHARI MEI 2010 - TOLAK UMNO/MUNGKAR DGN TARBIYAH RUHIYAH

>> Rabu, Mei 05, 2010

MAJLIS IFTAR JAMA'IY DAN HADIS IMAM BUKHARI 
MEI 2010


SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR KE MAJLIS 

IFTAR JAMA'IY DAN KULIAH HADIS IMAM BUKHARI &
KULIAH POLITIK ISLAM


TARIKH : 6 MEI 2010
TEMPAT : PUSAT TARBIYAH PAS PEKAN CHEMOR

ATURCARA

6.30 PTG     -    BACAAN YASIN DAN AL-MA;THURAT
                     -   IFTAR/BERBUKA PUASA (BERBUKA PUASA DISEDIAKAN)
                     -   SOLAT MAGHRIB/SUNAT BA'DIAH MAGHRIB
                     -   KULIAH 1 - HURAIAN AYAT MU'MININ (UST WAN)
                         KULIAH 2 - HADIS IMAM BUKHARI (UST M ZAKI AL-MISRI)

9.30              -  SOLAT ISYA'
                     -  KULIAH POLITIK SEMASA/ISLAM
                     -  TAYANGAN PERBAHASAN DI PARLIMEN APCO WORLDWIDE
11.00 MLM  -  BERSURAI

DATANG DAN SEBARKAN MAKLUMAT INI.

Read more...

UMNO = YAHUDI GUNA HUJAH AKAL TOLAK HUJAH QUR'AN

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 70

UMNO=YAHUDI GUNA HUJAH AKAL
TOLAK HUJAH AL-QUR'AN


Allah Taala berfirman dalam surah Al-Baqarah ayat 61


Dan (kenangkanlah) ketika kamu berkata: "Wahai Musa, kami tidak sabar (sudah jemu) dengan makanan yang semacam sahaja; maka pohonkanlah kepada Tuhanmu untuk kami, supaya dikeluarkan bagi kami sebahagian dari apa yang tumbuh di bumi; dari sayur-sayurannya, dan mentimunnya, dan bawang putihnya, dan adas (kacang dalnya), serta bawang merahnya". Nabi Musa menjawab: "Adakah kamu mahu menukar sesuatu yang kurang baik dengan meninggalkan yang lebih baik? Turunlah kamu ke bandar kerana di sana kamu boleh dapati apa yang kamu minta itu". Dan mereka ditimpakan dengan kehinaan dan kepapaan, dan sudah sepatutnya mereka mendapat kemurkaan dari Allah. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka kufur (mengingkari) ayat-ayat Allah (perintah-perintah dan mukjizat-mukjizat yang membuktikan kebesaranNya); dan mereka pula membunuh Nabi-nabi dengan tidak ada alasan yang benar. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka menderhaka dan mereka pula sentiasa menceroboh. 
Chinese
當時,你們 說:「穆薩啊!專吃一樣食物,我們絕不能忍受,所以請你替我們請求你 的主,為我們生出大地所產的蔬菜──黃瓜、大蒜、扁豆和玉蔥。」他說:「難道你們要以較貴的換取較賤的嗎?你們到一座城裡去吧!你們必得自己所請求的食 物。」他們陷於卑賤和窮困中,他們應受真主的譴怒。這是因為他們不信真主的跡象,而且枉殺眾先知;這又是因為他們違抗主命,超越法度。 
Tamil 
இன்னும், "மூஸாவே! ஒரே விதமான உணவை நாங்கள் சகிக்க மாட்டோம். ஆதலால், பூமி விளைவிக்கும் அதன் கீரையையும், அதன் வெள்ளரிக்காயையும், அதன் கோதுமையையும், அதன் பருப்பையும், அதன் வெங்காயத்தையும் எங்களுக்கு வெளிப்படுத்தித்தருமாறு உன் இறைவனிடம் எங்களுக்காகக் கேளும்" என்று நீங்கள் கூற, "நல்லதாக எது இருக்கிறதோ, அதற்கு பதிலாக மிகத்தாழ்வானதை நீங்கள் மாற்றிக் கொள்(ள நாடு)கிறீர்களா? நீங்கள் ஏதேனும் ஒரு பட்டணத்தில் இறங்கி விடுங்கள்; அங்கு நீங்கள் கேட்பது நிச்சயமாக உங்களுக்குக் கிடைக்கும்" என்று அவர் கூறினார். வறுமையும் இழிவும் அவர்கள் மீது சாட்டப்பட்டு விட்டன, மேலும் அல்லாஹ்வின் கோபத்திற்கும் அவர்கள் ஆளானார்கள்; இது ஏனென்றால் திடமாகவே அவர்கள் அல்லாஹ்வின் வசனங்களை நிராகரித்தும், அநியாயமாக அவர்கள் நபிமார்களைக் கொலை செய்து வந்ததும்தான். இந்த நிலை அவர்கள் (அல்லாஹ்வுக்குப் பணியாது) மாறு செய்து வந்ததும், (அல்லாஹ் விதித்த) வரம்புகளை மீறிக்கொண்டேயிருந்ததினாலும் ஏற்பட்டது. (2:61)


     Ayat ini dengan jelas Allah mencirikan orang Yahudi dengan 2 ciri

1)  menolak ayat Allah atau kufur dengan ayat Allah
2)  membunuh Nabidan Rasul mereka

     Menolak ayat Allah atau kufur dengan ayat Allah membawa makna tak mahu kepada ayat Allah.  Orang yahudi banyak menggunakan hujah berdasarkan akal.  Dalam Islam hujah akal tidak akan lebih tinggi dari hujah Al-Qur'an dan Sunnah Nabi Muhammad saw.  Hujah aqal adalah

1)   terhad - tidak boleh menjangkau 10 tahun akan datang.  Ianya hanya agak-agak
2)   terbatas - dalam lingkungan yang boleh dilihat sahaja

     Hujah akal ada 3 komponen iaitu

1)   komponen 1 : logik (cth 1+1 = 2)
2)   komponen 2 : tak logik (cth 1+1 = 3)
3)   komponen 3 : mustahil - aqal menolaknya (cth beriman kepada yang ghaib)

     Dalam UMNO, mengurus hal agama mereka guna hukum akal.  Itu sebab UMNO sesat.  Persoalan iman, UMNO jawab dengan akal.  Contoh di bawah adalah jelas UMNO guna hukum akal

Hukum Qisas
Al-Qur'an mewajibkan orang yang beriman melaksanakannya (hukum Al-Qur'an)
UMNO kata tak perlu kerana ada masyarakat majmuk (hukum akal oleh UMNO=Yahudi)

Hukum Hudud
Al-Qur'an mewajibkannya kepada manusia (hukum Al-Qur'an)
UMNO kata buat hukum hudud, pelabur tiada (hukum akal oleh UMNO=yahudi)

Anak luar nikah
Al-Qur'an kenakan hukum hudud keatas penzina lelaki wanita (hukum Al-Qur'an)
UMNO cadang bina pusat penjagaan anak luar nikah (hukum akal,UMNO=Yahudi)

Judi
Al-Qur'an kata haram,
UMNO kata Halal dan ia menjana sumber ekonomi (hukum akal, UMNO=Yahudi)
dan banyak lagi

Wahai ahli UMNO tinggalkan UMNO.  UMNO sudah tidak berhujah dengan Hujah Al-Qur'an.  Dangkal dan jauh dari agama.Selamat Tinggal UMNO.

