#1

UMNO MENANG MAKNA P/RAYA ITU TIPU (UMNO=BUDAYA TIPU)

>> Selasa, April 27, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 62UMNO MENANG PILIHANRAYA MAKNA PILIHANRAYA ITU TIPU DAN KOTOR
  
  Allah Taala berfirman dalam surah baqarah ayat 23


Dan kalau kamu ada menaruh syak tentang apa yang Kami turunkan (Al-Quran) kepada hamba kami (Muhammad), maka cubalah buat dan datangkanlah satu surah yang sebanding dengan Al-Quran itu, dan panggilah orang-orang yang kamu percaya boleh menolong kamu selain dari Allah, jika betul kamu orang-orang yang benar. 
Chinese
如 果你們懷疑我所降示給我的僕人的經典,那末,你們試擬作一章,並捨真主而祈禱你們的見証,如果你們是誠實的。 
Tamil
இன்னும், (முஹம்மது (ஸல்) என்ற) நம் அடியாருக்கு நாம் அருளியுள்ள (வேதத்)தில் நீங்கள் சந்தேகம் உடையோராக இருப்பீர்களானால், (அந்த சந்தேகத்தில்) உண்மை உடையோராகவும் இருப்பீர்களானால் அல்லாஹ்வைத்தவிர உங்கள் உதவியாளர்களை(யெல்லாம் ஒன்றாக) அழைத்து (வைத்து)க்கொண்டு இது போன்ற ஓர் அத்தியாயமேனும் கொன்டு வாருங்கள்.
(2:23)
 
     Dalam ayat ini Allah Taala mencabar manusia yang berbohong dan mendustakan agama sila buat satu surah seperti Al-Qur'an.  Para pendusta agama boleh membawa sesiapa sahaja penolongnya untuk membantu membuat surah seperti Al-Qur'an.  Allah Taala memberi jaminan bahawa mereka akan menemui kegagalan.  Kerja mereka yang mendustakan agama menjadi sia-sia.  

    Inilah yang cuba dibuat oleh UMNO.  Mereka membuat pelbagai manipulasi dalam pilihanraya sehingga tidak nampak lagi kebenaran dalam pilihanraya.  Antara penipuan UMNO yang dibantu oleh SPR secara terang ialah

1)     Pengundi hantu.  Banyak kes yang sebelum ini dalam banyak pilihanraya wujud pengundi hantu.  Kenapa SPR tidak mahu membetulinya?.  Tidak lain SPR membantu manipulasi yang hendak dibuat oleh UMNO.  Wahai UMNO dan SPR apakah gaji yang kamu makan itu halal dengan perbuatan penipuan itu.  Rakyat sudah muak dengan macam-macam alasan.  Teluskan segera pilihanraya Malaysia wahai SPR.  Ini adalah tanggungjawab kamu.  Gaji kamu dibayar oleh rakyat,  segeralah berkhidmat untuk rakyat dan bukan menjadi sebahagian daripada UMNO.  Segeralah perbetulkan sebelum Allah mendatangkan bala kepada kamu wahai SPR sama ada di dunia atau akhirat.

2)    Undi Pos.  Kenapa masih ada?  Banyak pegawai tentera, polis sudah membuat pengakuan bahawa merekalah yang memangkah untuk kakitangan polis atau tentera yang mengundi pos.  Itu sebab demokrasi Malaysia jauh kebelakang berbanding dengan Indonesia.  Indonesia sudah terkehadapan dalam demokrasi.  Di Indonesia tiada undi pos.  Tentera dan polis Indonesia tidak dibenarkan mengundi.  SPR Malaysia sepatutnya berasa sangat malu dengan negara jiran Indonesia.  Kenapa tiada perubahan.  Tidak lain adalah untuk SPR membantu penipuan bersama dengan UMNO

3)     Rasuah dalam pilihanraya.  Penipuan yang sangat jelas adalah rasuah dalam pilihanraya dengan pelbagai janji oleh pemimpin UMNO.  Janji ini dikategorikan oleh pemimpin UMNO sebagai menyelesaikan  masalah yang diwujudkan oleh UMNO-BN.  Inilah penipuan yang jelas oleh UMNO dalam pilihanraya terutama dalam PRK Hulu Selangor.  Antara yang sangat jelas janji BN di Felda Sungai Buaya dan jaminan PM beri RM 3 juta kepada sebuah sekolah jenis Cina yang mempunyai murid 30 orang sahaja.  

4)     Berdasarkan siri-siri penipuan yang diatas dan banyak lagi sekiranya hendak disenaraikan maka ada tak makna pilihanraya yang sebegini rupa pengurusannya oleh SPR.  Prestasi SPR adalah sangat buruk.  SPR sudah menjadi sebahagian daripada jentera UMNO.  SPR tidak menampakkan dirinya sebagai berkecuali.  SPR adalah kelab penyokong UMNO.

Rakyat kena berubah menuntut pilihanraya yang lebih adil.   Ahli UMNO tidakkah anda berasa bersalah dengan kemenangan yang secara tipu.  Sanggupkah anda menerima bahawa kalau UMNO menang makna pilihanraya tersebut penuh dengan penipuan.  Berubahlah dan tinggalkanlah UMNO. 

RAKYAT MESTI TERUS TUNTUT PILIHANRAYA YANG ADIL.  RAKYAT MENUNTUT
1)  SPR BERADA DI BAWAH SELIAAN PARLIMEN
2)  CELUP JARI DENGAN DAKWAT KEKAL MESTILAH SEGERA DIBUAT OLEH SPR
3)  TENTERA DAN POLIS TIDAK DIBENARKAN MENGUNDI
4)  MENGUNDI HANYA UNTUK ORANG AWAM DAN ADA KAD PENGENALAN
5)  PENDAFTARAN AUTOMATIK UNTUK WARGA NEGARA MALAYSIA 18 TAHUN KEATAS.
6)  SPR MESTI BERKECUALI

Read more...

UMNO-BN MESTI TELUS DALAM PILIHANRAYA

>> Isnin, April 26, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 61


    Sampai hari ini UMNO-BN tidak berani melaksanakan dan merombak sistem pelaksanaan dalam pilihanraya negara.  Suruhanjaya Pilihan Raya adalah badan yang tidak bebas.  Ia di letakkan di bawah seliaan Jabatan Perdana Menteri Malaysia.  Maka SPR akan berkerja untuk PM dan bukan untuk rakyat.

     Sepatutnya sebagai badan bebas langkah yang mesti dibuat ialah

1)     SPR diletakkan di bawah seliaan Parlimen Malaysia.  UMNO-BN memang tak mahu.

2)     Tanda seorang rakyat sudah mengundi ialah mencelup salah satu jari ke dalam dakwat kekal. Ini adalah untuk mengelak penipuan.  Ini adalah untuk mengelak undi 2 kali di tempat yang berbeza.  Ini juga UMNO-BN tak mahu.  Sedangkan negara yang dikategorikan terbelakang dari sudut ketelusan pun sudah melaksanakannya seperti Indonesia, Papua New Gueinea.  Kenapa SPR masih beralasan?  UMNO-BN tak nak.


      SPR  beralasan kos meningkat.  Kerajaan membayar APCO RM77 juta bukan suatu pembaziran?   Kenapa untuk pemilihan pemimpin rakyat suatu agenda yang sangat penting kerajaan tidak mahu berbelanja? APCO sekadar untuk menaikkan imej 1 individu rakyat terpaksa berbelanja RM77 juta?

3)     Senarai nama pengundi tidak pernah dikemaskini.  Senarai nama mereka yang mati masih dalam senarai SPR.  Zaman kini zaman IT.  Kenapa SPR masih memberi bermacam alasan?  Ini juga UMNO-BN tak nak.

4)     Kenapa mesti berlaku perpindahan pengundi tanpa kebenaran si pengundi?  Tiada persempadanan semula?  Semua ini SPR buat untuk memenangkan UMNO-BN.  Jangan sampai rakyat nanti bangkit membetulkan kamu SPR.  UMNO-BN suka kerana memenangkan mereka.  Ini berlaku dalam pilihanraya Kecil P094 Hulu Selangor.

     Fikir-fikirkan le wahai UMNO.  Kenapa tak mahu kepada kebenaran?  Tinggalkan UMNO.

Read more...

MIC PERKUDA UMNO UTK MENANGKAN CALON MIC

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE60


KEPUTUSAN YANG BERAT SEBELAH
PKR LAWAN KERAJAAN M'SIA BUKAN PKR LAWAN  BN

SIAPA PERKUDA SIAPA?  UMNO PERKUDA MIC ATAU MIC PERKUDA UMNO

      Inilah persoalan yang mesti dijawab oleh ahli UMNO.  Siapa perkuda siapa?  Apakah UMNO perkuda MIC atau MIC perkuda UMNO?  Orang UMNO akan jawab tak kisah asal BN menang sudah.  Begitulah simplistiknya pemikiran ahli UMNO.  UMNO tak kisah 

1)     walau yang dipangkahnya adalah calon MIC bukan calon Melayu? 
2)     siapa pemimpin yang dipilihnya asal duit masyuuuuk?  
3)     memberi undi pada pemimpin yang korup dan parti yang zalim?
4)     memangkah calon India sekalipun.  Melayu sudah hilang sensitivitinya

UMNO hanya berkisah kalau

1)   PAS dan PKR kerjasama dengan DAP.  Macam-macam dikatakan UMNO seperti PAS tunggangan DAP.  Di Hulu Selangor macam mana. Siapa tunggang siapa?  UMNO tunggang MIC atau MIC tunggang UMNO.  Inilah yang dikatakan orang kuman jauh nampak gajah depan mata tak nampak.  Punya tak malunya UMNO.

2)    Kalau calon PAS atau PKR menang dalam P/Raya Kecil dengan sokongan cina, India maka UMNO kata kemenangan tidak bererti kerana tiada sokongan Melayu.  Calon Melayu tapi dapat sokongan undi dari bangsa Cina dan India.  Di Hulu Selangor calon India, sokongan undi daripada bangsa Melayu.  Ada ke makna bangsa Melayu disini?  UMNO parti orang Melayu, sokongan kepada bangsa India.  Bolehkah Melayu Hulu Selangor menjadi sandaran.

3.  Apa beza calon PAS (Melayu)/PKR (Melayu)  mendapat sokongan undi dari Cina dan India dengan calon BN yang India,  orang Melayu memberi sokongan penuh?   UMNO jangan lagi mendabik dada kata dia parti orang Melayu.  Parti orang Melayu sepatutnya memangkah calon Melayu.

4.   UMNO baru nak belajar bahawa Malaysia multiracial.  PAS dah tubuh Kelab Penyokong India dan Cina, PKR memang sudah multiracial.  UMNO nak tubuh kelab Penyokongnya?  Sekarang kelab Penyokong UMNO ialah

a)  Kemas
b)  Rela
c)  Rukun Tetangga
d)  Polis Raja Di Malaysia
e)  FRU
f)   Suruhanjaya P/Raya
g)  S/jaya Pencegahan Rasuah Malaysia
h)  Institusi Kehakiman Negara

    Wahai ahli UMNO tak malu ke menang dengan undi pos.  Kemenangan yang tidak bermaruah.  Tinggalkan le UMNO.

Read more...

TOLAK CALON UMNO-BN DALAM PRK HULU SELANGOR 25/4/10

>> Ahad, April 25, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 59

PERINGATAN PARA PENGUNDI DI P094 HULU SELANGOR

TARIKH MENGUNDI : 25/4/10

CALON PILIHAN ADALAH DARI PAKATAN RAKYAT, DATUK ZAID IBRAHIM

JANGAN UNDI CALON BN, KERANA

1)     BN MENGEKALKAN KEMUNGKARAN MENENTANG   HUKUM ALLAH, 

2)    BN ZALIM TERHADAP RAKYAT PERAK DENGAN RAMPASAN KUASA, 

3)    BN ZALIM TERHADAP RAKYAT KELANTAN DENGAN TIDAK MEMBERI ROYALTI KEPADA KERAJAAN KELANTAN YANG DI PIMPIN OLEH PAS


4)    UMNO-BN SECARA SENGAJA MEMBELA YAHUDI MELALUI APCO WORLD WIDE.  UMNO-BN AMBIL SECARA TIDAK DIREDHAI RAKYAT BAYAR RM77 JUTA KEPADA SYARIKAT YAHUDI INI.  

5)     MENTERI PERTAHANAN BERI PROJEK BERNILAI RM990 JUTA (HAMPIR RM 1 BILLION) KEPADA SYARIKAT ASIASOFT YANG BERPANGKALAN DI TELAVIV, YAHUDI LAKNATULLAH


6)     PDRM MEMBENARKAN AGEN PERISIKAN YAHUDI MENGAWAL SERVE YANG MENGAWAL KOMUNIKASI PDRM SELURUH NEGARA.  BUKTI MENTERI DALAM NEGERI MEMBATALKAN PERJANJIAN PERKHIDMATAN MEREKA.


7)     UMNO-BN MELANTIK DR KOH TSU KOON SEBAGAI MENTERI PENYELARAS AGAMA MALAYSIA.  DIMANA ISLAM?  ISLAM TELAH SAMA DENGAN AGAMA LAIN.  KEDUDUKAN ISLAM TERANCAM? 


8)     UMNO-BN TAK MAHU BAHASA MELAYU.  BUKTI PPSMI. UMNO-BN KATA NAK MANSUH 2012, ITU BELUM TENTU.  JUSTERU JANGAN UNDI BN. KALAU MEREKA KALAH MAKA CEPATLAH PPSMI AKAN DIMANSUHKAN.


9)     UMNO-BN KEKAL TIDAK BAGI BANTUAN KEPADA SEKOLAH MENENGAH AGAMA RAKYAT SAMPAI HARI INI.


10)     PEMIMPIN UMNO-BN PEWARIS SAHAM-SAHAM JUDI TERBESAR DALAM NEGARA.  


11)     PEMIMPIN UMNO-BN TERLIBAT DENGAN ISU-ISU YANG DIHARAMKAN AL-QUR'AN SEPERTI MINUM ARAK.  


WAHAI PENGUNDI PARLIMEN P094 UNDI ANDA ADALAH SANGAT BERHARGA.  JANGAN UNDI CALON BN KERANA ANDA TURUT MENYOKONG KEMUNGKARAN.

TOLAK BN, TOLAK BN, TOLAK BN, 

JANGAN BERI UNDI PADA CALON BN

DENGAN LAFAZ UNTUK MEMBELA KEBENARAN DAN KEADILAN, BISMILLAH MAKA PANGKAHLAH PADA PETAK CALON PKR DATUK ZAID IBRAHIM.