Read more...

UMNO IKUT APCO-YAHUDI - SIFAT YAHUDI LANGGAR LARANGAN

>> Selasa, Mei 04, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) 69

UMNO AKAN TERUS MELANGGAR LARANGAN - SIFAT YAHUDI DALAM AL-QUR'AN

Allah taala berfirman dalam Al-Qur'an surah Al-Baqarah ayat 65


Dan sesungguhnya kamu telah mengetahui (bagaimana buruknya akibat) orang-orang di antara kamu yang melanggar (larangan) pada hari Sabtu, lalu Kami berfirman kepada mereka: "Jadilah kamu kera yang hina". 
Chinese
你們確已認識你們中有些人,在安息日超越法度,故我對他們說:「你們變成卑賤的 猿猴吧。」 
Tamil 
உங்க(ள் முன்னோர்க)ளிலிருந்து சனிக்கிழமையன்று (மீன் பிடிக்கக் கூடாது என்ற) வரம்பை மீறியவர்களைப்பற்றி நீங்கள் உறுதியாக அறிவீர்கள். அதனால் அவர்களை நோக்கி "சிறுமையடைந்த குரங்குகளாகி விடுங்கள்" என்று கூறினோம். (2:65)
 

Allah Taala dalam ayat jelas menceritakan kepada seluruh manusia sifat yahudi iaitu suka melanggar larangan.  Terdahulu daripada itu Allah mengisahkan bagaimana Yahudi mengambil janji setia dengan Allah.  Namun larangan Hari Sabtu terus dilanggar oleh Yahudi.

Allah Taala melarang yahudi daripada mengail ikan pada hari Sabtu.  Yahudi datang pada hari Jumaat ikan tiada timbul.  Begitu juga ikan pada hari Ahad dan lain-lain.  Paling banyak ikan akan timbul ialah pada hari Sabtu.  Sedangkan hari Sabtu adalah hari yang dilarang untuk mengail ikan.  Lalu Yahudi mula berfikir untuk melanggar larangan Allah terhadap mereka.  Inilah yahudi sentiasa berfikir untuk melanggar perintah Allah.  Mereka bukan berfikir untuk mengikut perintah Allah.  Fenomena inilah yang sedang melanda UMNO.  Mereka berfikir bagaimana perintah Allah mahu terus dilanggar.

Yahudi mengemukakan cadangan.  Cadangan jahat yahudi ialah mereka memasang pukat pada hari Jumaat dan mengangkat pukat pada hari Ahad.  Pada tanggapan yahudi bahawa mereka tidak melanggar larangan Allah. Yahudi itu sebenarnya menipu dirinya sendiri.

Ada 2 perkara penting dalam pengkisahan ini

1)     Yahudi bangsa melanggar larangan. 
2)     Yahudi akan sanggup buat apa sahaja asalkan matlamat mereka tercapai sehingga sanggup berbohong

Inilah budaya yang sedang melanda dalam UMNO dan kerajaan UMNO-BN.  UMNO sedia melanggar perintah Allah untuk mencapai sesuatu tujuan.  Contoh kes bunuh adik Aminurrashid

1)      Polis kata mereka menembak penyamun - bohong (kaedah Yahudi)
2)     Polis tembak pemandu kereta dari belakang yang keretanya bergerak kehadapan - buat apa shj
3)      Polis yang menembak hanya ditukar tempat kerja bukan gantung kerja - membela pelaku mungkar (cara yahudi)
4)     Polis yang siasat polis.  Tiada ketelusan.  Semasa As-Syahid Ustaz Ibrahim Libya di tembak sehingga mati suatu kertas putih dibentang dan dibahaskan dalam Parlimen.  Sekarang tidak ada lagi. UMNO-APCO-BN takut kalau berlaku perbahasan di Parlimen.

Ini baru satu kes.  Kita sudah melihat tempangnya sistem yang ada.  Belum lagi rasuah dalam pilihanraya, komisyen beli barang, Menteri rasuah dikatakan tak rasuah walau terima rasuah, pemimpin UMNO-BN tunggang arak dan macam-macam lagi.  Kesemua ini adalah jejak langkah Yahudi.  Oooi orang UMNO tinggalkanlah UMNO yang dinasihati Yahudi.

Read more...

UMNO-APCO - UMNO AKAN JAHAT MACAM YAHUDI

>> Isnin, Mei 03, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 68


UMNO-APCO - UMNO JAHAT SEPERTI YAHUDI

Allah Taala berfirman dalam Al-Qur'an Al-Baqarah ayat 61 (ayat hujung zalika......) itulah golongan yang kafir .........

Dan (kenangkanlah) ketika kamu berkata: "Wahai Musa, kami tidak sabar (sudah jemu) dengan makanan yang semacam sahaja; maka pohonkanlah kepada Tuhanmu untuk kami, supaya dikeluarkan bagi kami sebahagian dari apa yang tumbuh di bumi; dari sayur-sayurannya, dan mentimunnya, dan bawang putihnya, dan adas (kacang dalnya), serta bawang merahnya". Nabi Musa menjawab: "Adakah kamu mahu menukar sesuatu yang kurang baik dengan meninggalkan yang lebih baik? Turunlah kamu ke bandar kerana di sana kamu boleh dapati apa yang kamu minta itu". Dan mereka ditimpakan dengan kehinaan dan kepapaan, dan sudah sepatutnya mereka mendapat kemurkaan dari Allah. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka kufur (mengingkari) ayat-ayat Allah (perintah-perintah dan mukjizat-mukjizat yang membuktikan kebesaranNya); dan mereka pula membunuh Nabi-nabi dengan tidak ada alasan yang benar. Yang demikian itu ialah disebabkan mereka menderhaka dan mereka pula sentiasa menceroboh. 
Chinese
當時,你們說:「穆薩啊!專吃一樣食物,我們絕不能忍受,所以請你替我們請求你 的主,為我們生出大地所產的蔬菜──黃瓜、大蒜、扁豆和玉蔥。」他說:「難道你們要以較貴的換取較賤的嗎?你們到一座城裡去吧!你們必得自己所請求的食 物。」他們陷於卑賤和窮困中,他們應受真主的譴怒。這是因為他們不信真主的跡象,而且枉殺眾先知;這又是因為他們違抗主命,超越法度。 
Tamil 
இன்னும், "மூஸாவே! ஒரே விதமான உணவை நாங்கள் சகிக்க மாட்டோம். ஆதலால், பூமி விளைவிக்கும் அதன் கீரையையும், அதன் வெள்ளரிக்காயையும், அதன் கோதுமையையும், அதன் பருப்பையும், அதன் வெங்காயத்தையும் எங்களுக்கு வெளிப்படுத்தித்தருமாறு உன் இறைவனிடம் எங்களுக்காகக் கேளும்" என்று நீங்கள் கூற, "நல்லதாக எது இருக்கிறதோ, அதற்கு பதிலாக மிகத்தாழ்வானதை நீங்கள் மாற்றிக் கொள்(ள நாடு)கிறீர்களா? நீங்கள் ஏதேனும் ஒரு பட்டணத்தில் இறங்கி விடுங்கள்; அங்கு நீங்கள் கேட்பது நிச்சயமாக உங்களுக்குக் கிடைக்கும்" என்று அவர் கூறினார். வறுமையும் இழிவும் அவர்கள் மீது சாட்டப்பட்டு விட்டன, மேலும் அல்லாஹ்வின் கோபத்திற்கும் அவர்கள் ஆளானார்கள்; இது ஏனென்றால் திடமாகவே அவர்கள் அல்லாஹ்வின் வசனங்களை நிராகரித்தும், அநியாயமாக அவர்கள் நபிமார்களைக் கொலை செய்து வந்ததும்தான். இந்த நிலை அவர்கள் (அல்லாஹ்வுக்குப் பணியாது) மாறு செய்து வந்ததும், (அல்லாஹ் விதித்த) வரம்புகளை மீறிக்கொண்டேயிருந்ததினாலும் ஏற்பட்டது. (2:61)
    
Dalam firman Taala ini, Allah menjelaskan 2 sifat yahudi iaitu

1)     menentang ayat Allah
2)     suka membunuh Rasul mereka

     Inilah sifat Yahudi yang sangat jelas dalam Al-Qur'an.  Yahudi menentang semua Nabi yang diutuskan kepada mereka.  Termasuk yang mereka tentang ialah Nabi Muhammad saw.  Yahudi yakin dengan arahan Al-Qur'an.  Tetapi hanya satu sahaja Yahudi tidak yakin ialah mengapa Rasul paling akhir untuk umat manusia tidak dipilih oleh Allah daripada  bangsa Yahudi.  Sedangkan anggapan mereka Yahudi adalah "Choosen people".  

     Penentangan yahudi tersebut ada semacam kesamaan dengan pemikiran beragama orang Melayu.  Orang Melayu yakin dengan isi kandungan Al-Qur'an.  Hanya satu sahaja yang bangsa Melayu tak yakin iaitu Hukum Allah.   Pola ini hampir sama dengan yahudi. 

     Kemuncak kepada kekufuran bangsa Yahudi ialah mereka membunuh Nabi dan Rasul mereka.  Nabi Yahya, Nabi Zakaria, Nabi Isa adalah antara Rasul yang dibunuh oleh bangsa Yahudi.  Mereka merancang pembunuhan tersebut secara teliti sehingga akhirnya terbunuhlah Nabi dan Rasul mereka.  Inilah perangai Yahudi ialah membunuh dan menghalalkan pembunuhan kerana yahudi menganggap mereka adalah the choosen people.  Yahudi menganggap yang selain daripadanya adalah binatang dan halal dibunuh.  Umat Islam Palestin dibunuh dan yahudi menganggap bahawa membunuh umat Islam Palestin adalah suatu tanggungjawab.

     Runtuh World Trade Center (WTC) di New York (2003)  masih dalam ingatan.  Ia berlaku pada hari bekerja.  Terdapat 4,000 yahudi bekerja di WTC.  WTC diruntuhkan adalah untuk mengaitkan kegiatan taliban.  Lalu berlaku penaklukan di Iraq dan di Afghanistan.  Ketika WTC runtuh ribuan nyawa terkorban.  Sedangkan Yahudi 4,000 orang semuanya selamat.

     Hari ini pembunuhan sudah semacam tidak terkawal.  Yahudi akan buat apa sahaja termasuk melakukan pembunuhan.  Inilah yang sedang dilakukan dalam politik UMNO hari ini.  Kerajaan UMNO-BN akan melakukan apa sahaja atas nasihat APCO walau termasuk membunuh.  Membunuh karekter orang baik telah dilakukan.  Karekter manusia baik telah dibunuh kerajaan UMNO-BN.  Tok Guru Nik Aziz dikaitkan dengan rasuah, Tok Guru Hadi Awang dikaitkan dengan Kerajaan Perpaduan,  Anwar Ibrahim dimatikan kerekternya sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen.

    Kejadian bunuh tanpa sebab juga berleluasa.  Terakhir adik Aminurrashid.  Sebelum ini ada kematian yang akhirnya fail ditutup.  Kugan (mati dipenjara), Teoh Beng Hock (mati di Pej SPRM Selangor) juga sedang menghantui rakyat Malaysia.  Dimanakah keadilan? 

    Wahai ahli UMNO. penasihat kerajaan UMNO-BN ini ialah APCO-Yahudi.  Yahudi ada 2 sifat yang asas dalam membina kesombongan yahudi iaitu kufur dengan ayat Allah dan membunuh manusia.  Hujah sudah dikemukakan. Fikirkan.  Sekiranya anda tetap dengan UMNO maka anda memiliki 2 sifat yahudi iaitu kufur akan ayat Allah dan menyokong pembunuhan.  Sekiranya anda tidak mahu bersama dengan UMNO bermakna anda telah kembali kepada Al-Qur'an dan Sunnah.  Selamat tinggal UMNO.  UMNO sudah bersifat dengan sifat yahudi.  Melayu mesti tinggalkan UMNO.

Read more...

UMNO DAN ANAK HARAM - PEMUSNAH GENERASI AKAN DATANG

>> Ahad, Mei 02, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 67

UMNO DAN ANAK HARAM SEBAB TOLAK HUKUM HUDUD

FIRMAN ALLAH DALAM SURAH FURQAN AYAT 68-69


Dan juga mereka yang tidak menyembah sesuatu yang lain bersama-sama Allah, dan tidak membunuh jiwa yang diharamkan Allah membunuhnya, kecuali dengan jalan yang hak (yang dibenarkan oleh syarak), dan tidak pula berzina; dan sesiapa melakukan yang demikian, akan mendapat balasan dosanya; 
Chinese
他們只 祈禱真主,不祈禱別的神靈;他們不違背真主的禁令而殺人,除非由於償 命;他們也不通奸。誰犯此類(罪惡),誰遭懲罰; 
Tamil
அன்றியும், அவர்கள் அல்லாஹ்வுடன் வேறு நாயனைப் பிரார்த்திக்கமாட்டார்கள்; இன்னும், அல்லாஹ்வினால் விலக்கப் பட்ட எந்த மனிதரையும் அவர்கள் நியாயமின்றிக் கொல்லமாட்டார்கள், விபசாரமும் செய்ய மாட்டார்கள் - ஆகவே, எவர் இவற்றைச் செய்கிறாரோ, அவர் தண்டனை அடைய நேரிடும். (25:68)

 Akan digandakan baginya azab seksa pada hari kiamat, dan ia pula akan kekal di dalam azab itu dengan menerima kehinaan, - 
Chinese
復活日要受加倍的刑罰,而受辱地永居其中。 
Tamil
கியாம நாளில் அவருடைய வேதனை இரட்டிப்பாக்கப்படும்; இன்னும் அதில் இழிவாக்கப்பட்டவராக என்றென்றும் தங்கிவிடுவர். (25:69)Cukup banyak ayat dalam Al-Qur'an yang menjelaskan persoalan yang berkaitan dengan perzinaan.  Surah Furqan adalah antara ayat yang berkaitan dengan perzinaan yang disukai oleh manusia.  Allah taala dengan jelas mengetahui akan sifat manusia iaitu suka berfoya dan memuaskan hawa nafsu.  Justeru datang kepada manusia hukuman dari Allah yang mengawal kemahuan nafsu.