DOA MEMOHON TAUFIQ DARI ALLAH

"Wahai Allah, Engkaulah yang menguasai hati manusia, kami hanya membuat seruan.  Engkau bukakanlah hati pemimpin UMNO, penyokong UMNO, ahli UMNO, veteran UMNO, Ustaz/ustazah UMNO supaya menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS dan mereka melihat bahawa UMNO adalah mungkar.  Wahai Zat Yang Maha Berkuasa perkenankanlah permohonan hambamu ini. AMIN

Read more...

UMNO MENAJA KEJAHATAN SYIRIK - APCO PENAJA SYIRIK

>> Sabtu, April 24, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU

FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 58

PERINGATAN PARA PENGUNDI DI P094 HULU SELANGOR
JANGAN UNDI CALON BN, 
BN MENGEKALKAN KEMUNGKARAN MENENTANG HUKUM ALLAH, 
BN ZALIM TERHADAP RAKYAT PERAK DENGAN RAMPASAN KUASA, 
BN ZALIM TERHADAP RAKYAT KELANTAN DENGAN TIDAK MEMBERI ROYALTI KEPADA KERAJAAN KELANTAN
TOLAK BN, JANGAN BERI UNDI PADA CALON BN

DOA MEMOHON TAUFIQ DARI ALLAH

"Wahai Allah, Engkaulah yang menguasai hati manusia, kami hanya membuat seruan.  Engkau bukakanlah hati pemimpin UMNO, penyokong UMNO, ahli UMNO, veteran UMNO, Ustaz/ustazah UMNO supaya menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS dan mereka melihat bahawa UMNO adalah mungkar.  Wahai Zat Yang Maha Berkuasa perkenankanlah permohonan hambamu ini. AMIN

UMNO PENGAMAL TENUNGAN NASIB YANG DILARANG OLEH ISLAM


FIRMAN ALLAH TAALA DALAM SURAH MAIDAH AYAT 90Wahai orang-orang yang beriman! Bahawa sesungguhnya arak, dan judi, dan pemujaan berhala, dan mengundi nasib dengan batang-batang anak panah, adalah (semuanya) kotor (keji) dari perbuatan Syaitan. Oleh itu hendaklah kamu menjauhinya supaya kamu berjaya. 
Chinese
信道的人們啊!飲酒、賭博、拜像、求簽,只是一種穢行,只是惡魔的行為,故當 遠離,以便你們成功。 
Tamil
ஈமான் கொண்டோரே! மதுபானமும், சூதாட்டமும், கற்சிலைகளை வழிபடுதலும், அம்புகள் எறிந்து குறி கேட்பதும், ஷைத்தானின் அருவருக்கத்தக்க செயல்களிலுள்ளவையாகும். ஆகவே நீங்கள் இவற்றைத் தவிர்த்துக் கொள்ளுங்கள் - அதனால் நீங்கள் வெற்றியடைவீர்கள்.
(5:90)

     Perkara yang ke-4 yang dilarang dalam ayat yang sama itu ialah menyembah berhala atau mensyirikkan Allah dalam bentuk penyembahan.  UMNO memang mensyirikkan Allah.  UMNO menyekutukan Allah dalam bab hukum Allah,  menyekutukan Allah dalam sistem kehidupan. Pokoknya UMNO adalah berasaskan kesyirikan.
     APCO juga adalah berasaskan kesyirikan.  APCO musyrik.  Kesyirikan dalam APCO adalah jelas.  Mereka adalah yahudi yang menjadi musuh kepada Islam.Sampai ke hari ini Yahudi tidak pernah mengiktiraf kerasulan Nabi Muhammad saw.

     Secara mudah 

     UMNO (asas syirik) lawan PAS (asas Islam)

    APCO (asas syirik) lawan Islam (Al-Qur'an dan Sunnah)

     UMNO dan APCO memiliki asas yang sama iaitu kesyirikan kepada Allah. Maka patutlah kerajaan UMNO-BN mempunyai kesesuaian dengan APCO.  APCO dibayar dengan wang rakyat sebanyak RM77 juta menasihati UMNO agar lawan PAS yang berasaskan Islam.

     Tindakan yang jelas sehingga kini
1)  pergaulan bebas lelaki dan perempuan tanpa had  (protokol yahudi)
2) kelahiran anak luar nikah yang banyak  (protokol yahudi)
3) hiburan yang semakin banyak dan tidak terkawal (protokol yahudi)
4) semua agama adalah sama (pluralism - protokol yahudi).  Kerajaan lantik Koh Tsu Koon sebagai menteri penyelaras agama.    Apalah agaknya yang boleh dilakukan oleh Tsu Koon.

     Wahai orang UMNO fikirkanlah.  Parti UMNO yang kamu sertai itu adalah berasas syirik.  Katakan Sayonara UMNO dan TINGGALKAN UMNO.

Jangan beri undi pada calon BN kerana

1)     UMNO-BN menentang hukum Allah
2)    UMNO-BN rampas kuasa di Perak.  UMNO-BN melakukan kezaliman kepada rakyat Perak
3)    UMNO-BN rampas duit royalti minyak Kelantan.  UMNO-BN melakukan kezaliman kepada rakyat Kelantan
4)    UMNO-BN dalang dalam rampasan ahli parlimen yang bertukar dari PKR ke Bebas
5)UMNO ambil Yahudi sebagai penasihat

oleh itu tolak UMNO-BN, tolak 

UMNO-BN, Tolak UMNO-BN

Read more...

UMNO PENGAMAL TENUNGAN NASIB YANG DILARANG ISLAM

>> Jumaat, April 23, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 57

PERINGATAN PARA PENGUNDI DI P094 HULU SELANGOR
JANGAN UNDI CALON BN, 
BN MENGEKALKAN KEMUNGKARAN MENENTANG HUKUM ALLAH, 
BN ZALIM TERHADAP RAKYAT PERAK DENGAN RAMPASAN KUASA, 
BN ZALIM TERHADAP RAKYAT KELANTAN DENGAN TIDAK MEMBERI ROYALTI KEPADA KERAJAAN KELANTAN
TOLAK BN, JANGAN BERI UNDI PADA CALON BN

DOA MEMOHON TAUFIQ DARI ALLAH

"Wahai Allah, Engkaulah yang menguasai hati manusia, kami hanya membuat seruan.  Engkau bukakanlah hati pemimpin UMNO, penyokong UMNO, ahli UMNO, veteran UMNO, Ustaz/ustazah UMNO supaya menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS dan mereka melihat bahawa UMNO adalah mungkar.  Wahai Zat Yang Maha Berkuasa perkenankanlah permohonan hambamu ini. AMIN

UMNO PENGAMAL TENUNGAN NASIB YANG DILARANG OLEH ISLAM


FIRMAN ALLAH TAALA DALAM SURAH MAIDAH AYAT 90Wahai orang-orang yang beriman! Bahawa sesungguhnya arak, dan judi, dan pemujaan berhala, dan mengundi nasib dengan batang-batang anak panah, adalah (semuanya) kotor (keji) dari perbuatan Syaitan. Oleh itu hendaklah kamu menjauhinya supaya kamu berjaya. 
Chinese
信道的人們啊!飲酒、賭博、拜像、求簽,只是一種穢行,只是惡魔的行為,故當 遠離,以便你們成功。 
Tamil
ஈமான் கொண்டோரே! மதுபானமும், சூதாட்டமும், கற்சிலைகளை வழிபடுதலும், அம்புகள் எறிந்து குறி கேட்பதும், ஷைத்தானின் அருவருக்கத்தக்க செயல்களிலுள்ளவையாகும். ஆகவே நீங்கள் இவற்றைத் தவிர்த்துக் கொள்ளுங்கள் - அதனால் நீங்கள் வெற்றியடைவீர்கள்.
(5:90)