    Hukuman itu ialah hudud.  Antara hukuman hudud ialah berkaitan dengan perzinaan.  Perbuatan zina adalah perbuatan yang terkutuk dan hendaklah dijauhi.  Perbuatan zina akan mendatangkan anak luar nikah.  Anak luar nikah adalah anak yang terputus nasab dan tidak dapat mewarisi apa-apa dalam konteks hukum faraid.

    Parlimen Malaysia dalam tahun 2009 mendedahkan statistik anak luar nikah 1988-2008 ialah sebanyak 257,000 bayi dilahirkan tanpa bapa.  Nama bapa tidak tercatat dalam surat beranak.  Sedangkanuntuk tempoh 10 tahun yang sama Madinah mencatatkan 1 anak luar nikah dengan perlaksanaan hukum hudud.  Di Malaysia dalam tempoh 10 tahun jumlah anak luar nikah mencecah suku juta.  Kenapa jumlah ini jurangnya terlalu besar?  Tidak lain kerana UMNO-BN menolak hukum Allah.  Dalam perkara zina hanya hukum Allah sahaja yang dapat membendungnya.

     UMNO-BN tak mahu hukum hudud.  Tidak hairan berleluasa anak luar nikah.  Semakin tahun semakin banyak.  Tahun 2009 sahaja merekodkan hampir 17,000 anak luar nikah.Kenapa ini tidak dibendung?  20 tahun akan datang mereka ini semuanya sudah dewasa dan mahu berkahwin.  Macam mana dengan perkahwinan mereka?  Persoalan yang mesti difikirkan umat ialah

1)    Keluarga manakah yang hendak menerima lelaki/perempuan yang tiada bapa
2)    Anak luar nikah terputus nasab, tiada dapat mewarisi harta melalui hukum faraid
3)    Ibu yang ada 1 anak luar nikah, kemudiannya berkahwin secara sah dengan seorang lelaki dan memiliki zuriat,  bagaimanakah psikologi anak pertama yang diperolehi secara haram?
4)  Bagaimana pergaulan anak ini di sekolah?  Dulu boleh letak anak luar nikah dengan bapa Abdullah. Tapi kini apabila tak ada surat nikah maka ruang nama bapa dikosongkan.
5)   Anak luar nikah ini pula kalau tak kahwin akan terus melahirkan anak luar nikah juga dan begitulah seterusnya.

    Kerumitan ini tidak lain kerana UMNO tak mahu hukum Islam.  UMNO tak mahu laksana hudud.  Apabila hudud tidak dilaksanakan maka terjadilah gejala sosial yang ada kini.  Wahai UMNO kembalilah kepada Al-Qur'an dan Sunnah.  Wahai Allah, jodohkanlah anak luar nikah ini dengan mereka yang menentang hukum hudud (UMNO), Ya Rabbil 'alamin.

Read more...

UMNO TAK AMANAH, JUAL HARTA NEGARA RM330 BILLION

>> Sabtu, Mei 01, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 66

UMNO TAK AMANAH - PEMIMPIN UMNO JUAL ASET NEGARA RM330 BILLION 

ALLAH TAALA BERFIRMAN DALAM SURAH AL MU'MINUN AYAT 8

 

Dan mereka yang menjaga amanah dan janjinya; 

Chinese
他們是尊重自己所受的信托和自己所締的盟約的, 
Tamil 
இன்னும், அவர்கள் தங்கள் (இடம் ஒப்படைக்கப்பட்ட) அமானிப் பொருட்களையும், தங்கள் வாக்குறுதிகளையும் காப்பாற்றுவார்கள்.
(23:8)
      
Dalam ayat ini Allah Taala menjelaskan dengan terang 2 ciri manusia, iaitu 

1)   ciri manusia yang beriman
2)   ciri manusia yang mewarisi syurga firdaus

     Antara ciri manusia yang benar beriman dan mewarisi syurga Firdaus Allah ialah mereka yang menjaga janji dan amanah yang diberikan kepadanya.  Amanah yang besar ialah amanah kepimpinan.  Amanah kepimpinan ialah untuk memimpin manusia mengabdikan diri kepada Allah.  

     Amanah kepimpinan juga ialah pemimpin mestilah menjaga harta dan aset negara.  Tidak boleh disalahgunakan.  Justeru para khulafa Ar Rasyidin terus memastikan Madinah dan seluruh negara yang dibuka oleh Islam terus terpelihara dengan Islam.  Di zaman Umar Al-Khatab berlaku pembukaan kota Iraq.  Maka wujud pelbagai bentuk ghanimah (harta rampasan perang).  Terlalu banyak pandangan dari seluruh para sahabat.  Namun tiada satu pendapat ghanimah perang hendak dijual pada orang lain.  Demikianlah seluruh para sahabat menjaga amanah kepimpinan.

     UMNO didedahkan oleh Mahathir telah menjual aset negata bernilai RM 330 billion.  Tak kiralah dizaman mana?  Semuanya adalah angkara pemimpin UMNO yang khianat.  Kini rakyat Malaysia seramai 27 juta telah kerugian sebanyak RM330 billion.  Ada pemimpin UMNO yang dapat komisyen ratusan juta.  Jadi pemimpin UMNO lain pula berusaha untuk mendapat komisyen juga.  Apa akan jadi sekiranya setiap orang yang bernama pemimpin UMNO melakukan perkara ini?  Maka tidakkah Malaysia akan hancur?  Angkara siapakah?  Tidak lain ia adalah angkara pemimpin UMNO.  

     Ahli UMNO bawahan sokong pemimpin UMNO macam nak ngak.  Ahli UMNO sanggup masuk neraka asalkan UMNO-BN menang (kenyataan satu makcik UMNO yang sokong BN di Felda Gedangsa).  Sedang pemimpin UMNO bermewah dan menjual aset negara pada orang lain.  Wahai ahli UMNO tinggalkan UMNO.  Selamat Tinggal UMNO.

Read more...