     Daripada firman Allah diatas jelas perkara ketiga yang terus menerus di amalkan oleh UMNO ialah tenung nasib pada sesama manusia dan melepaskan diri daripada ikatan Allah.  Amalan bertenung nasib jelas bertentangan dengan Islam.  Kenapa ianya bertentangan dengan Islam?  Ini kerana terputusnya hubungan ikatan dengan Allah.  Tidak lagi bersandar dengan Allah.  Tidak lagi bergantung dengan Allah.
    Amalan bertenung nasib adalah amalan jahiliyah.  Justeru itu adalah Allah mengikat manusia yang beriman untuk sentiasa berpasrah kepada Allah.  Firman Allah 

" Sesudah kamu berazam maka bertawakkallah kepada Allah,  Sesungguhnya Allah sangat suka kepada orang yang bertawakkal kepadanya"

     Dalam UMNO tenung nasib adalah amalan kebiasaan pemimpin UMNO.  Pemimpin UMNO bila nak bertanding sama ada di peringkat bahagian atau apa sahaja peringkatnya maka bomoh adalah sandaran mereka.  Kisah-kisah UMNO dan perbomohan bukanlah suatu yang rahsia.  Satu pemimpin UMNO pernah kena kerat 18 hanya bersandar kepada manusia bomoh.  Mantan PM (Presiden UMNO) yang lalu, apabila ditanya tentang tarikh pilihanraya maka mereka menjawab tiada ilham lagi.  Sebenarnya sandaran pemimpin UMNO itu bukan lagi kepada Allah yang menjadikan mereka.  Sandaran mereka adalah pada manusia.  Inilah politik keji UMNO yang diamalkan turun temurun.  

     Wahai UMNO dan ahli UMNO amalan ini adalah jahiliyah yang dimurkai Allah. Jauhilah UMNO dan binalah kehidupan baru yang bersandarkan kepada Allah.  Sayonara UMNO dan selamat tinggal UMNO.

     Jangan beri undi pada calon BN kerana

1)     UMNO-BN menentang hukum Allah
2)    UMNO-BN rampas kuasa di Perak.  UMNO-BN melakukan kezaliman kepada rakyat Perak
3)    UMNO-BN rampas duit royalti minyak Kelantan.  UMNO-BN melakukan kezaliman kepada rakyat Kelantan
4)    UMNO-BN dalang dalam rampasan ahli parlimen yang bertukar dari PKR ke Bebas

oleh itu tolak UMNO-BN, tolak 

UMNO-BN, Tolak UMNO-BNRead more...

UMNO PEWARIS PERJUDIAN NEGARA

>> Khamis, April 22, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 56

PERINGATAN PARA PENGUNDI DI P094 HULU SELANGOR
JANGAN UNDI CALON BN, 
BN MENGEKALKAN KEMUNGKARAN MENENTANG HUKUM ALLAH

DOA MEMOHON TAUFIQ DARI ALLAH

"Wahai Allah, Engkaulah yang menguasai hati manusia, kami hanya membuat seruan.  Engkau bukakanlah hati pemimpin UMNO, penyokong UMNO, ahli UMNO, veteran UMNO, Ustaz/ustazah UMNO supaya menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS dan mereka melihat bahawa UMNO adalah mungkar.  Wahai Zat Yang Maha Berkuasa perkenankanlah permohonan hambamu ini. AMIN

UMNO PEWARIS PERJUDIAN NEGARA

FIRMAN ALLAH TAALA DALAM SURAH MAIDAH AYAT 90Wahai orang-orang yang beriman! Bahawa sesungguhnya arak, dan judi, dan pemujaan berhala, dan mengundi nasib dengan batang-batang anak panah, adalah (semuanya) kotor (keji) dari perbuatan Syaitan. Oleh itu hendaklah kamu menjauhinya supaya kamu berjaya. 
Chinese
信道的人們啊!飲酒、賭博、拜像、求簽,只是一種穢行,只是惡魔的行為,故當 遠離,以便你們成功。 
Tamil
ஈமான் கொண்டோரே! மதுபானமும், சூதாட்டமும், கற்சிலைகளை வழிபடுதலும், அம்புகள் எறிந்து குறி கேட்பதும், ஷைத்தானின் அருவருக்கத்தக்க செயல்களிலுள்ளவையாகும். ஆகவே நீங்கள் இவற்றைத் தவிர்த்துக் கொள்ளுங்கள் - அதனால் நீங்கள் வெற்றியடைவீர்கள்.
(5:90)

     Daripada firman Allah di atas ciri kedua yang menjadi amalan syaitan ialah perjudian.  Dari sekecil-kecil bentuk perjudian sehinggalah kepada bentuk paling besar gedung perjudian (casino) adalah diharamkan dalam Islam.  Tetapi inilah yang diwarisi oleh pemimpin-pemimpin UMNO (rujuk senarai pemilik saham judi)

    Wahai ahli UMNO berfikirlah -   Pemimpin UMNO yang kamu pertahankan sekarang adalah pemegang saham judi.  Dihadapan orang Melayu bukan main lagi, kita mesti berakhlak mulia.  Kamu sendiri sudah terkeluar daripada akhlak mulia.   Apakah pemimpin UMNO seperti ini dapat mempertahankan perjuangan Melayu dan orang Melayu?

     Pemimpin UMNO seperti ini adalah pemimpin yang jahat.  Di akhirat nanti,  pemimpin yang jahat akan berhimpun juga dengan orang yang jahat di dunia.  Pemimpin dan ahli UMNO yang menentang Islam akan juga berhimpun dengan orang yang menentang Islam di dunia.  Pemimpin dan ahli UMNO tidak akan berhimpun dengan Nabi Muhammad saw.  Mereka akan berhimpun dengan 

1)     Firaun - manusia paling jahat menentang Allah
2)     Namrud - pemerintah paling zalim melawan Nabi
3)    Qarun - orang paling kaya yang menaja program-program maksiat
4)    Abu Jahal/Abu Lahab - penentang Nabi Muhammad saw
5)    Abdullah Ubay -  ketua munafik dan berpura Islam yang menentang Nabi Muhammad saw

     Wahai ahli UMNO segeralah meninggalkan UMNO.  Katakan Sayonara to UMNO.  No more UMNO.  Selamatkanlah kehidupan akhirat anda. Fikir-fikirkan.  Bertindaklah segera.

     Beruntunglah orang yang telah meninggalkan UMNO.  Kami berdoa anda akan terus istiqamah dengan Islam dan mendapat ketenangan dengan Islam yang benar.  MUdah-mudahan akhirat nanti bertemulah anda dengan Nabi yang mengasihi anda tidak lain Nabi Muhammad saw.

Read more...

Senarai Tokoh UMNO yang memiliki saham syarikat JUDI

>> Rabu, April 21, 2010

Berikut adalah senarai pembabitan Pemimpin UMNO dari dulu hingga sekarang yang didakwa mempunyai kepentingan dalam syarikat judi di negara ini -

Dalam Magnum Corporation Sdn Bhd:

Bekas EXCO Pemuda UMNO, Datuk Mohamed Al-Amin Al-Haj.

Jumlah saham - 1,900,000

Bekas Menteri Pelajaran dan bekas Pengarah Magnum Corporation Sdn Bhd, Tan Sri Khir Johari

Jumlah saham - 40,843 (Magnum CO Sdn Bhd) & 6,666 (Magnum 4D)

Bekas Peguam Negara dan Pengerusi Suhakam, Tan Sri Abu Talib Othman.

Jumlah saham - 1,666,666

Anak perempuan Tan Sri Abu Talib, Nor Anita Abu Talib.

Jumlah saham - 680,334

Dalam Genting Berhad

Bekas Spekaer Dewan Rakyat, bekas Pengerusi Genting Bhd serta datuk kepada Datuk Seri Najib Razak dan Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Tan Sri Noah Omar.

Jumlah saham - 602,318,000 (Resort World Berhad)

Yayasan Noah (kini diwarisi oleh Najib dan Hishammuddin)

Jumlah saham - 3,334,600

Bekas Ketua Polis Negara, Tun Hanif Omar, bekas Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Amin Othman dan bekas Pegawai Bank, Dato’ Paduka Nik Hashim Yusof menjadi Pengarah Genting Berhad.

Bekas Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri, Tan Sri Wan Sidek Wan Abdul Rahman dan bekas Ketua Pengarah Jabatan Perkhidmatan Awam, Tan Sri Alwi Jantan merupakan Pengarah Resort World.

Dalam Sports Toto

Sports Toto yang diasaskan pada tahun 1969 dimiliki Tan Sri Vincent Tan, kroni Tun Dr Mahathir Mohamad, Pengerusi Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Setiausaha Kerja UMNO Malaysia.

Datuk Seri Tengku Adnan Mansor.

Jumlah saham - 3,500,000 (melalui syarikat nominee iaitu Simsec Nominees)

Dua orang bekas pegawai kanan polis, Tan Sri Jaafar Abdul dan Mohamad Salleh Gomu, adalah Pengarah Sport Toto.

Datuk Anuar Zaini dan Datuk Sulaiman Mohd Noor (Pengarah Berjaya Land Berhad).

Jumlah saham - 292,336,584

Dua lagi pengarah Melayu yang beragama Islam dalam Berjaya Land Berhad yang memiliki saham sebanyak 284,644,046 ialah Datuk Adnan Shuib dan Arsam Damis.

Dipetik daripada buku 'Malaysia, Darul Kasino' oleh Datuk Husam Musa, EXCO Kerajaan Negeri Kelantan.

-/perisikrakyat/-

Read more...

UMNO JELAS PENGAMAL PERKARA DIHARAMKAN ALLAH (ARAK)

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 55

PERINGATAN PARA PENGUNDI DI P094 HULU SELANGOR
JANGAN UNDI CALON BN, 
BN MENGEKALKAN KEMUNGKARAN MENENTANG HUKUM ALLAH

DOA MEMOHON TAUFIQ DARI ALLAH

"Wahai Allah, Engkaulah yang menguasai hati manusia, kami hanya membuat seruan.  Engkau bukakanlah hati pemimpin UMNO, penyokong UMNO, ahli UMNO, veteran UMNO, Ustaz/ustazah UMNO supaya menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS dan mereka melihat bahawa UMNO adalah mungkar.  Wahai Zat Yang Maha Berkuasa perkenankanlah permohonan hambamu ini. AMIN

UMNO JELAS PENGAMAL PERKARA 
DIHARAMKAN ALLAH (ARAK)

FIRMAN ALLAH TAALA DALAM SURAH MAIDAH AYAT 90Wahai orang-orang yang beriman! Bahawa sesungguhnya arak, dan judi, dan pemujaan berhala, dan mengundi nasib dengan batang-batang anak panah, adalah (semuanya) kotor (keji) dari perbuatan Syaitan. Oleh itu hendaklah kamu menjauhinya supaya kamu berjaya. 
Chinese
信道的人們啊!飲酒、賭博、拜像、求簽,只是一種穢行,只是惡魔的行為,故當 遠離,以便你們成功。 
Tamil
ஈமான் கொண்டோரே! மதுபானமும், சூதாட்டமும், கற்சிலைகளை வழிபடுதலும், அம்புகள் எறிந்து குறி கேட்பதும், ஷைத்தானின் அருவருக்கத்தக்க செயல்களிலுள்ளவையாகும். ஆகவே நீங்கள் இவற்றைத் தவிர்த்துக் கொள்ளுங்கள் - அதனால் நீங்கள் வெற்றியடைவீர்கள்.
(5:90)

Dalam Firman Allah ini ditegaskan bahawa arak, judi tenung nasib dan menyembah berhala adalah perkara yang diharamkan oleh Allah.  Inilah budaya dalam UMNO.  UMNO sesama kawan mereka berselindung sesama mereka.  Saling menutup perbuatan haram yang mereka buat.  

Wahai ahli UMNO, inilah rupa pemimpin kamu yang sebenarnya.  Allah telah membuktikan dengan takdirnya yang Maha Tinggi membuka perangai sebenar pemimpin UMNO.   Dah keluar gambar Tunku Abd Rahman merasmikan kilang arak,  Inilah pemimpin UMNO.  Dunia lagi sudah langgar perintah Allah, akhirat nanti apakah pemimpin UMNO ini yang akan membela kamu wahai ahli UMNO?  Fikir-fikirkan.  Ucapkanlah Selamat Tinggal Pada UMNO,  Sayonara UMNO!!!!!  

Beruntunglah sesiapa yang telah meninggalkan UMNO.  Tahniah !! Anda yang telah meninggalkan UMNO kami berdoa semoga terus istiqamah dengan Islam hingga ke akhir hayat dan menemui Allah dengan balasan kebaikan dari Allah.

Read more...

Bahaya Pemikiran Umno - Perutusan dari Mekah

>> Selasa, April 20, 2010

Oleh: Wan Nik Wan Yussof

 Ketika keberadaan Mursyidul Am PAS selaku Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sedang beribadat di depan Kaabah, dan dengan lapang dada yang disegari iman sejati, atas sifat seorang pejuang agama Allah, beliau juga mengambil kesempatan menelefon saya (siang tadi, Sabtu 3 Jamadilawal/17 April)bagi menyatakan kebenaran Islam. Tuan Guru Nik Aziz sempat mengemukakan pandangan kudus bersaksikan kiblat umat Islam bertujuan mengingatkan kita semua betapa besarnya amanah menyampaikan kebenaran Islam walau di mana kita berada. Lebih-lebih lagi, natijah kenyataan itu adalah untuk menerangkan tentang bahayanya pemikiran Umno yang menguasai tampuk politik Negara hari ini.
Ikutilah curahan ilmu Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Nik Abdul Aziz yang telah menggapai tempoh 20 tahun memacu negeri dan rakyat Kelantan, Membangun Bersama Islam berpandukan ajaran Islam yang syumul.

Tolaklah perjuangan Umno, terimalah kebenaran Islam
Firman Allah SWT (al-An’am 6:162),


Maksudnya, “Katakanlah: Sesungguhnya sembahyangku dan ibadatku, hidupku dan matiku, hanyalah untuk Allah Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam.”
Perkara pertama kita kena tahu, betapa Umno telah menghancurkan simbol Bulan Bintang yang dipakai oleh PAS pada tahun 1971. Sedangkan pada PAS, Bulan Bintang itu mempunyai makna yang besar dari segi mendidik rakyat kepada Islam. Pertama, Bulan Bintang itu dipakai di atas menara masjid-masjid – rumah Allah. Kedua, Bulan Bintang adalah simbol bagi PAS untuk menghidup dan menghayati serta melaksanakan falsafah hidup muslim sejati berteraskan doa iftitah yang selalu dibaca ketika permulaan sembahyang. Doa yang dimaksudkan ialah “sesungguhnya sembahyang ku, ibadat ku, hidup ku dan mati ku adalah kerana Alllah Tuhan yang memelihara dan mentadbir sekalian alam (LilLahi Rabbi ‘alami).” Oleh sebab itu, melalui simbol Bulan Bintang apabila dilihatnya, maknanya seseorang diajak untuk mengingati tanggungjawab sembahyang dan beribadat, serta memikirkan soal hidup dan mati. Dengan cara itu, harapan PAS supaya rakyat sentiasa berada di dalam kehidupan beragama.
Akibat daripada larangan penggunaan simbol Bulan Bintang itulah dapat dilihat hari ini, bila mana rakyat hari ini begitu bercelaru amalan hidupnya – terbabit dengan segala amalan maksiat dan kerosakan akhlak serta berlaku amalan hidup yang berlawanan dengan apa yang ucapkan di dalam solat.