UMNO LAWAN ISLAM - KEJADIAN PEMBUNUHAN MANUSIA TIDAK BERDOSA MENJADI-JADI

>> Jumaat, April 30, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 65

UMNO TAK NAK ISLAM - BERAPA LAGI NYAWA YANG TIDAK BERDOSA AKAN TERBUNUH

ALLAH TAALA berfirman dalam surah Furqan ayat 68


Dan juga mereka yang tidak menyembah sesuatu yang lain bersama-sama Allah, dan tidak membunuh jiwa yang diharamkan Allah membunuhnya, kecuali dengan jalan yang hak (yang dibenarkan oleh syarak), dan tidak pula berzina; dan sesiapa melakukan yang demikian, akan mendapat balasan dosanya; 
Chinese
他們只祈禱真主,不祈禱別的神靈;他們不違背真主的禁令而殺人,除非由於償 命;他們也不通奸。誰犯此類(罪惡),誰遭懲罰; 
Tamil
அன்றியும், அவர்கள் அல்லாஹ்வுடன் வேறு நாயனைப் பிரார்த்திக்கமாட்டார்கள்; இன்னும், அல்லாஹ்வினால் விலக்கப் பட்ட எந்த மனிதரையும் அவர்கள் நியாயமின்றிக் கொல்லமாட்டார்கள், விபசாரமும் செய்ய மாட்டார்கள் - ஆகவே, எவர் இவற்றைச் செய்கிறாரோ, அவர் தண்டனை அடைய நேரிடும்.
(25:68)
  
Jelas dalam firman Allah Taala dalam surah Al- Furgan bahawa Islam agama yang diturunkan Allah sangat menjaga nyawa.  Nyawa yang dijaga dan dipelihara Islam bukan sahaja orang yang beriman malahan nyawa seluruh umat manusia.  Hatta nilai nyawa dalam peperangan suasana paling getir juga dipelihara oleh Islam.


     Islam membenarkan pembunuhan kepada 4 jenis keadaan, iaitu

1)   murtad - hukum hudud
2)   penzina yang sudah kahwin terus berzina - hukum hudud
3)   balas bunuh - hukum qisas
4)   berperang mempertahankan Islam dengan hanya membunuh tentera musyrik


    Inilah keadaan nyawa dibunuh dalam Islam.  Lihatlah keindahan Islam.  Islam membunuh nyawa dalam keadaan merosakkan Islam, merosakkan zuriat dan menghapuskan balas dendam.  Inilah masyarakat yang ingin dibina oleh Islam iaitu masyarakat yang harmoni dan kehidupan yang berukun damai.  Tiada rasa terancam antara seorang dengan orang yang lain.  

     Malahan dalam keadaan perang Islam tetap menjaga prinsipnya iaitu yang dibunuh ialah tentera yang memusuhi Islam.  Perempuan, orang tuan, OKU, kanak-kanak, para pendita agama bukan Islam terus dipelihara oleh Islam.  Barat akhirnya menerimapakai nilai Islam dan meletakkannya sebagai asas dalam dasar peperangan PBB yang disebutkan Deklarasi Geneva. 


     Apabila perlaksanaan hukum Islam ditolak oleh UMNO, maka kita lihat siri kejadian pembunuhan berterusan berlaku.  Cuma pihak yang melakukan sahaja berbeza.  Nyawa di Malaysia kini adalah sangat murah.  Antara siri pembunuhan yang belum di jawab dengan jelas oleh pihak yang berkaitan ialah


1)  Pembunuhan YB Samad Gol (1968)
2)  Pembunuhan Altantuya Monggolia (2005)
3)  Pembunuhan Kugan (2007)
4)  Pembunuhan Teoh Beng Hock (2009)
5)  Pembunuhan Siva - ketua Kelab Peny Pas T. Intan  (2010)
6)  Pembunuhan adik Aminurrashid (2010)


    Kenapa semua ini berlaku? Tidak lain kerana UMNO menolak hukum Islam.  UMNO tak nak Hudud dan Qisas - hukuman dari Yang Maha Adil untuk manusia seluruhnya.  Wahai orang UMNO adik aminurrashid kamu akan kata bahawa ini bukan anak kami.  Kalau nyawa semurah ini di Malaysia apakah ada jaminan anak kita akan selamat termasuk anak orang UMNO?


     Fikir-fikirkan?  Melayu kena menolak UMNO.  Tiada jalan lain untuk selamat melainkan dengan menolak UMNO.  Selamat tinggal UMNO.  Sayonara UMNO.RAKYAT MESTI TERUS TUNTUT PILIHANRAYA YANG ADIL. RAKYAT MENUNTUT
1) SPR BERADA DI BAWAH SELIAAN PARLIMEN
2) CELUP JARI DENGAN DAKWAT KEKAL MESTILAH SEGERA DIBUAT OLEH SPR
3) TENTERA DAN POLIS TIDAK DIBENARKAN MENGUNDI
4) MENGUNDI HANYA UNTUK ORANG AWAM DAN ADA KAD PENGENALAN
5) PENDAFTARAN AUTOMATIK UNTUK WARGA NEGARA MALAYSIA 18 TAHUN KEATAS.
6) SPR MESTI BERKECUALI

Read more...

Benarkah PAS Hina Sultan atau Umno Yang Maki Sultan

>> Khamis, April 29, 2010

Oleh: Ustaz Idris Ahmad

Parti Islam Se-Malaysia (PAS) melihat Umno kini semakin terdesak untuk menarik perhatian rakyat dan Sultan khususnya di Kedah. Mereka mendendangkan lagu “PAS hina Sultan Kedah” hanya kerana mereka kini sudah ketandusan isu untuk menyerang Kerajaan Pakatan Kedah.


Adun PAS Kubang Rotan, YB Mohd Nasir Mustafa membangkitkan dua soalan dibawah ini dalam sidang Dun?

1. Sejauh manakah bidang kuasa KDYMM Tuanku Sultan sebagai Ketua Agama Islam di negeri ini dihormati oleh kerajaan Pusat?

2.Setakat manakah tahap tidak boleh campur tangan kerajaan negeri Kedah dalam pentadbiran hal ehwal agama Islam, nyatakan perkara tidak boleh tersebut?

Rakyat yang membaca soalan ini pasti akan ketawa melihat reaksi Umno yang begitu panik dan culas dalam membuat bantahan.

Read more...

Pengundi Cina Hulu Selangor Buktikan Tolak BN, Peruntukan Akan Dapat Juga

Oleh :Ustaz Idris Ahmad 

Parti Islam Se-Malaysia (PAS) mengucapkan terima kasih kepada seluruh pengundi di Hulu Selangor kerana memberikan sokongan hebat kepada Pakatan khususnya kepada pengundi Cina yang jelas mendukacitakan BN.

Semalam Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak mengunakan duit peruntukan rakyat untuk Kementerian Pelajaran bagi membayar ‘hutangnya’ kepada pengundi Cina sebanyak RM 3 juta. SRJK (C) Rasa, Hulu Selangor menerima duit itu walaupun kaum Cina sudah menolak parti berkenaan.

Rakyat yang bijak akan melihat bahawa jika mereka tidak undi BN sekalipun, BN akan berikan bantuan juga akhirnya. Mungkin sesetengah rakyat beranggapan bahawa mereka kalau sokong BN akan dapat lebih.

Tetapi harus diingat BN terdesak berikan bantuan RM 3 juta yang tiada dalam senarai perancangan perbelanjaan Kementerian Pelajaran itu kerana ingin mendapatkan sokongan kaum Cina. Pilihanraya Parlimen Sibu yang majoriti penduduknya adalah kaum Cina menjadi sasaran terbaru mereka selepas dikecewakan oleh pengundi Cina di Hulu Selangor.

Read more...

UMNO CIPTA HUKUM POLITIK - HARAM DALAM MASJID, LUAR MASJID HALAL

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 64Allah Taala Berfirman dalam surah Al-Baqarah ayat 257


Allah Pelindung (Yang mengawal dan menolong) orang-orang yang beriman. Ia mengeluarkan mereka dari kegelapan (kufur) kepada cahaya (iman). Dan orang-orang yang kafir, penolong-penolong mereka ialah Taghut yang mengeluarkan mereka dari cahaya (iman) kepada kegelapan (kufur). Mereka itulah ahli neraka, mereka kekal di dalamnya. 
Chinese
真主是信道的人的保祐者,使他們從重重黑暗走入光明;不信道的人的保祐者是惡 魔,使他們從光明走入重重黑暗。這等人,是火獄的居民,他們將永居其中。 
Tamil 
அல்லாஹ்வே நம்பிக்கை கொண்டவர்களின் பாதுகாவலன் (ஆவான்) அவன் அவர்களை இருள்களிலிருந்து வெளிச்சத்தின் பக்கம் கொண்டு வருகின்றான்;. ஆனால் நிராகரிப்பவர்களுக்கோ - (வழி கெடுக்கும்) ஷைத்தான்கள் தாம் அவர்களின் பாது காவலர்கள்;. அவை அவர்களை வெளிச்சத்திலிருந்து இருள்களின் பக்கம் கொண்டு வருகின்றன. அவர்களே நரகவாசிகள்; அவர்கள் அதில் என்றென்றும் இருப்பர்.
(2:257)


UMNO CIPTA HUKUM POLITIK - HARAM DALAM MASJID TAPI HALAL DILUAR MASJID

     Islam membenarkan politik.  Perkataan waliy pada ayat diatas adalah lambang kepada kepimpinan.  Pemimpin yang di pilih oleh manusia.  Ciri pemimpin mestilah

1)  yang dapat memimpin manusia kepada Allah,
2)  mencari keredhaan Allah,
3)  melaksanakan perintah Allah,
4)  berjuang dan berjihad menegakkan hukum Allah

lalu manusia mestilah dididik dengan keilmuan Islam sehingga wujud ciri di atas.  Dalam konteks Nabi Muhammad saw maka tarbiyah Nabi berlaku dalam masjid.  Termasuk untuk melatih kepimpinan,  Nabi melaksanakannya dalam masjid. Nabi Muhammad saw membicarakan hal politik dalam masjid.  Menceritakan kepada para sahabat tentang dua kuasa besar yang perlu diruntuhkan iaitu Rome dan Parsi.  Tidak pernah berlaku dualism dalam diri Nabi iaitu membacakan ayat Al-Qur'an di dalam masjid Nabi (surah Rum) dan dalam masa yang sama menceritakan hal Rome dan Parsi di luar masjid.

Pemimpin jenis kedua ialah pemimpin yang ikut telunjuk syaitan (YAHUDI/NASRANI).  Ciri jenis pemimpin jenis ini ialah

1)  suka menipu (budaya UMNO)
2)  suka rasuah (budaya UMNO)
3)  ambil Yahudi sebagai penasihat (budaya UMNO)
4)  Benci pada hukum Allah (budaya UMNO)
5)  Benci pada Al-Qur'an dan Sunnah (budaya UMNO)
6)  Haramkan Jawi (1968), Jawi tulisan Al-Qur'an.  Ramai tak boleh baca Qur'an (kerja UMNO)
7)  haram cakap politik dalam masjid.  Cakap politik diluar masjid (kerja UMNO)
8)  Tak nak bertudung (budaya orang UMNO)
9)  memiliki akhlak buruk (orang UMNO)

  Orang yang mempunyai budaya di atas, Allah sebut mereka Thaga - melampaui batas -d neraka Allah.
UMNO amalkan budaya songsang Islam dalam kehidupan.  Islam membenarkan cakap politik di mana sahaja termasuk dalam masjid.  UMNO kata tak.  Dalam masjid tak boleh (haram) tapi luar masjid boleh (halal).

Mari pula kita letakkan babi.  Macamana?  Mengikut kaedah hukum UMNO maka Babi Luar masjid haram tapi dalam masjid halal.  Rasuah pada UMNO macam mana?  Hukum Rasuah pada UMNO ialah kalau manusia nampak rasuah hukumnya haram tapi kalau manusia tak nampak maka rasuah hukumnya adalah halal.

Islam sangat konsisten.  Babi adalah haram, maka di mana sahaja adalah haram.  Judi haram maka apa sahaja bentuk judi dan pertaruhan ,  ia adalah haram.  Kena dengan UMNO ia ubah ikut selera nafsunya.  Ini lah Thaghut - melampaui batas.  Orang yang melampaui batas dihumban oleh Allah dalam neraka.

Bertaubatlah wahai ahli UMNO.  Kembalilah kepada Al-Qur'an dan Sunnah.  Jangan buat hukum sendiri.  Ikut Al-Qur'an dan Sunnah selamat di dunia dan akhirat.

RAKYAT MESTI TERUS TUNTUT PILIHANRAYA YANG ADIL. RAKYAT MENUNTUT
1) SPR BERADA DI BAWAH SELIAAN PARLIMEN
2) CELUP JARI DENGAN DAKWAT KEKAL MESTILAH SEGERA DIBUAT OLEH SPR
3) TENTERA DAN POLIS TIDAK DIBENARKAN MENGUNDI
4) MENGUNDI HANYA UNTUK ORANG AWAM DAN ADA KAD PENGENALAN
5) PENDAFTARAN AUTOMATIK UNTUK WARGA NEGARA MALAYSIA 18 TAHUN KEATAS.
6) SPR MESTI BERKECUALI

Read more...

UMNO GAGAL MEMELIHARA KEBENARAN AL-QUR'AN

>> Rabu, April 28, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 63


Allah Taala berfirman dalam surah Al-Baqarah 24Maka kalau kamu tidak dapat membuatnya, dan sudah tentu kamu tidak dapat membuatnya, maka peliharalah diri kamu dari api neraka yang bahan-bahan bakarannya: manusia dan batu-batu (berhala), (iaitu neraka) yang disediakan untuk orang-orang kafir. 
Chinese
如 果你們不能作──你們絕不能作──那末,你們當防備火獄,那是用人和石做燃料的,已為不信道的人們預備好了。 
Tamil
(அப்படி) நீங்கள் செய்யாவிட்டால், அப்படிச் செய்ய உங்களால் திண்ணமாக முடியாது, மனிதர்களையும் கற்களையும் எரிபொருளாகக் கொண்ட நரக நெருப்பை அஞ்சிக் கொள்ளுங்கள். (அந்த நெருப்பு, இறைவனையும் அவன் வேதத்தையும் ஏற்க மறுக்கும்) காஃபிர்களுக்காகவே அது சித்தப்படுத்தப்பட்டுள்ளது.
 (2:24)


Setelah Allah mencabar mereka yang tidak beriman dengan kebenaran Al-Qur'an maka tanggungjawab manusia seterusnya ialah untuk memelihara dirinya daripada azab neraka Allah. Siksaan neraka Allah adalah mengerikan. Tak sanggup manusia untuk memikulnya. Justeru itu memelihara kebenaran adalah tugas utama manusia. Berbudaya dengan budaya kebenaran juga adalah tugas manusia.