Read more...

Semua mantan PM kecuali Pak Lah minum arak - Mustafa Ali

BN digesa menghentikan serangan peribadi terhadap calon Pakatan Rakyat Datuk Zaid Ibrahim - dengan terus mengaitkannya dengan isu minum arak - kerana perkara tersebut "melampau batas" dan menjadi budaya dalam Umno, parti terasnya sendiri.


Menyifatkan kempen sebegitu sebagai "tiada kelas", Setiausaha Agung PAS Mustafa Ali mendakwa, semua perdana menteri Malaysia - kecuali Tun Abdullah Ahmad Badawi - terlibat dengan pengambilan minuman beralkohol.

"Tak ada seorang pun daripada mereka itu yang tak pernah minum arak, kecuali (Abdullah) Badawi. Pak Lah saya akui, yang saya tahu, tak minum arak.

"Tetapi empat yang lain ini semua terlibat. Ada yang saya tengok dengan mata saya sendiri terlibat," katanya yang juga bekas pengarah pilihan raya pusat PAS.

Bercakap dalam sidang media di pejabat agung parti itu di ibu negara tengah hari ini, Mustafa turut mendakwa, selain meminum arak, tiada pemimpin utama Umno yang bebas daripada tiga lagi "dosa", iaitu "rasuah, judi dan perempuan."

Read more...

Saya Sudah Taubat Pemimpin Umno Terus Dengan Arak - Zaid

5 Jamadil Awal 1431H.
Nazri Abdullah

PETALING JAYA, 20 April: Calon Pakatan Rakyat bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Hulu Selangor, Datuk Zaid Ibrahim (gambar) berkata pemimpin Umno juga ramai mengambil alkohol sepertinya dahulu namun tidak berniat untuk mengaibkan mereka.

Beliau sewaktu wawancara eksklusif bersama Harakah dan Harakahdaily semalam memberitahu, isu itu sengaja ditimbulkan pemimpin Umno/BN setelah beliau menyertai Pakatan Rakyat kerana mahu menjatuhkan karier politiknya.


"Saya berterus terang, itu dulu, dalam Umno pun ramai menteri-menteri macam saya dulu, tapi tidak menjadi isu pada waktu itu.

"Peribadi saya, karektor saya, Islam saya dipersoal setelah saya bersama-sama Pakatan Rakyat,” katanya yang juga pernah menjawat Menteri di Jabatan Perdana Menteri.

Menurutnya, apa yang berlaku itu adalah sejarah lampau yang sudah lama ditinggalkannya yang berbeza dengan sesetengah pemimpin Umno lain yang masih tidak dapat meninggalkan tabiat buruk itu.

"Saya manusia, dalam lumrah hidup kita adalah salah silap, tapi yang pentingnya apakah saya insaf dan sedar.

"Itulah beza saya dengan menteri Umno, saya berterus terang bukan hipokrit," tambahnya lagi.

Mengenai serangan peribadi oleh Umno terhadapnya, beliau menyerahkan kepada pengundi Hulu Selangor untuk menilai sikapnya setelah membuat pengakuan jujur sebelum ini.

Berhubung tuduhan bahawa beliau kaki judi pula, Zaid berkata semua tohmahan yang dilemparkan Umno itu tidak betul, sebaliknya perkara itu dilakukan pemimpin Umno.

"Kaki judi ini sebenarnya langsung tidak betul, yang berjudi besar sebenarnya di kasino-kasino adalah menteri-menteri Umno, berjuta-juta ringgit, hutang tak bayar, tidak ada apa-apa tindakan terhadap mereka.

"Tapi saya tak nak sebut dan tak nak aibkan mereka," jelasnya.

Sewaktu bertanding sebagai calon Umno/BN pada PRU 2004 di Kelantan, katanya, PAS sebagai parti lawan pada waktu itu langsung tidak menyentuh isu peribadinya biarpun parti Islam itu tahu latar belakang dirinya.

Tetapi pemimpin Umno kini sangat terdesak dan sangat takut sehingga terpaksa menggunakan taktik jahat menyerang peribadinya.

"Inilah budaya politik Umno sebenarnya, politik manusia yang takut kuasa mereka hilang.

"Inilah petanda mereka sedang cemas," katanya.

Harakahdaily/-

Read more...

UMNO KALAH MEMPERTAHANKAN MELAYU DI HULU SELANGOR

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 54

PERINGATAN PARA PENGUNDI DI P094 HULU SELANGOR
JANGAN UNDI CALON BN, 
BN MENGEKALKAN KEMUNGKARAN MENENTANG HUKUM ALLAH

DOA MEMOHON TAUFIQ DARI ALLAH

"Wahai Allah, Engkaulah yang menguasai hati manusia, kami hanya membuat seruan.  Engkau bukakanlah hati pemimpin UMNO, penyokong UMNO, ahli UMNO, veteran UMNO, Ustaz/ustazah UMNO supaya menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS dan mereka melihat bahawa UMNO adalah mungkar.  Wahai Zat Yang Maha Berkuasa perkenankanlah permohonan hambamu ini. AMIN

UMNO KALAH MEMPERTAHANKAN MELAYU 3-0
DI PRK P094 HULU SELANGOR


Allah Taala berfirman dalam surah Al-Hujurat ayat 13Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan bersuku puak, supaya kamu berkenal-kenalan (dan beramah mesra antara satu dengan yang lain). Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang lebih taqwanya di antara kamu, (bukan yang lebih keturunan atau bangsanya). Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam PengetahuanNya (akan keadaan dan amalan kamu). 
Chinese
眾人啊!我確已從一男一女創造你們,我使你們成為許多民族 和宗教,以便你們互相認識。在真主看來,你們中最尊貴者,是你們中最敬畏者。真主確是全知的,確是徹知的。
Tamil
மனிதர்களே! நிச்சயமாக நாம் உங்களை ஓர் ஆண், ஒரு பெண்ணிலிருந்தே படைத்தோம்; நீங்கள் ஒருவரை ஒருவர் அறிந்து கொள்ளும் பொருட்டு. பின்னர், உங்களைக் கிளைகளாகவும், கோத்திரங்களாகவும் ஆக்கினோம்; (ஆகவே) உங்களில் எவர் மிகவும் பயபக்தியுடையவராக இருக்கின்றாரோ, அவர்தாம் அல்லாஹ்விடத்தில், நிச்சயமாக மிக்க கண்ணியமானவர். நிச்சயமாக அல்லாஹ் நன்கறிபவன், (யாவற்றையும் சூழந்து) தெரிந்தவன்.
(49:13)


Perjuangan asas kepada bangsa (kaumisme/asobiyah) memang dilihat jelas bertentangan dengan kehendak naluri kehidupan.  Akhirnya bangsa tidak dapat terbela.  Yang dimahukan oleh bangsa bukanlah wang, kedudukan, projek dan lain-lain kebendaan.  UMNO boleh memuaskan segelintir Melayu tetapi gagal untuk memuaskan semua orang Melayu.  Maka akan wujud kezaliman.  Yang berkuasa menindas dan menzalimi yang tidak berkuasa.  Yang kaya menindas yang miskin.  Yang berkuasa menekan rakyat dengan rasuah.