UMNO budayanya adalah batil dan jahat.

1) Budaya UMNO rasuah. Rasuah adalah budaya orang dalam neraka. Rasuah dalam pilihanraya
2) Budaya UMNO tipu. Tipu adalah budaya orang dalam neraka. Tipu dalam pilihanraya
3) Budaya UMNO tunggang arak. Arak adalah budaya orang dalam neraka.
4) Budaya UMNO tolak hukum Allah. Tolak hukum Allah di campak Allah dalam neraka
5) Budaya UMNO khianat kepada agama. Khianat sifat munafik. Munafik dalam neraka
6) Budaya UMNO berpura dgn agama. Yang di kata dgn dalam hati lain. Ini munafik. Munafik d neraka
7) Budaya UMNO mencipta fitnah. Fitnah budaya orang dalam neraka
8) budaya UMNO menyalahguna kuasa, melakukan dan pertahan kezaliman. Pertahan zalim d neraka
9) Budaya UMNO tak ikut perintah Allah. contoh Tak bertudung. Tak bertudung di neraka
10) Budaya UMNO perkauman sempit. Kalau geng UMNO pertahan walau salah. Geng UMNO walau rasuah tak kena siasat. Perjuangan spt ini tak diakui Nabi. Kalau Nabi tak akui maka di neraka

dan banyak lagi budaya yang batil dan jahat. Arahan Al-Qur'an peliharalah diri kamu wahai orang UMNO dari perkara batil. Bagaimana? Hnedaklah kamu meninggalkan UMNO. Carilah kebenaran. Janganlah biar diri kamu wahai orang UMNO terus dalam kesesatan. Selamat tinggal wahai UMNO. Sayonara UMNO. Jangan undi calon UMNO. Jangan sokong calon BN.

RAKYAT MESTI TERUS TUNTUT PILIHANRAYA YANG ADIL. RAKYAT MENUNTUT
1) SPR BERADA DI BAWAH SELIAAN PARLIMEN
2) CELUP JARI DENGAN DAKWAT KEKAL MESTILAH SEGERA DIBUAT OLEH SPR
3) TENTERA DAN POLIS TIDAK DIBENARKAN MENGUNDI
4) MENGUNDI HANYA UNTUK ORANG AWAM DAN ADA KAD PENGENALAN
5) PENDAFTARAN AUTOMATIK UNTUK WARGA NEGARA MALAYSIA 18 TAHUN KEATAS.
6) SPR MESTI BERKECUALI

Read more...

UMNO MENANG MAKNA P/RAYA ITU TIPU (UMNO=BUDAYA TIPU)

>> Selasa, April 27, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 62UMNO MENANG PILIHANRAYA MAKNA PILIHANRAYA ITU TIPU DAN KOTOR
  
  Allah Taala berfirman dalam surah baqarah ayat 23


Dan kalau kamu ada menaruh syak tentang apa yang Kami turunkan (Al-Quran) kepada hamba kami (Muhammad), maka cubalah buat dan datangkanlah satu surah yang sebanding dengan Al-Quran itu, dan panggilah orang-orang yang kamu percaya boleh menolong kamu selain dari Allah, jika betul kamu orang-orang yang benar. 
Chinese
如 果你們懷疑我所降示給我的僕人的經典,那末,你們試擬作一章,並捨真主而祈禱你們的見証,如果你們是誠實的。 
Tamil
இன்னும், (முஹம்மது (ஸல்) என்ற) நம் அடியாருக்கு நாம் அருளியுள்ள (வேதத்)தில் நீங்கள் சந்தேகம் உடையோராக இருப்பீர்களானால், (அந்த சந்தேகத்தில்) உண்மை உடையோராகவும் இருப்பீர்களானால் அல்லாஹ்வைத்தவிர உங்கள் உதவியாளர்களை(யெல்லாம் ஒன்றாக) அழைத்து (வைத்து)க்கொண்டு இது போன்ற ஓர் அத்தியாயமேனும் கொன்டு வாருங்கள்.
(2:23)
 
     Dalam ayat ini Allah Taala mencabar manusia yang berbohong dan mendustakan agama sila buat satu surah seperti Al-Qur'an.  Para pendusta agama boleh membawa sesiapa sahaja penolongnya untuk membantu membuat surah seperti Al-Qur'an.  Allah Taala memberi jaminan bahawa mereka akan menemui kegagalan.  Kerja mereka yang mendustakan agama menjadi sia-sia.  

    Inilah yang cuba dibuat oleh UMNO.  Mereka membuat pelbagai manipulasi dalam pilihanraya sehingga tidak nampak lagi kebenaran dalam pilihanraya.  Antara penipuan UMNO yang dibantu oleh SPR secara terang ialah

1)     Pengundi hantu.  Banyak kes yang sebelum ini dalam banyak pilihanraya wujud pengundi hantu.  Kenapa SPR tidak mahu membetulinya?.  Tidak lain SPR membantu manipulasi yang hendak dibuat oleh UMNO.  Wahai UMNO dan SPR apakah gaji yang kamu makan itu halal dengan perbuatan penipuan itu.  Rakyat sudah muak dengan macam-macam alasan.  Teluskan segera pilihanraya Malaysia wahai SPR.  Ini adalah tanggungjawab kamu.  Gaji kamu dibayar oleh rakyat,  segeralah berkhidmat untuk rakyat dan bukan menjadi sebahagian daripada UMNO.  Segeralah perbetulkan sebelum Allah mendatangkan bala kepada kamu wahai SPR sama ada di dunia atau akhirat.

2)    Undi Pos.  Kenapa masih ada?  Banyak pegawai tentera, polis sudah membuat pengakuan bahawa merekalah yang memangkah untuk kakitangan polis atau tentera yang mengundi pos.  Itu sebab demokrasi Malaysia jauh kebelakang berbanding dengan Indonesia.  Indonesia sudah terkehadapan dalam demokrasi.  Di Indonesia tiada undi pos.  Tentera dan polis Indonesia tidak dibenarkan mengundi.  SPR Malaysia sepatutnya berasa sangat malu dengan negara jiran Indonesia.  Kenapa tiada perubahan.  Tidak lain adalah untuk SPR membantu penipuan bersama dengan UMNO

3)     Rasuah dalam pilihanraya.  Penipuan yang sangat jelas adalah rasuah dalam pilihanraya dengan pelbagai janji oleh pemimpin UMNO.  Janji ini dikategorikan oleh pemimpin UMNO sebagai menyelesaikan  masalah yang diwujudkan oleh UMNO-BN.  Inilah penipuan yang jelas oleh UMNO dalam pilihanraya terutama dalam PRK Hulu Selangor.  Antara yang sangat jelas janji BN di Felda Sungai Buaya dan jaminan PM beri RM 3 juta kepada sebuah sekolah jenis Cina yang mempunyai murid 30 orang sahaja.  