   Perjuangan mengikut bangsa sudah tidak sesuai lagi di Malaysia.  Islam menolak perkauman (kaumisme/ asobiyah).  Justeru paksi dalam Islam ialah ketaqwaan.   Orang yang paling taqwa itulah orang yang mendapat balasan sempurna daripada Allah.

     Dalam PRK P094 Hulu Selangor pengundi Melayu berjumlah 52.7 %.  Sepatutnya UMNO-BN meletakkan calon Melayu.  Namun yang sanggup diletakkan UMNO ialah calon MIC.  PM Najib sudah berjanji kepada pengundi Hulu Selangor, sekiranya calon MIC dimenangkan maka yang menanti ialah jawatan Timbalan Menteri.  Secara analisisnya UMNO kalah 3-0 di Hulu Selangor, iaitu

1)     calon bukan calon UMNO.  Masuk seorang dari UMNO Shah Alam menjadi calon-dipecat UMNO
2)     Calon MIC dijanjikan UMNO dengan lantikan senator.  Sekali lagi UMNO berputih mata.
3)    Jawatan yang dijanjikan ialah Timbalan Menteri.  Bukan juga dari UMNO

     Inilah kecerdikan UMNO bermain politik.  Kalaulah UMNO adalah pejuang bangsa dan dikatakan parti politik Melayu terbesar di dunia, maka kenapa UMNO-BN meletakkan calon dari MIC?  Kenapakah ruang yang besar ini tidak diambil oleh UMNO.  Ini membawa makna UMNO parti lemah dan tiada berwibawa.  Untuk menutup segala kelemahan UMNO maka UMNO menyerang peribadi calon.

     Calon PKR suatu masa dulu peminum arak.  Kenapa sekarang UMNO membangkitkannya.  Kenapa Datuk Zaid dalam UMNO dulu perkara ini tidak berbangkit?  Apakah halal arak dalam UMNO?  Datuk Zaid pernah menjadi Ketua UMNO Bahagian Kota Bharu, perkara ini tiada berbangkit?  Malahan ahli UMNO terus melantik Datuk Zaid sebagai ketua mereka.  Datuk Zaid pernah memegang jawatan Menteri Di JPM, tiada berbangkit hal yang ditimbulkan UMNO hari ini?  Malahan yang melantik Datuk Zaid ke jawatan ini ialah Abdullah Badawi, cucu tok guru.  Apakah Dolah Badawi tak tahu Datuk Zaid dulu peminum arak?  Dalam UMNO semua halal.  Bila keluar UMNO,  baru datang halal dan haram.  Ini yang bahaya.  Dalam UMNO tak kenal halal dan haram.  Semua balun.

     Wahai ahli UMNO segeralah tinggalkan UMNO.  Mahathir kata UMNO sudah busuk sampai ke usus.  Nak Tunggu lagi ke dalam UMNO.  Katakan Sayonara UMNO, Selamat Tinggal UMNO.

Read more...

UMNO AKAN BERSAMA ABU LAHAB DALAM KEHANCURAN NEGERI AKHIRAT

>> Isnin, April 19, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 53

JANGAN UNDI CALON BN, 
BN MENGEKALKAN KEMUNGKARAN MENENTANG HUKUM ALLAH

DOA MEMOHON TAUFIQ DARI ALLAH

"Wahai Allah, Engkaulah yang menguasai hati manusia, kami hanya membuat seruan.  Engkau bukakanlah hati pemimpin UMNO, penyokong UMNO, ahli UMNO, veteran UMNO, Ustaz/ustazah UMNO supaya menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS dan mereka melihat bahawa UMNO adalah mungkar.  Wahai Zat Yang Maha Berkuasa perkenankanlah permohonan hambamu ini. AMIN

UMNO AKAN BERSAMA ABU LAHAB DALAM KEHANCURAN NEGERI AKHIRAT


Allah Taala berfirman dalam surah masadBinasalah kedua-dua tangan Abu lahab, dan binasalah ia bersama! Hartanya dan segala yang diusahakannya, tidak dapat menolongnya.Ia akan menderita bakaran api neraka yang marak menjulang. Dan juga isterinya, seorang perempuan pemunggah kayu api. - Di lehernya sejenis tali, dari tali-tali yang dipintal. 
Chinese
願焰父兩手受傷!他必定受傷 , 他的財產 ,和他所獲得的 ,將無裨于他 , 他將入有焰的烈火 , 他的擔柴的妻子 ,也將入烈火 ,她的頸上繫著一條堅實的繩子。 
Tamil
அபூலஹபின் இரண்டு கைகளும் நாசமடைக, அவனும் நாசமாகட்டும்.அவனுடைய பொருளும், அவன் சம்பாதித்தவையும் அவனுக்குப் பயன்படவில்லை.விரைவில் அவன் கொழுந்து விட்டெரியும் நெருப்பில் புகுவான்.விறகு சுமப்பவளான அவனுடைய மனைவியோ,அவளுடைய கழுத்தில் முறுக்கேறிய ஈச்சங் கயிறுதான் (அதனால் அவளும் அழிவாள்).
(111:1-5) 
 
      Surah Masad adalah surah yang menceritakan perihal laknat Allah Taala kepada Abu Lahab.  Kenapa Allah Taala melaknat Abu Lahab?  Sedangkan jasa Abu Lahab juga banyak antaranya

1)  menyertai perbincangan memberi nama kepada Nabi Muhammad saw
2)  mencari ibu susuan kepada Nabi Muhammad saw
3)  manusia yang paling gembira dengan kelahiran Nabi Muhammad saw
4)  manusia yang sentiasa membelai, mendukung dan menimang Nabi Muhammad saw
   
     Apakah dengan jasa-jasa ini tidak layak Abu Lahab mendapat syurga?  Tetapi kenapa Abu Lahab dilaknat oleh Allah?  Tidak lain kerana menentang risalah kenabian dan kerasulan yang dibawa Nabi Muhammad saw.  Ungkapan yang sering disebut oleh Abu Lahab kepada nabi Muhammad saw ialah '"kamu Muhammad membawa ajaran baru yang bertentangan dengan agama nenek moyang kami, kamu pemecah belah masyarakat".  Hampir setiap kali pertemuan dengan Nabi, itulah ungkapan yang disebut oleh Abu Lahab.

     Diturunkan surah Masad oleh Allah Taala membuat pembelaan terhadap Nabi Muhammad saw.  Yang sebenar dilaknat tidak lain ialah Abu Lahab.

     Begitulah UMNO.  Apakah UMNO tidak berjasa membangunkan umat?  Jasa UMNO sangat banyak hingga tidak terkira. Tetapi apakah itu menjadi perkiraan disisi Allah?  UMNO berjasa kepada umat tetapi dalam masa yang sama menentang hukum Allah.  Maka apakah jasa UMNO yang banyak itu diperkirakan disisi Allah?  Maka celakalah segala usaha UMNO kerana menentang hukum Allah.

     Ahli UMNO selalu berfikir bahawa jasa UMNO membangunkan masjid.  Abu Lahab dan Abu Jahal bukan lagi membangunkan masjid mereka membina Kaabah.  Malahan sejarah Kaabah dalam konteks pembinaan Hijir Ismail - bangunan yang dibina serendah itu- kerana duit halal tidak mencukupi.  Abu lahab dan Abu Jahal juga berfikir tentang kehalalan duit untuk membina rumah ibadah.  Tetapi semuanya tidak berguna lagi kerana Abu Lahab menentang risalah kenabian dan kerasulan Nabi Muhammad saw.  Oleh yang demikian UMNO juga akan senasib dengan Abu Lahab.

     UMNO juga menentang risalah kenabian dan kerasulan, antaranya

1)   Menentang Hudud
2)   Menentang Qisas
3)   Penasihat UMNO ialah APCO - APCO Yahudi
4)   Isteri pemimpin UMNO tidak mahu bertudung
5)   UMNO menyekat pengajian di Masjid
6)   Kefahaman UMNO tentang Islam tidak syumul
dan banyak lagi.

     Wahai ahli UMNO di semua peringkat, fikir-fikirkan.  Apakah anda mahu perhimpunan di hari qiyamat nanti dengan Abu Lahab?  Sekiranya anda mahu kekallah anda dalam UMNO dan hari qiyamat nanti anda tidak akan menjumpai Nabi Muhammad saw.

     Kalau anda wahai ahli UMNO mahu menjumpai Nabi Muhammad saw, tidak ada pilihan melainkan anda meninggalkan UMNO dengan segera.  Takkan anda yang menentang risalah Nabi Muhammad saw, anda akan bertemu dengan orang yang anda tentang?  Fikir-fikirkan.  Selamat Tinggal UMNO untuk kebahagian akhirat anda.

Read more...

UMNO MEMBUAT KERJA YANG SIA-SIA

>> Ahad, April 18, 2010

ISLAM MENENTANG FAHAM KETUANAN MELAYU
FAHAM KETUANAN MELAYU (UMNO) KE 52

JANGAN UNDI CALON BN, 
BN MENGEKALKAN KEMUNGKARAN MENENTANG HUKUM ALLAH

DOA MEMOHON TAUFIQ DARI ALLAH

"Wahai Allah, Engkaulah yang menguasai hati manusia, kami hanya membuat seruan.  Engkau bukakanlah hati pemimpin UMNO, penyokong UMNO, ahli UMNO, veteran UMNO, Ustaz/ustazah UMNO supaya menyokong perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS dan mereka melihat bahawa UMNO adalah mungkar.  Wahai Zat Yang Maha Berkuasa perkenankanlah permohonan hambamu ini. AMIN


  UMNO BERUSAHA UNTUK MENGHAPUS KEBENARAN AL-QUR'AN - KERJA SIA-SIA
Allah Taala berfirman dalam surah Al-Fiil 


Tidakkah engkau mengetahui bagaimana Tuhanmu telah melakukan kepada angkatan tentera (yang dipimpin oleh pembawa) Gajah, (yang hendak meruntuhkan Kaabah)?  Bukankah Tuhanmu telah menjadikan rancangan jahat mereka dalam keadaan yang rugi dan memusnahkan mereka? Dan Ia telah menghantarkan kepada mereka (rombongan) burung berpasukan, - Yang melontar mereka dengan batu-batu dari sejenis tanah yang dibakar keras, - Lalu Ia menjadikan mereka hancur berkecai seperti daun-daun kayu yang dimakan ulat. 
Chinese
難道你不知道你的主怎樣處治象的主人們嗎? 難道他沒有使他們的計謀 ,變成無益的嗎? 他曾派遣成群的鳥去傷他們 , 以粘土石射擊他們 , 使他們變成吃剩的乾草一樣。 
Tamil
(நபியே!) யானை(ப் படை)க் காரர்களை உம் இறைவன் என்ன செய்தான் என்பதை நீர் பார்க்கவில்லையா?அவர்களுடைய சூழ்ச்சியை அவன் பாழாக்கி விடவில்லையா?மேலும், அவர்கள் மீது பறவைகளைக் கூட்டங் கூட்டமாக அவன் அனுப்பினான்.சுடப்பட்ட சிறு கற்களை அவர்கள் மீது அவை எறிந்தன.அதனால், அவர்களை மென்று தின்னப்பட்ட வைக்கோலைப் போல் அவன் ஆக்கி விட்டான்.
(105: 1 - 5) 
 
 Dalam surah ini Allah Taala menceritakan tentang usaha seorang jeneral tentera daripada Yaman iaitu Abrahah,  Dia memiliki tentera yang handal dan kuat.  Selain daripada itu ada kekuatan gajah sebanyak 500 ekor.  Abrahah memimpin tenteranya menghala ke Mekah untuk merobohkan Kaabah.  Sampai disuatu tempat yang sudah hampir ke Mekah, Abrahah menulis surat kepada penduduk Kota Mekah.  Abrahah menyatakan hasrat kepada penduduk kota Melah bahawa kedatangannya adalah untuk meruntuhkan Kaabah.  Siapa yang berani sekat kemaraan Abrahah. Atau tinggalkan Mekah dan melihat sahaja keruntuhan Kaabah.  

     Penduduk Kota Mekah panik.  Tiada siapa yang berani menahan kemaraan Abrahah.  Penduduk Mekah lari ke bukit.  Belum sempat Abrahah  dan tenteranya sampai ke Mekah, Allah Taala menyatakan bahawa kerja yang dibuat Abraha adalah sia-sia.  Abrahah tidak sedar bahawa ada lagi kuasa yang lebih hebat iaitu kekuasaan Allah.Allah Taala mendatangkan burung sebanyak nyamuk dan membawa kuman cacar.  Bila batu beracun terkena tentera Abrahah maka terjadi penyakit cacar dan akhirnya membunuh semua tentera termasuk Abrahah sendiri.

     Abrahah adalah lambang ketakburan kuasa.  UMNO juga adalah lambang ketakburan kuasa hari ini.  UMNO berusaha untuk memadam cahaya Allah. UMNO menyesatkan umat Islam melalui 

1)  pemisahan agama dengan politik  
2) pemisahan hukum Allah dari kehidupan.  Hukum Manusia adalah tinggi, dihina hukum Allah
3)  program hiburan sehingga terjerumus kepada kelahiran anak gampang,  
4)  aktiviti kelahiran anak gampang seperti sudah berbudaya dalam masyarakat melayu
5)  pergaulan muda mudi secara bebas
6) menjauhi kehidupan daripada keberkatan Islam.   

Kesemua di atas adalah dalam protokol Yahudi.  Apco worldwide sedang menasihati UMNO mengikut kehendak protokol yahudi dan zionis.  Negara Malaysia sedang menuju kehancuran.  Fikir-fikirkan.  Wahai mereka yang mengasihi UMNO, tinggalkanlah UMNO.  Sayonara dan selamat Tinggal UMNO.

Read more...

Arkib Blog

Biodata

Foto saya
Pembimbing Madrasah Kuliah Dhuha Malaysia yang ditubuhkan oleh Pertubuhan Pendokong SAR Perak(PPSR) dan Teras Pengupayaan Melayu Cawangan Perak. Berkelulusan Sarjanamuda Sains dan Pendidikan (Pengajian Islam) UTM

Teman Seperjuangan

Teman Seperjuangan

  © Blog Ustaz Wan Ahmad Tarmizi telah direalisasikan pada 19 Feb 2010 © All Rights Reserved 2010

Back to TOP