4)     Berdasarkan siri-siri penipuan yang diatas dan banyak lagi sekiranya hendak disenaraikan maka ada tak makna pilihanraya yang sebegini rupa pengurusannya oleh SPR.  Prestasi SPR adalah sangat buruk.  SPR sudah menjadi sebahagian daripada jentera UMNO.  SPR tidak menampakkan dirinya sebagai berkecuali.  SPR adalah kelab penyokong UMNO.

Rakyat kena berubah menuntut pilihanraya yang lebih adil.   Ahli UMNO tidakkah anda berasa bersalah dengan kemenangan yang secara tipu.  Sanggupkah anda menerima bahawa kalau UMNO menang makna pilihanraya tersebut penuh dengan penipuan.  Berubahlah dan tinggalkanlah UMNO. 

RAKYAT MESTI TERUS TUNTUT PILIHANRAYA YANG ADIL.  RAKYAT MENUNTUT
1)  SPR BERADA DI BAWAH SELIAAN PARLIMEN
2)  CELUP JARI DENGAN DAKWAT KEKAL MESTILAH SEGERA DIBUAT OLEH SPR
3)  TENTERA DAN POLIS TIDAK DIBENARKAN MENGUNDI
4)  MENGUNDI HANYA UNTUK ORANG AWAM DAN ADA KAD PENGENALAN
5)  PENDAFTARAN AUTOMATIK UNTUK WARGA NEGARA MALAYSIA 18 TAHUN KEATAS.
6)  SPR MESTI BERKECUALI

Read more...

UMNO-BN MESTI TELUS DALAM PILIHANRAYA

>> Isnin, April 26, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 61


    Sampai hari ini UMNO-BN tidak berani melaksanakan dan merombak sistem pelaksanaan dalam pilihanraya negara.  Suruhanjaya Pilihan Raya adalah badan yang tidak bebas.  Ia di letakkan di bawah seliaan Jabatan Perdana Menteri Malaysia.  Maka SPR akan berkerja untuk PM dan bukan untuk rakyat.

     Sepatutnya sebagai badan bebas langkah yang mesti dibuat ialah

1)     SPR diletakkan di bawah seliaan Parlimen Malaysia.  UMNO-BN memang tak mahu.

2)     Tanda seorang rakyat sudah mengundi ialah mencelup salah satu jari ke dalam dakwat kekal. Ini adalah untuk mengelak penipuan.  Ini adalah untuk mengelak undi 2 kali di tempat yang berbeza.  Ini juga UMNO-BN tak mahu.  Sedangkan negara yang dikategorikan terbelakang dari sudut ketelusan pun sudah melaksanakannya seperti Indonesia, Papua New Gueinea.  Kenapa SPR masih beralasan?  UMNO-BN tak nak.


      SPR  beralasan kos meningkat.  Kerajaan membayar APCO RM77 juta bukan suatu pembaziran?   Kenapa untuk pemilihan pemimpin rakyat suatu agenda yang sangat penting kerajaan tidak mahu berbelanja? APCO sekadar untuk menaikkan imej 1 individu rakyat terpaksa berbelanja RM77 juta?

3)     Senarai nama pengundi tidak pernah dikemaskini.  Senarai nama mereka yang mati masih dalam senarai SPR.  Zaman kini zaman IT.  Kenapa SPR masih memberi bermacam alasan?  Ini juga UMNO-BN tak nak.

4)     Kenapa mesti berlaku perpindahan pengundi tanpa kebenaran si pengundi?  Tiada persempadanan semula?  Semua ini SPR buat untuk memenangkan UMNO-BN.  Jangan sampai rakyat nanti bangkit membetulkan kamu SPR.  UMNO-BN suka kerana memenangkan mereka.  Ini berlaku dalam pilihanraya Kecil P094 Hulu Selangor.

     Fikir-fikirkan le wahai UMNO.  Kenapa tak mahu kepada kebenaran?  Tinggalkan UMNO.

Read more...

MIC PERKUDA UMNO UTK MENANGKAN CALON MIC

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE60


KEPUTUSAN YANG BERAT SEBELAH
PKR LAWAN KERAJAAN M'SIA BUKAN PKR LAWAN  BN

SIAPA PERKUDA SIAPA?  UMNO PERKUDA MIC ATAU MIC PERKUDA UMNO

      Inilah persoalan yang mesti dijawab oleh ahli UMNO.  Siapa perkuda siapa?  Apakah UMNO perkuda MIC atau MIC perkuda UMNO?  Orang UMNO akan jawab tak kisah asal BN menang sudah.  Begitulah simplistiknya pemikiran ahli UMNO.  UMNO tak kisah 

1)     walau yang dipangkahnya adalah calon MIC bukan calon Melayu? 
2)     siapa pemimpin yang dipilihnya asal duit masyuuuuk?  
3)     memberi undi pada pemimpin yang korup dan parti yang zalim?
4)     memangkah calon India sekalipun.  Melayu sudah hilang sensitivitinya

UMNO hanya berkisah kalau

1)   PAS dan PKR kerjasama dengan DAP.  Macam-macam dikatakan UMNO seperti PAS tunggangan DAP.  Di Hulu Selangor macam mana. Siapa tunggang siapa?  UMNO tunggang MIC atau MIC tunggang UMNO.  Inilah yang dikatakan orang kuman jauh nampak gajah depan mata tak nampak.  Punya tak malunya UMNO.

2)    Kalau calon PAS atau PKR menang dalam P/Raya Kecil dengan sokongan cina, India maka UMNO kata kemenangan tidak bererti kerana tiada sokongan Melayu.  Calon Melayu tapi dapat sokongan undi dari bangsa Cina dan India.  Di Hulu Selangor calon India, sokongan undi daripada bangsa Melayu.  Ada ke makna bangsa Melayu disini?  UMNO parti orang Melayu, sokongan kepada bangsa India.  Bolehkah Melayu Hulu Selangor menjadi sandaran.

3.  Apa beza calon PAS (Melayu)/PKR (Melayu)  mendapat sokongan undi dari Cina dan India dengan calon BN yang India,  orang Melayu memberi sokongan penuh?   UMNO jangan lagi mendabik dada kata dia parti orang Melayu.  Parti orang Melayu sepatutnya memangkah calon Melayu.

4.   UMNO baru nak belajar bahawa Malaysia multiracial.  PAS dah tubuh Kelab Penyokong India dan Cina, PKR memang sudah multiracial.  UMNO nak tubuh kelab Penyokongnya?  Sekarang kelab Penyokong UMNO ialah

a)  Kemas
b)  Rela
c)  Rukun Tetangga
d)  Polis Raja Di Malaysia
e)  FRU
f)   Suruhanjaya P/Raya
g)  S/jaya Pencegahan Rasuah Malaysia
h)  Institusi Kehakiman Negara

    Wahai ahli UMNO tak malu ke menang dengan undi pos.  Kemenangan yang tidak bermaruah.  Tinggalkan le UMNO.

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP